?>

Esad rejiminden kurtulan Humus’ta "yeniden inşa" heyecanı

Suriye’de 13 yıldır süren iç savaştan en ağır izleri taşıyan kentlerden olan humus’ta esad rejiminin verdiği tahribat görüntülendi.

Genel - 4 ay önce

Suriye’de 13 yıl süren iç savaşın izlerini taşıyan Humus’ta halk, Esad rejimini "61 yıllık zulüm" olarak nitelendirirken, rejimin devrilmesiyle kenti yeniden inşa edeceklerini belirtti.

Suriye’nin başkent Şam ve Halep’in ardından en büyük 3. kenti Humus, ülkede 13 yıl süren iç savaşın ardından yaralarını sarmaya çalışıyor. Suriye’de savaşın ilk yıllarında hükümet aleyhine protestoların merkezi haline gelen ve Suriye rejimi güçleri ile muhalif gruplar arasında şiddetli çatışmalara sahne olan kentte siviller, yeni döneme geçiş yapıyor. Elektriğin olmadığı kentte Suriyeliler, El Şüheyda Meydanı’ndaki Halid bin Velid Cami avlusunda toplanarak günlerini geçiriyor. Muhalif grupların, Esad rejimini devirmesiyle yıllarca ateş altında kalan Humus’taki büyük yıkım gözler önüne serilirken, bazı binaların yıkıldığı, bazılarında ise yoğun mermi izlerinin olduğu görüldü. “Humus’u yeniden inşa edeceğiz”

Evi yıkılan ve çadırda yaşayan 4 çocuk babası Muhammed Al Ahmed, "Ben emekli öğretmenim. Esad bana aylık 300 bin Suriye parası veriyordu ve ben o parayla sadece pişmiş tavuk alabiliyordum. Biz 61 yıllık zulümde yaşadık ve konuşurken, ‘Yerin kulağı var’ derlerdi, çok korkardık. Ancak o zulüm bitti. Humus’u yeniden inşa edeceğiz” dedi. “Bu, Esad’ın yaptığı bir deprem”

Yıkık dökük binalar arasında manav işleten Hüseyin Beşir, "Yapacak bir şeyimiz yok. Yaşamaya çalışıyoruz. Bu normal bir deprem değil, Esad’ın yaptığı bir deprem. Hayata tutunmak için çalışmak zorundayız. İnşallah el ele verip yeniden inşa süreci başlayacak” diye konuştu. “Burada hayatımızı sürdüreceğiz”

İç savaş başladığında ülkesini terk etmek zorunda kalan ve 2 gün önce yeniden Humus’a gelen Ahmed Rahim, "Ben 13 yıldır ülkemden uzak bir yerde yaşıyordum. Eşim ve çocuklarım halen yurt dışında. El ele verip burayı inşa edeceğiz. Eşimi ve çocuklarımı da buraya alacağım. Burada hayatımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı. “Türkiye’nin iyiliklerini unutmayacağız”

Suriyeli Meryem Hasan ise, Suriye’nin artık özgürleştiğini belirterek, "Bugünler bizim için bayram. Suriyemiz artık özgürleşti. Mücahit kardeşlerimiz bizi kurtardı. Türkiye ve Suriye kardeştir. Türkiye bizi yıllarca misafir etti. Bu iyiliklerini unutmayız" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Metal atölyesinde çıkan yangında paralar yandı

2024-12-15 14:10 - Asayiş

Gediz’de Bardakçı deresi taşkın koruma projesi başladı

2024-12-09 11:16 - Gündem

Samsun’da 600 gram kokain ve 100 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-10 14:27 - Asayiş

Abdülkerim Bardakcı: "Hedeflere bir bir ulaşacağız"

2024-12-11 14:05 - Spor

İngiltere’de bir Türk iş insanına “Freeman Onur Ödülü” verildi

2024-12-09 15:29 - Siyaset

KIZILDENİZ DEĞİL MARMARİS KÖRFEZİ

2024-12-09 12:43 - Marmaris

Ali Acar’ın Damadı Anıl Şen Hayatını Kaybetti

2024-12-13 11:48 - Marmaris

11 ARALIK ULUSLARARASI DAĞ GÜNÜ KUTLANIYOR

2024-12-11 14:34 - Gezi

Galatasaray ve Malmö Karşı Karşıya!

2024-12-11 09:34 - Spor

Marmaris’te Eğitim İçin Özel Bir Etkinlik

2024-12-10 10:44 - Marmaris

İlgili Haberler

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Sırrı Süreyya Önder’i hastanede ziyaret etti

23:50 - Genel

Öğrencilerden İhlas Haber Ajansı’na ziyaret

21:53 - Genel

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığından uyuşturucuyla mücadelede kararlılık vurgusu

20:15 - Genel

Fethiye’de yangın ekiplerinin iş başı eğitimleri yapıldı

20:29 - Genel

Silivri’de Taban Gübresi Dağıtım töreni düzenlendi

19:44 - Genel

Günün Manşetleri

Elektronik Sigara Çocuk Yaşta Akciğer Kanseri Yapıyor

15:29 - Sağlık

Boşanma Aşamasındaki Eşini Sokak Ortasında Öldürdü

15:06 - Asayiş

Epilepsi Hastası Minik Aras'ın Hayali Gerçekleşti

13:44 - İnsan

Bıçaklı Kavgada Bir Genç Hayatını Kaybetti

13:18 - Asayiş

Temizlikçi Kılığında Ayakkabı Hırsızlığı

13:09 - Asayiş