?>

ESOGÜ Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi Açıldı

Eskişehir osmangazi üniversitesi (esogü) bünyesinde kurulan tahkim ve arabuluculuk uygulama ve araştırma merkezi (estam) törenle açıldı.

Eğitim - 3 saat önce

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) bünyesinde kurulan Tahkim ve Arabuluculuk Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESTAM) törenle açıldı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) bünyesinde kurulan Tahkim ve Arabuluculuk Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESTAM) törenle açıldı. ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışa Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karakülah, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Özel, Eskişehir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Arif Hamdi Sazak, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Eskişehir Barosu Başkanı Av.Dr. Barış Günaydın ile akademisyenler, hukukçular ve sektör temsilcileri katıldı.

ESTAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Burcu İrge Erdoğan, DEHUKAM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İsmail Demir ve ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak’ın konuşmalarının yer aldığı açılışın ardından düzenlenen panellerde, tahkim ve arabuluculuk alanında uzman isimler bir araya gelerek güncel gelişmeleri değerlendirdi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Üyesi Dr. Adem Aslan, Cumhurbaşkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü Uluslararası Tahkim ve Alternatif Çözümler Daire Başkanı Doç. Dr. Eda Manav Özdemir, Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Çağdaş Özer ve Türk Patent Enstitüsü Kurucu Başkanı Uğur Yalçıner gibi önemli konuşmacılar, tahkim ve arabuluculuğun Türkiye’deki gelişimi ve uygulama alanları hakkında önemli bilgiler paylaştı. Program kapsamında ayrıca Türkiye’deki tahkim merkezlerinin işleyişi, tahkimde ve arabuluculukta temel konular ve güncel tartışmalar gibi başlıklarda oturumlar düzenlendi. İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC), İstanbul Ticaret Odası Tahkim Merkezi (İTOTAM) ve TOBBUYUM gibi önemli kuruluşların temsilcileri, Türkiye’de alternatif uyuşmazlık çözüm mekanizmalarının geleceği üzerine değerlendirmelerde bulundu. Etkinlik, tahkim ve arabuluculuk alanında teorik ve pratik bilgilerin paylaşıldığı verimli bir platform sunarak, hukuk camiasının önemli isimlerini bir araya getirdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Soma’da "Ya santral kapatılsın ya filtre takılsın"

2025-02-25 14:12 - ÇEVRE

Artvin’de kar kalınlığı 2 metreyi aştı

2025-02-26 13:13 - Gündem

Marmaris Halk Kafe’de 5 ayda DEV zam

2025-02-24 12:11 - Marmaris

Marmaris sahilinin sevimli müdavimleri

2025-02-20 17:08 - Marmaris

Tokat’ta trafik kazası: 5 yaralı

2025-02-23 15:31 - Asayiş

CAN YÜCEL’İN İZİNDE ESKİ DATÇA: TAŞ EVLER VE EFSANEVİ GÜZELLİK

2025-02-22 13:03 - Kültür Sanat

KİLİMANJARO DAĞI’NDA TÜRK BAYRAĞI DALGALANDI

2025-02-25 13:11 - Marmaris

Kartal Belediyesi’nden vatandaşlara sıcak çorba ikramı

2025-02-22 17:58 - Genel

Durali ve Hanife’nin 77 yıllık efsane evliliği

2025-02-25 13:30 - Marmaris

KÖYCEĞİZ GÖLÜ: DOĞANIN KALBİNDE SAKİNLİK VE KUŞ CENNETİ

2025-02-21 13:15 - Turizm

İlgili Haberler

‘KASKOM Kaskınız Güvenceniz’ projesi eğitimleri devam ediyor

18:52 - Eğitim

Tekirdağ’da "Eğitimde Yapay Zeka Uygulamaları" eğitimi

18:35 - Eğitim

Ordu’nun 3 ilçesinde eğitime kar engeli

17:57 - Eğitim

Muş’ta "Spor Tırmanış Temel Seviye Eğitimi" başladı

17:51 - Eğitim

SUBÜ’de yüzlerce öğrenciye iş imkanı sağlandı

17:51 - Eğitim

Günün Manşetleri

Aç Kalan Kurtlar Köye Geldi

14:56 - Gündem

Nadir Hastalıkların %80’i Genetik

14:55 - Sağlık

Masaj Salonlarına Fuhuş Operasyonu

14:48 - Asayiş

Çinli İş İnsanları Malatya’da

14:48 - Ekonomi

Kızılötesi Fotoğraf Sergisi Sanatseverlerle Buluşuyor

14:44 - Kültür Sanat