?>

Erzurum’dan İsrail’e tepki

?srail’in filistin’e yönelik başlattığı insanlık dışı saldırının birinci yılı vesilesiyle ak parti erzurum il teşkilatıi yakutiye kent merkezi’nde bir açıklama yaptı.

Siyaset - 4 ay önce

İsrail’in Filistin’e yönelik başlattığı insanlık dışı saldırının birinci yılı vesilesiyle AK Parti Erzurum İl Teşkilatıi Yakutiye Kent Merkezi’nde bir açıklama yaptı.

AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, Filistin halkının maruz kaldığı zulmü bir kez daha güçlü bir şekilde kabul etmediklerini ve Filistin davasını savunmaya devam edeceklerini tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiklerini vurgulayarak, “İsrail, Gazze Şeridi’ne yönelik başlattığı saldırılar ile Filistinli savunmasız sivilleri hedef almış, uluslararası hukuku hiçe sayarak büyük bir insanlık suçuna imza atmıştır. İşlediği soykırım suçunun üzerini örtmek için de 7 Ekim’i bahane etmektedir. Bu noktada çok önemli bir gerçeğin altını çizmek istiyoruz: 7 Ekim’i meselenin sanki sıfır noktasıymış gibi ele alan bir yaklaşımı kesinlikle kabul etmiyoruz. 7 Ekim esasında İsrail katliam ve soykırım makinasının hız ve şiddetinin daha da artmasıdır. Bir yılın içinde 17 binden fazla çocuk 11 binden fazla kadın olmak üzere 42 binden fazla masum Filistinli sivil İsrail’in acımasız ve insanlık dışı saldırılarında şehit düştü. Hiçbir şey 7 Ekim’de başlamadı! Süre giden soykırıma 7 Ekim sebep olmadı! 77 yıllık bir işgali zulüm ve katliam tarihinden bahsediyoruz. Topraklarından edilmiş, hakları ve malları gasp edilmiş; öldürülmüş; katliama uğramış milyonlardan bahsediyoruz. Böyle bir gasp ve hırsızlığın üstüne kurularak, uluslararası hamilerinden yüz bulup günümüze kadar gelen bu suç şebekesinden zaten ne hak ne hukuk ne de adalet beklenebilir” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanımız Filistin halkına sahip çıktı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yıllardır tekrar ettiği “Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep beraber Türkiye olacağız” şiarını bir ahitleşme olarak gördüklerini vurgulayan Küçükoğlu, “ Bu anlamda güçlü bir Türkiye’nin ve siyasi iradenin öneminin hem bölgemiz hem de insanlık için ne denli hayati olduğunu bir kez daha vurguluyoruz. Filistin davasına sahip çıkan Cumhurbaşkanımızın küresel çeteler ve onların yerli işbirlikçileri tarafından yıllardır neden hedef alındığını bugünlerde yeniden idrak ediyoruz. Filistin, sadece bir coğrafi bölge ya da bir halkın mücadelesi değildir; Filistin’i tüm insanlığın vicdan davasıdır. Filistin’in bağımsızlık mücadelesi aynı zamanda evrensel insan hakları mücadelesidir. İsrail’in işgal politikalarına, Filistin halkına uyguladığı zulme ve insan hakları ihlallerine karşı mücadelemiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde devam edecektir” şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "İsrail Netanyahu ve çetesi barbardır, zalimdir, katildir, soykırımcıdır, savaş suçlusudur"

2024-10-04 22:52 - Siyaset

SAHİL GÜVENLİK, GÜNEY EGE GRUP KOMUTANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

2024-10-02 15:38 - Asayiş

Semih Çelik’in Oda Fotoğrafları Ortaya Çıktı

2024-10-07 11:44 - Asayiş

İki genç kızı canice öldüren Semih Çelik’in odasının fotoğrafları ortaya çıktı

2024-10-05 20:17 - Asayiş

DOĞA VE TARİHİN BULUŞTUĞU CENNET: ARAPAPIŞTI KANYONU

2024-10-02 13:08 - Gezi

Datça’da öğretmen sürgününe karşı eylem

2024-10-01 12:43 - Eğitim

Trendyol Süper Lig: Adana Demirspor:1 - Samsunspor:0 (Maç devam ediyor)

2024-10-06 16:20 - Spor

Marmaris’te Cengiz Nalbant’a saldırıya büyük tepki

2024-10-03 15:20 - Marmaris

Muğla’da insanlık dışı davranış

2024-10-03 14:35 - Gündem

MUĞLA’DA VATANDAŞLARIN DAVASINA MUSKİ’DEN DESTEK

2024-10-02 14:36 - Asayiş

İlgili Haberler

Trump’ın Gazze açıklaması Van’da protesto edildi

14:53 - Siyaset

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, OHAL ilan edilen Santorini’de

14:11 - Siyaset

Başkan Kurnaz: "Ortak sevdamız İlkadım"

13:49 - Siyaset

Yeni Merkez İtfaiye Binası’nın açılışı yoğun katılım ve coşkuyla yapıldı

12:47 - Siyaset

Ulaşım ve taşıma sektörü esnafına U-ETDS sisteminin işleyişi anlatıldı

12:43 - Siyaset

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık