?>

Erzincanlı Kadın Çiftçiler Erzurum’u gezdi

Tarım ve orman bakanlığı eğitim ve yayın dairesi başkanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında erzincanlı 14 kadın çiftçiye erzurum ilinde teknik gezi düzenlendi.

Gündem - 11 ay önce

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında Erzincanlı 14 kadın çiftçiye Erzurum ilinde teknik gezi düzenlendi.

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü tarafından Erzincan’da yürütülmekte olan Toprağa Düşen İnciler Projesi kapsamında, Erzincan’da çiftçilik yapan 14 kadın çiftçi Erzurum’da teknik geziye götürüldü.

Erzincan’da uygulanmakta olan Toprağa Düşen İnciler Projesi, Ümran Hanım-2 tritikale yetiştiriciliğinin Erzincan’da geliştirilmesini amaçlıyor. Tritikale buğday ve çavdarın bileştirilmesi ile elde edilmiş olan, buğdayın verim yüksekliğini ve tahıl kalitesi ile çavdarın hastalıklara ve toprak özellikleri de dahil olmak üzere çevre şartlarına dayanıklılığını birleştiren bir yem bitkisi olarak tanımlanıyor.

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada tritikalenin, yüksek verimli dallanma katsayısına sahip yüksek ve sağlam gövdeli kış çeşitlerinin elde edilmesiyle, biyokütlesi ruminantların taze olarak beslenmesinde veya saman veya silaj depolamak için kullanılan çok önemli bir yem bitkisi olduğu belirtiliyor.

Hayvancılık sektöründe ihtiyaç duyulan kaba yem ihtiyacının karşılanması amacıyla Erzincan’da tritikale yetiştiriciliğini geliştirmek isteyen Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, başlattığı projeyi kadın çiftçilerle yürütüyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından finanse edilen proje kapsamında daha önceki yıllarda Erzincan’da demonstrasyon çalışmaları başarılı sonuçlanan tritikale bitkisinin yetiştiriciliğinin artırması hedefleniyor. Yürütülen proje kapsamında projeye dahil edilen Erzincanlı 14 kadın çiftçi, Erzurum’da teknik geziye götürüldü. Erzincanlı kadın çiftçiler, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün Pasinler ilçesindeki tritikale ekim sahalarında incelemelerde bulundular. Enstitü yetkilileri, kadın çiftçilere tritikalenin hayvancılık sektöründeki önemi ve tritikale yetiştiriciliğine dair bilgiler sundu.

Düzenlenen teknik geziden memnun olan kadın çiftçiler, Erzincan’da tritikale yetiştiriciliğinin artırılması için çalışacaklarını söylediler.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris Körfez ve Muğla koylarında yer kalmadı

2024-07-24 10:24 - Marmaris

Büyük Miting: Hayvan yasası için tüm Türkiye Ankara'ya geliyor

2024-07-26 13:52 - Gündem

Tarsus’un kalbi ’Gastronomi Sokağı’ olacak

2024-07-27 12:01 - Genel

MARMARİS’TE TAVŞAN VE KEÇİLERİN İNGİLİZ ANNESİ

2024-07-22 11:56 - İnsan

Antalya’da sadece tekneyle gezilebilen mağara

2024-07-22 16:17 - Gezi

Marmaris'te Tan Taşçı konserinde izleyiciye tepki

2024-07-26 14:24 - Marmaris

Marmaris’te bu adayı görenler yeniden aşık oluyor

2024-07-23 11:28 - Marmaris

Çevreciler Bodrum Dereköy’de buluşuyor

2024-07-23 12:54 - ÇEVRE

Yeniköy ve Kemerköy Santrallerin devletten ek bütçe

2024-07-25 17:00 - ÇEVRE

Bodrum'da Eski Eş Cinayeti

2024-07-24 21:51 - Asayiş

İlgili Haberler

Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin projesi Barselona’da ilgiyle takip edildi

15:33 - Gündem

Özalp’ta soğuklara direnen leylekler yavruladı

15:21 - Gündem

Kepez’de su baskınlarına karşı hummalı çalışma

15:06 - Gündem

Rize’nin yaylalarında karla mücadele çalışmaları sürüyor

15:01 - Gündem

Vali Usta, fıstık aşılama çalışmalarını yerinde inceledi

15:04 - Gündem

Günün Manşetleri

Yaz mevsiminin gelmesiyle gondol turlarına talep arttı

11:16 - İnsan

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan sürücü kaza yaptı

11:14 - Asayiş

Sigara içen çocuklar otları tutuşturdu

11:06 - Asayiş

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş