?>

Eski Uzman Çavuşlar Kaderlerine Terkedilmek İstemiyor

Atanamayan Uzman Çavuşlar Derneği, kazanılmış hakları olmasına rağmen kamuya atanma taleplerine olumsuz yanıt verilen eski uzman çavuşlar için basın toplantısı düzenledi. Dernek yetkilileri, devletin kendilerine sahip çıkmasını ve yaşadıkları sorunların çözülmesini talep etti.

Gündem - 8 ay önce

Eski Uzman Çavuşlar, devlet tarafından kendilerine tanınan hakların yerine getirilmesini ve kamuya atanma taleplerinin olumlu sonuçlanmasını bekliyor. Atanamayan Uzman Çavuşlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli, 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu’nun 5’inci maddesinde yer alan düzenlemelere dikkat çekerek, “Bu kanun, uzman çavuşların kazanılmış haklarıdır. Ancak binlerce kahraman eski uzman çavuş, bu haklarını kullanabilmek için kamuya atanma taleplerine olumsuz yanıt alıyor,” şeklinde konuştu.

Gündeşli, eski uzman çavuşların vatan için büyük fedakarlıklar yaptığını belirterek, “Kurumların inisiyatifine bırakılan atanma talepleri, kanuni haklarımız olmasına rağmen sonuçsuz kalıyor. Bizler, vatan uğruna dağlarda, zorlu koşullarda görev yaptık. Kendi düğünlerimize, çocuklarımızın doğumlarına ve mezuniyetlerine katılamadık. Bu fedakarlıklarımızın karşılığında, hak ettiğimiz atanmayı almak istiyoruz,” dedi.

Derneğin Kadın Kolları Başkanı Kevser Şanlı ise, eski uzman çavuşların eşleri olarak yaşadıkları zorlukları aktardı. Şanlı, “Eşlerimiz vatan için mücadele ederken bizler de çocuklarımızı tek başımıza büyütmek zorunda kaldık. Eşlerimizin yaşamış olduğu sıkıntılar ve fedakarlıklar görmezden gelinmektedir. Artık arka planda kalmak istemiyoruz; hak ettiğimiz memuriyet haklarının verilmesini talep ediyoruz,” diye konuştu.

Dernek yetkilileri, devletin kendilerine sahip çıkmasını ve yaşadıkları sorunların çözülmesini beklediklerini vurgulayarak, “Bizim meselemiz siyasetin ötesinde bir vicdan meselesidir. Artık daha fazla bedel ödemek istemiyoruz. Devletimizin bize sahip çıkmasını ve hakkımızın verilmesini bekliyoruz,” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Çankırı’daki orman yangını hızla büyüyor: 4 köy tahliye edildi

2024-08-19 20:19 - Asayiş

YANAN ORMANDA ÇAM BALI ÜRETİMİ ANCAK 40 YIL SONRA

2024-08-21 12:09 - Asayiş

DENİZLİ HONAZ’DA YERALTINDAKİ PAMUKKALE

2024-08-16 10:49 - Gezi

ÜLKE GENELİNDE “HEPİMİZ KIYIDA'YIZ EYLEMİ

2024-08-14 13:36 - Gündem

ÜLKE CAYIR CAYIR YANIYOR  

2024-08-19 12:50 - Asayiş

Dev Yangın Bulutları Gökyüzünü Kapladı

2024-08-18 15:59 - Asayiş

ÇİÇEK AÇINCA ÖLEN AĞAÇ

2024-08-14 16:15 - Genel

BİNLERCE DÜNYA KELEBEĞİ KONYA'DA UÇUYOR

2024-08-17 14:16 - Gezi

Marmaris'te pazaryerinde trafik çilesi

2024-08-15 13:54 - Marmaris

Datça'da orman içi çöplüğe döndü

2024-08-20 14:19 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Çorum’da baraj doluluğu yüzde 36’ya düştü: Tarımsal sulamaya sınırlama geliyor

00:25 - Gündem

Vali Aydın Baruş: "Torul-Kürtün yolu uzun bir süre kullanılamayabilir"

19:29 - Gündem

Balık sezonunda İnebolu’dan 2 milyon 965 bin ton balık karaya çıkartıldı

19:15 - Gündem

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Kırşehir’de üreticilerle bir araya geldi

19:10 - Gündem

Mudanya sahilinde görülen müsilaj tedirgin etti

17:50 - Gündem

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık