?>

Erzurum’da bölge finali heyecanı

Erzurum il müftülüğü ev sahipliğinde "doğu anadolu bölge finali" gerçekleştirildi.

İnsan - 7 ay önce

Erzurum İl Müftülüğü ev sahipliğinde "Doğu Anadolu Bölge Finali" gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca hafızlık öğrencilerinin motivasyon ve özgüvenlerini arttırmak, bilgi ve beceri düzeylerini sınamalarını sağlamak ve birbirleriyle kaynaşma ve tanışma fırsatları sunmak amacıyla düzenlenen yarışmada bölge finalleri gerçekleştiriliyor. İllerinde birinci olan hafızlar, bölge finallerinde ter döküyor. Erzurum İl Müftülüğü ev sahipliğinde "Doğu Anadolu Bölge Finali" gerçekleştirildi.

Erkek ve kız öğrenciler olarak iki ayrı kategoride düzenlenen yarışmalar, tarihi Lala Mustafa Paşa Camii ile Erzurum İl Müftülüğü Konferans Salonu yapıldı. Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi İbrahim Noğman’ın komisyon başkanlığı yaptığı yarışmalara Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Kars, Muş, Tunceli, ve Van il birincileri katıldı. Yarışma sonucunda kız öğrenciler kategorisinde Elazığ Kovancılar Septi Kız Kur’an Kursu öğrencisi Kübra Arslan, erkek öğrencilerde ise Bitlis Ahlat Şehit Eren Öztürk Kur’an Kursu öğrencisi Musab İlci bölge birincisi olarak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

Komisyon Başkanı İbrahim Noğman; "Bugün burada Kur’an’ın lafzı ile kulaklarımız ve kalplerimiz nasiplendi. Yarışmaya katılan öğrencilerimiz de az çok heyecan olmasına rağmen Kur’an-ı en güzel şekilde okumak için çaba gösterdiler. Yarışmaya katılan öğrencilerimize, hocalarına ve yarışmaya ev sahipliği yapan Erzurum İl Müftülüğüne teşekkür ediyorum." dedi.

İl Müftü Yardımcısı Sebahattin Erdoğan ise; "Bu yarışmada birinci değil bir inci seçiyoruz. Rabbim hepsini Kur’an’a hadim olmaya muvaffak kılsın. Bizler için tüm öğrenciler bir incidir. Hepsini yarışmaya katılma cesaretlerinden dolayı tebrik ederim." şeklinde konuştu. Etkinlik sonrası yarışmaya katılan tüm öğrencilere hediye verildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA’NIN BAŞI SAĞ OLSUN ÇEVRE DOSTU OĞUZ ALTINBAŞ'I KAYBETTİK

2024-09-14 13:25 - Gündem

MUĞLA’DA GÖL VE DAĞ ARASINDAKİ GİZEMLİ KÖY

2024-09-16 12:14 - Gezi

Mudanya’da "Avrupa Haraketlilik Haftası" heyecanı

2024-09-17 20:12 - Genel

TARİH VE MİLLİ MÜCADELESİYLE KARADENİZ’İN İNCİSİ SAMSUN

2024-09-14 14:41 - Gezi

Erzurum - Artvin sınırında modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz

2024-09-18 09:19 - İnsan

Galatasaray’da Victor Osimhen ilk antrenmanına çıktı

2024-09-13 00:33 - Spor

Fenerbahçe, Süper Lig’de Kasımpaşa’ya konuk olacak

2024-09-14 09:35 - Spor

Muğla’da şaşırtan “tıraş” fiyatları

2024-09-12 17:08 - Marmaris

200 YILLIK 3 BİN PARÇALI YÖRÜK ÜZESİ

2024-09-11 10:52 - Kültür Sanat

Edirne’de Trakyalı çiftçi Bakan Yumaklı ile pazarlık yaptı

2024-09-17 19:28 - Ekonomi

İlgili Haberler

Ev inşaatı sırasında bulunan 9 yavru tilki, bakımları yapılıp doğaya salındı

01:22 - İnsan

Ayvalık’ta Kutü’l Amare Zaferi’nin 109. yıldönümü kutlandı

22:41 - İnsan

Hakkarili aile iki yıldır yılanlarla yaşıyor

22:06 - İnsan

Bu imza gününün yazarları çok farklı

22:10 - İnsan

Kütahya Belediyesi’nden emekli personele 54 milyon TL kıdem tazminatı ödemesi

21:01 - İnsan

Günün Manşetleri

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Tehlikesi

17:07 - Sağlık

Tüfekle Vurularak Öldürülen Şahsın Katili Tutuklandı

16:57 - Asayiş

Endemik Ters Lalelere Vahşet

16:25 - Gündem

Yeni Bir "Böğü" Türü Keşfedildi

16:23 - Gündem

Ütü Yapan Kadının Başına Tavan Çöktü

16:20 - Genel