?>

Eskişehir Şehir Hastanesi, tüm bloklarıyla akredite olan ilk şehir hastanesi oldu

Türkiye sağlık hizmetleri kalite ve akreditasyon enstitüsü (tüska) tarafından, eskişehir şehir hastanesi'ne akreditasyon belgesi verildi.

Sağlık - 3 ay önce

Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü (TÜSKA) tarafından, Eskişehir Şehir Hastanesi’ne akreditasyon belgesi verildi.

TÜSKA tarafından belirlenen standartları karşılayan Eskişehir Şehir Hastanesi’nin tüm bloklarıyla akredite bir şehir hastanesi olma unvanını kazandığı açıklandı. Bu çerçevede, Eskişehir Şehir Hastanesi Konferans Salonu’nda bir tören düzenlendi. Gerçekleştirilen törende, TÜSKA Başkanı Şenel tarafından Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimi Ayyıldız’a akreditasyon belgesi takdim edildi. "Bu belgenin ilimize kazandırılmış olmasından ben de büyük bir memnuniyet duydum"

Törende konuşma yapan Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, son yıllarda Türkiye’de sağlık hizmetlerinin kalitesinde önemli değişim ve dönüşüm gerçekleştiğini söyleyerek, "Hizmete açıldığı günden itibaren verdiği hizmetlerle diğer hastanelerimize göre farklılıklar gösteren bir boyuta kendisini taşıdı. Bugün de daha farklı bir konuda yeni bir süreci başlatmış olmasının bu anına hep birlikte tanıklık ediyoruz. Mutlaka birçok kriteri yakalamak adına hastane yönetimi ve çalışanları özveriyle faaliyetlerine devam ettiler. Bu süreci yöneten herkese teşekkür ediyorum. Bu hizmette kaliteli bir sunumun gerçekleşeceğinin bir belgesi. Vatandaşa ve sağlık çalışanlarına belirli bir standardı ortaya koyan bir belge. Bu belgenin ilimize kazandırılmış olmasından ben de büyük bir memnuniyet duydum. Amacımız, vatandaşa sunduğumuz sağlık hizmetlerimizi çok daha iyi noktaya taşıyabilmek" dedi. "Tüm hizmetlerinin aynı anda sunulduğu bir hastaneyi ilk defa akredite ediyoruz"

TÜSKA Başkanı Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel ise, Eskişehir Şehir Hastanesi’nin TÜSKA tarafından akredite edilen 17’nci hastanesi olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

"Bu hastanemizin önemli bir özelliği var. Tüm hizmetlerinin aynı anda sunulduğu bir hastaneyi ilk defa akredite ediyoruz. Bu sizin başarınız, sizleri tebrik ediyorum. Bu hastanelerimizin sadece 17 tanesi şu ana kadar akredite oldu. Bu oranı görerek aslında ne kadar büyük bir başarıya imza attığınızı hem il hem yöneticiler hem de çalışanlar olarak ortaya koymuş oluyoruz. Hastanemizin bin 150 yatak sayısı ve 3 bin 755 çalışan hizmet verdiğini görüyoruz. Hakikaten birkaç hastanenin birleşiminden bir rakamı ifade ediyor. O açından bu başarıyı özellikle takdir ediyoruz."

İl Sağlık Müdürü Yaşar Bildirici’nin de katılım gösterdiği tören, TÜSKA Başkanı Şenel ve Vali Aksoy’un birbirlerine hediye takdim etmesi sonrası günün anısına pasta kesilmesi ile sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Hakkari’de 42 Kilogram Metamfetamin Yakalandı

2025-01-07 11:15 - Asayiş

2 kilogram metamfetamile yakalanan zehir tacirleri tutuklandı

2025-01-13 09:13 - Asayiş

Kütahya’da Bonzai ve Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-10 10:22 - Asayiş

MARMARİS’TE ANAYOL ÜZERİNDEKİ GİZEMLİ SÜRGÜLÜ KAPI

2025-01-11 14:40 - Marmaris

Kömür Yüklü Tırda 50 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-13 09:50 - Asayiş

Meta’nın CEO’su Zuckerberg’den Biden yönetimine "baskı" suçlaması

2025-01-11 11:49 - Siyaset

331 Gram Metamfetamin ve 30 Bin Hap Ele Geçirildi

2025-01-13 11:01 - Asayiş

Aracın Yolcu Koltuğunda 3.5 Milyon TL'lik Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-07 10:38 - Asayiş

Metan gazı püskürmesinde ölen 8 maden işçisi 12. yılda anıldı

2025-01-07 12:37 - İnsan

Abdülkerim Bardakcı 3. golünü kaydetti

2025-01-08 22:37 - Spor

İlgili Haberler

Hemofili hastalarına uyarı: "Doktor kontrolleri aksatılmamalı"

18:21 - Sağlık

NÖHÜ’den minik öğrencilere ağız ve diş sağlığı eğitimi

17:24 - Sağlık

Özel Megapoint Hastanesinden çocuk hastalar için bayram indirimi

17:16 - Sağlık

Doç. Dr. Sibel Özcan: ’’Kronik ağrı çözümsüz değildir’’

17:04 - Sağlık

Sağlık personeline yönelik acil durum tahliye tatbikatı düzenlendi

16:36 - Sağlık

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık