?>

Erbil’deki rafine yangını 20 saat sonra kontrol alına alındı

ırak'ın kuzeyindeki ırak kürt bölgesel yönetimi'nin (ıkby) erbil kentinde yer alan petrol rafinesinde dün akşam saatlerinde çıkan yangın 20 saat sonra kontrol altına alındı. Erbil valisi ümit hoşnav, yangının 8 milyon dolarlık hasara yol açtığını belirtti.

Asayiş - 8 ay önce

Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Erbil kentinde yer alan petrol rafinesinde dün akşam saatlerinde çıkan yangın 20 saat sonra kontrol altına alındı. Erbil Valisi Ümit Hoşnav, yangının 8 milyon dolarlık hasara yol açtığını belirtti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Erbil kentindeki bir petrol rafinesinde dün yerel saatle 20.00’de başlayan çıkan yangın, 20 saat süren çalışmaların ardından kontrol altına alındı. Erbil Valisi Ümit Hoşnav Erbil-Musul yolu üzerindeki Guveyr bölgesinde yakıt dağıtım işletmesi ve zift deposunun da yer aldığı rafinede çıkan yangına ilişkin düzenlediği basın toplantısında, “Yangının yol açtığı hasarın 8 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor" dedi. Yangının ilk belirlemelere göre rafinerinin içindeki tanklardan birine bağlı bir jeneratörde meydana gelen kısa devre sonucu çıktığını belirten Vali Hoşnav, "Yangının ilk aşamasında itfaiye ekipleri, polis ve ilgili tüm taraflar yangını kontrol altına almak ve alevlerin diğer tanklara sıçramasını önlemek için çalıştı. Olay yerindeki çok sayıda otomobille birlikte 4 sivil savunma aracı da hasar görürken, 3 sivil savunma mensubu yaralandı, 10 sivil savunma mensubu da dumandan etkilenerek hastanede tedavi altına alındı” ifadelerini kullandı. "Yüksek sıcaklık ve basınç, yangının ikinci depoya sıçramasına neden oldu"

Erbil Sivil Savunma Sözcüsü Şahavan Sait ise bölgeden hala duman yükseldiğini belirterek soğutma çalışmalarının başlatıldığını bildirdi. Yangının söndürülmesiyle birlikte çevredeki rafineler için artık herhangi bir tehlikenin olmadığını vurgulayan Sait, "Yangın başladığı zaman yüzde 80 oranında yangını kontrol altına almayı başardık, ancak yüksek sıcaklık ve basınç, yangının ikinci depoya sıçramasına neden oldu" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

DÜNYA OKYANUS GÜNÜ’NDE DATÇA’DA KARA VE SUALTI TEMİZLİĞİ

2024-06-08 18:29 - ÇEVRE

GÖKOVA’DAKİ SEVGİ YOLU’NDA AĞAÇ ÜSTÜ AŞK İLANLARI

2024-06-13 13:52 - ÇEVRE

SUÇIKAN'DA SU BİTTİ, ARTIK YETER

2024-06-09 14:59 - ÇEVRE

MARMARİSLİ 14 YAŞINDAKİ FUTBOLCU MUĞLA KARMASINA SEÇİLDİ

2024-06-11 11:34 - Spor

DALAMAN SARSALA KOYU'NA GİRİŞE REKOR ZAM

2024-06-10 16:58 - Ekonomi

DUBLE YOL İÇİN ORMANI, ANTİK KENTLERİ, KÖYLERİMİZİ YOK ETMEYİN

2024-06-07 15:11 - ÇEVRE

MEHMET AKPINAR ATAUZDERE BAYRAM SEVİNCİ YAŞATTI

2024-06-10 13:39 - Gündem

Amasya’da otomobil yol kenarındaki tezgaha daldı: 1 ölü

2024-06-10 17:37 - Asayiş

PİK KURS MERKEZİ AÇILDI

2024-06-11 17:57 - Marmaris

MUĞLA ARISI VE FETHİYE'NİN SUYU TEHLİKEDE

2024-06-12 11:57 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Kendisine borcu olan arkadaşını bıçaklayarak öldürdü

15:28 - Asayiş

Keman sanatçısının ölümüne yol açan sürücü ’tutuklama’ talebiyle mahkemeye sevk edildi

15:29 - Asayiş

Manisa Ayakkabıcılar Sitesinde korkutan yangın

15:23 - Asayiş

İstanbul’da ucuz araç vaadiyle vatandaşları 60 milyon lira dolandıran çete çökertildi: 10 gözaltı

15:20 - Asayiş

Erzurum’da trafik kazası; 4 yaralı

15:19 - Asayiş

Günün Manşetleri

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık

Enerji ve Nakil Kablosu Hırsızlığına Büyük Darbe

13:36 - Asayiş

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi Kadrosunu Güçlendirdi

13:00 - Spor

Habur’da 370 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi

13:00 - Asayiş