?>

Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin ’Deprem Farkındalığı Okulu’ projesi

Tübitak bilim ve toplum başkanlığı tarafından desteklenen “deprem farkındalığı okulu” başlıklı tübitak 4004 doğa ve bilim okulları projesinin ilk etabı başarıyla tamamlandı.

Eğitim - 7 ay önce

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından desteklenen “Deprem Farkındalığı Okulu” başlıklı TÜBİTAK 4004 Doğa ve Bilim Okulları projesinin ilk etabı başarıyla tamamlandı.

Eskişehir Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü (YUBE) ile Çocuk ve Genç Eğitimi Uygulama Araştırma Birimi iş birliğiyle yürütülen projenin açılış toplantısı Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsünde gerçekleştirildi. Açılış konuşmalarını YUBE Müdürü Prof. Dr. Alper Çabuk ve Proje yürütücüsü Prof. Dr. Sedef Dikmen’in yaptığı toplantıda, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Biriminden Dr. Funda Çıray Özkara, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami Çelik ve diğer katılımcılar söz alarak projenin başarı ile yürütülmesi konusunda temennide bulun

Açılış konuşmalarının ardından projenin amacı ve kapsamı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Saye Nihan Çabuk, ortaokul çağındaki çocukların afetlerin risklerini ve etkilerini azaltmada benzersiz öğrenme-öğretme becerilerine ve farklı bakış açılarına sahip olduklarının altını çizdi. Bu yaş grubundaki çocukların depremler ile ilgili farkındalığı artırmada yetişkinlere göre daha hızlı refleks gösterdiğini de sözlerine ekleyen Prof. Dr. Çabuk, “Bu nedenle, eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra deprem farkındalıklarını artıracak destekleyici eğitimler planlamak gerekmektedir. Tüm bunlar göz önüne alındığında, çocukların zihinlerinde doğru deprem algısı oluşturarak, bilinç düzeylerini artıracak farkındalık çalışmaları yapmak ve onları bilinçlendirerek deprem sonrası güvenli bir ortam için neler yapılabileceği konusunda da hazırlamak son derece önemlidir” diye konuştu. İki farklı etkinlik döneminde yürütülecek olan projede muhtemel bir deprem fenomeni esnasında bilgi eksikliğinden kaynaklanan korku ve panik gibi tepkilerin en aza indirgenerek bireylerin süreci sağlıklı bir şekilde yönetebilmesi yönünde beceriler kazandırılması hedefleniyor. İçerisinde öğretmen eğitimin de yer aldığı proje kapsamında, hedef kitle olarak seçilen 7. sınıf ortaokul öğrencilerine; sınıf ortamı dışında depremin ne olduğu, nasıl oluştuğu, hangi kayıplara yol açabileceği ve depremden kaynaklanan zararlardan korunmak için neler yapılabileceğine ilişkin laboratuvar ve saha çalışmalarını da içeren etkinlikler ışığında bilgi aktarılıyor.

Projenin ikinci dönem etkinlikleri 14-16 Ekim 2024 tarihleri arasında Şehit Mutlu Yıldırım Ortaokulu 7. Sınıf öğrencileri ile gerçekleştirilecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA’NIN BAŞI SAĞ OLSUN ÇEVRE DOSTU OĞUZ ALTINBAŞ'I KAYBETTİK

2024-09-14 13:25 - Gündem

MUĞLA’DA GÖL VE DAĞ ARASINDAKİ GİZEMLİ KÖY

2024-09-16 12:14 - Gezi

Mudanya’da "Avrupa Haraketlilik Haftası" heyecanı

2024-09-17 20:12 - Genel

TARİH VE MİLLİ MÜCADELESİYLE KARADENİZ’İN İNCİSİ SAMSUN

2024-09-14 14:41 - Gezi

Erzurum - Artvin sınırında modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz

2024-09-18 09:19 - İnsan

Galatasaray’da Victor Osimhen ilk antrenmanına çıktı

2024-09-13 00:33 - Spor

Haluk Canatar, Yüzme Federasyonu Başkanlığı’na adaylığını açıkladı

2024-09-18 17:48 - Spor

Fenerbahçe, Süper Lig’de Kasımpaşa’ya konuk olacak

2024-09-14 09:35 - Spor

Edirne’de Trakyalı çiftçi Bakan Yumaklı ile pazarlık yaptı

2024-09-17 19:28 - Ekonomi

Galatasaray, Gaziantep FK ile 11. Kez Karşılaşacak

2024-09-16 13:32 - Spor

İlgili Haberler

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar: "Deprem bölgesindeki üniversitelerimizin yanındayız"

14:53 - Eğitim

BUÜ’de ’Felsefeye Dönüş’ etkinlikleri düzenlenecek

14:48 - Eğitim

Düzce Üniversitesi’nden büyük başarı

14:12 - Eğitim

Bilim merkezi atölyeleri belli oldu

14:03 - Eğitim

Oltu Ayvalı İlkokulu’nda bilim şenliği coşkusu

14:04 - Eğitim

Günün Manşetleri

Ayı Arı Kovanlarını Parçaladı

16:37 - Asayiş

Galatasaray'da Bodrum FK Maçı Hazırlıkları Başladı

16:05 - Spor

Terörist Mağarası TSK Tarafından İmha Edildi

16:02 - Asayiş

Ayrılmak İstediği Erkek Arkadaşı Tarafından Bıçaklanarak Öldürüldü

15:57 - Asayiş

Sağlık çalışanı evinde ölü bulundu

14:18 - Asayiş