?>

ESOGÜ Hukuk Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Alpay Hekimler’e Avusturya Eyalet Devlet Nişanı

Eskişehir osmangazi üniversitesi (esogü),hukuk fakültesi öğretim üyesi prof. Dr. Alpay hekimler, avusturya’nın yukarı avusturya eyalet hükümeti tarafından devlet nişanı’na layık görüldü.

Eğitim - 4 ay önce

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ),Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alpay Hekimler, Avusturya’nın Yukarı Avusturya Eyalet Hükümeti tarafından Devlet Nişanı’na layık görüldü.

Meclis Başkanı, Federal Milletvekilleri, Eyalet Milletvekilleri, Anayasa Mahkemesi ve Yüksek Yargı Organları temsilcileri, Johannes Kepler Üniversitesi Rektörü ve çok sayıda öğretim üyesinin de hazır bulunduğu seçkin bir davetli topluluğu önünde düzenlenen bir devlet töreni kapsamında, Eyalet Başbakanı Mag. Thomas Stelzer tarafından Üniversitemiz Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alpay Hekimler, Devlet Nişanı ile taltif edildi.

Yıllar içerisinde Türkiye ve Avusturya arasında, özellikle akademik ve kültürel alanda sürdürmeye devam ettiği katkılardan dolayı bu kez Yukarı Avusturya Hükümetinin almış olduğu karar doğrultusunda seçkin bir davetli topluluğu önünde Devlet Nişanı, Sayın Başbakan Thomas Stelzer tarafından bizzat, Prof. Hekimler’e beratı ile birlikte takdim edildi.

Başbakan Stelzer’ın konuşması ise şu şekilde;

“Prof. Dr. Alpay Hekimler’in bilimsel alanda yapmış olduğu çalışmaları, iki ülke arasındaki uluslararası ilişkilerin geliştirilmesi konusunda sağlamış olduğu katkıları, onun olağanüstü haklı bir itibara sahip olmasına neden olmuştur. Seçkin bir bilim adamı olarak, çok yönlü bilimsel çalışmaları, oluşturduğu sayısız uluslararası iş birlikleri kapsamında, bilimsel ve kültürel düzeyde iki ülke arasındaki iş birliğinin gelişmesine önemli katkılar sağlamıştır. Özellikle, Linz Johannes Kepler Üniversitesi ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi arasında gerçekleştirdiği bilimsel iş birlikleri övgüye değerdir. Johannes Kepler Üniversitesi İş - Sosyal Güvenlik ve Tıp Hukuku Enstitüsünün onursal üyesi de olan Prof. Dr. Alpay Hekimler’in bilimsel çalışmaları, uluslararası hukukun gelişmesi konusunda belirgin katkılar sağlamıştır. Uluslararası bilimsel ilişkilerin geliştirmesi konusunda sağlamış olduğu üstün katkılardan dolayı, Prof. Dr. Alpay Hekimler’in Eyalet Devlet Nişanı ile taltif edilmesi uygun görülmüştür. Bu ödül, bilimsel diyaloğu ve uluslararası ilişkileri güçlendirmiş olması yönündeki taktirimizin bir nişanesidir.”

“Avusturyalı dostlarımız tarafından takdir edilmesi beni mutlu etti”

Prof. Dr. Hekimler, bu üstün ödüle layık görülmüş olmasından dolayı Başbakan Stelzer ve Hükümete teşekkürlerini sunarak, bundan sonra da mümkün olduğu ölçüde katkılarını sürdüreceğini, Devlet Nişanını da Türkiye Cumhuriyeti adına kabul ettiğini bunun haklı gururunu yaşamakta olduğunu ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti Viyana Büyükelçisi Sayın Ozan Ceyhun da Prof. Dr. Alpay Hekimler’in başarısını kutladığını belirterek “Yukarı Avusturya Eyaleti’nin Liyakat Nişanı takdim edilen değerli Dostumuz Prof. Dr. Alpay Hekimler’i yürekten kutluyorum. Türkiye-Avusturya Dostluğu’na yönelik olarak akademik düzeyde gerçekleştirdiği çalışmaların Avusturyalı dostlarımız tarafından takdir edilmesi beni mutlu etti” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA'DA “DEŞTİN ÇİMENTOSUZLUK BAYRAMI”

2024-09-28 16:08 - Gündem

CHP’li meclis üyesinin alkollü mekanında hesap kavgası

2024-09-25 10:46 - Asayiş

Söke’de tarımı koruma için tuzak kontrolleri sıkı tutuluyor

2024-09-27 09:35 - Genel

Sosyal medya fenomeni Kübra Aykut’un ölmeden önce evini temizlediği görüntüler ortaya çıktı

2024-09-24 03:05 - Asayiş

“Vekil” sucuk yerken “Asıl” 120 liraya kemik bile alamıyor

2024-09-24 13:06 - Gündem

DOĞANIN EŞSİZ HEDİYESİ: SALDA GÖLÜ

2024-09-27 13:46 - Gezi

MUĞLA’DA ÇİMENTOSUZLUK FESTİVALİ HALAYLARLA KUTLANDI

2024-09-30 11:39 - Gündem

Çamlık Bulvarı Pazar günleri trafiğe kapatılacak

2024-09-27 15:44 - Gündem

Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açılıyor

2024-09-27 16:44 - Gündem

PROF. ERCAN: BİNALARA DEPREME DAYANIKLILIK RAPORU ŞART

2024-09-23 12:38 - Yaşam

İlgili Haberler

SUBÜ öğrencisinin bor tabanlı kanser tedavi projesine TÜBİTAK desteği

11:34 - Eğitim

Lise öğrencilerine Jandarma anlatıldı

11:26 - Eğitim

Tavşanlı’da duygusal veda, 33 yıllık öğretmenlik kariyerinde son ders

11:11 - Eğitim

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden yangın ve acil durum seferberliği

11:13 - Eğitim

Malatya’nın Doğanşehir ve Arapgir ilçelerinde eğitime kar engeli

11:09 - Eğitim

Günün Manşetleri

Kayseri Süper Amatör Küme’de Sezon Tamamlandı

10:30 - Spor

Konteyner Yatakhane Kül Oldu

10:24 - Asayiş

Başakşehir’de Transfer Hareketliliği

10:23 - Spor

İstanbul Boğazı’nda Yoğun Sis!

10:10 - Genel

516 Milyon TL’lik Yasa Dışı Bahis Operasyonu

10:04 - Asayiş