?>

Ermenek yamaç paraşütü tutkunlarının yeni gözdesi oldu

Karaman’ın ermenek ilçesi doğası ve baraj gölüyle yamaç paraşütü tutkunlarının yeni gözdesi oldu.

Gündem - 3 ay önce

Karaman’ın Ermenek ilçesi doğası ve baraj gölüyle yamaç paraşütü tutkunlarının yeni gözdesi oldu.

Akdeniz Yamaç Paraşütü ve Adrenalin Sporları Kulübü eğitmen ve öğrencileri, Ermenek’te paramotor ve yamaç paraşütü etkinliği yaparak ilçe semalarını renklendirdi. Ermenek mesire alanında kendileri için hazırlanan alandan kalkış yapan paramotor pilotları baraj gölü üzerinde uçuş yaptı. İlçe merkezi üzerinde de bir süre uçan pilotlar kalkış yaptıkları alana tekrar indiler. Uçuş sonrası Turkuaz baraj gölü ve Ermenek manzarasına hayranlıklarını dile getiren pilotlar, bölgenin doğa sporları için çok elverişli olduğunu söylediler.

Yamaç paraşütü pilotu ve eğitmeni Hüseyin Atlı, “Bugün Karaman’ın Ermenek ilçesine yamaç paraşütü sporumuzu yapmak üzere geldik. Ermenek muhteşem bir yer. Bölge hem keyifli uçuş yapmak için, hem ikili uçuşlar için, hem de pilotların acil durum eğitimleri için bulunmaz bir yer. Şu an karşımda kocaman bir göl var. Bu gölün üzerine gelip eğitim yapmak mümkün. Geride gördüğümüz tepemiz kalkış için muazzam bir yer. Şehir üstü aynı zamanda göl manzarası artı kusursuz bir vadi manzarasıyla burada uçuş yapıyoruz. Bölge yamaç paraşütü açısından çok zengin. Burada ileri seviye uçuşları yapmak da mümkün. Geçtiğimiz sene burada test uçuşları yaptık ve mesafe uçuşları için de oldukça uygun bir bölge. O yüzden bu bölgeyi çok sevdik ve bundan sonra sık sık buraya geleceğiz” dedi.

Yamaç paraşütü pilotu Ali Tekin Şerbet ise Ermenek’te ilk defa uçtuğunu belirterek, “Göl manzaralı ve mükemmel bir yer burası. Gelecek olan tüm arkadaşlara kesinlikle tavsiye ediyorum. Güvenli uçuş alanı ve güvenli uzun bir iniş alanına sahibiz. Bu anlamda bizi buraya getiren kulüp hocamıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yamaç paraşütü tutkunlarının baraj gölü üzerinde yaptıkları uçuşlar sırasında güvenlik amacıyla bir tekne de gölde hazır bulundu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te 123 kilo skunk ve metamfetamin ele geçirildi: 4 tutuklama

2024-10-21 08:39 - Asayiş

Doğubayazıt’ta 8 kilo metamfetamin ve 32 bin hap ele geçirildi

2024-10-23 14:01 - Asayiş

10 kilo 244 gram metanfetamin ele geçirildi

2024-10-25 10:39 - Asayiş

Gaziantep’te 86 kilo 650 gram skunk ve 37 kilo 200 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-20 18:04 - Asayiş

Kahvaltı için aldığı peynirden metal somun çıktı

2024-10-21 10:22 - İnsan

Arnavutluk eski Cumhurbaşkanı Meta gözaltına alındı

2024-10-21 17:37 - Asayiş

Marmaris'e yakışmayan görüntü ve koku

2024-10-26 12:53 - Marmaris

Prof. Dr. Şen: "Tüp mide ameliyatı olanlarda düşük ayak sendromu tehlikesi var"

2024-10-25 09:40 - Sağlık

MARMARİS'TE EMEKLİLER “HALK-ET” İSTİYOR

2024-10-21 11:36 - Marmaris

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılışı gerçekleştirildi

2024-10-23 13:15 - Genel

İlgili Haberler

Kastamonu’da vatandaşlara çağrı: ’2000 yılından sonra yapılan binalar tercih edilmeli’

17:28 - Gündem

Malatya’da yaralı bulunan dağ keçisi koruma altına alındı

17:17 - Gündem

Aksaray’da 1 ilçe, 2 köy yolu kardan kapandı

17:01 - Gündem

Bolu dağında sis ve kar etkili oluyor

16:49 - Gündem

Sarıkamış Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 90 santimetreye ulaştı

16:44 - Gündem

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık