?>

Estetik için gittiği hastanede hayatını kaybeden sosyal medya fenomeninin eşi: "Ölüme kadar götürecek ihmal var"

Neşe özkan ve eşi iskender özkan

Asayiş - 3 ay önce

Bursa’da karın gerdirme ameliyatı için İstanbul’daki gittiği bir özel hastanede hayatını kaybeden 27 yaşındaki sosyal medya fenomeni Neşe Özkan’ın eşi, "Ölüme kadar götürecek ihmal var" dedi.

Bursa’da 8 yıl önce dünya evine giren Neşe Özkan (27), bir arkadaşının personel indirimi yapacağını söylemesi ve tavsiyesi üzerine polis memuru olan eşi İskender Özkan ile birlikte 18 Aralık Çarşamba günü İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesindeki Özel Bilge Hastanesinde karın gerdirme ve göğüs küçültme operasyonu için ameliyat masasına yattı. Özkan, 5 saat süren ameliyat sonrası hayatını kaybetti. Özkan’ın yakınları doktorlardan şikayetçi olurken, genç kadının polis memuru olan eşi İskender Özkan ise sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Özkan, "Öncelikle eşimin ölümünden Vita Estetik firması ve Özel Bilge Hastanesi sorumludur. Özel Bilge Hastanesinde ameliyat olduk. Hastanede ameliyat yapan doktor ve anestezi doktoru eşimle konuştular. Eşimin durumunu sordular. Daha önceki ameliyatlarını sordular. Her zaman sorulan soruları eşime de sordular. Eşim de 17 yaşında kalp kapama, kalpteki deliği kapama ameliyatı olduğunu sonrasında doktorunun kendisine iyileştiğini söylediğini ifade etti. Orada anestezi doktoruna söyledi. Anestezi doktoru da üstünden yeterince zaman geçmiş o sorun olmaz şeklinde bir beyanda bulundu eşime. Bir doktor bize bunu söylüyorsa, yani güvenebileceğim daha üst bir merci yoktur. Ben ikna oldum. Bu soruya eşim de aynı şekilde ikna oldu. Ancak hastaneden aldığım evrakları incelediğimde kalbiyle alakalı bir tetkik yapılmadığını fark ettim. Yani eşimin kanını aldıkları sırada veya diğer odalara girdiği sırada ultrason çekildiğini, röntgen çekildiğini biliyorum ama EKG çekildiğini bilmiyorum. Bunun çekilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben burnumdan ameliyat olduğumda EKG çekildi fakat eşimin kalp rahatsızlığı olmasına rağmen EKG’si çekilmedi. Ancak burada ölüme götürebilecek kadar bir ihmal olduğunu görebiliyorum. Çünkü bu ameliyat birçok insanın olduğu ve kolaylıkla geçen, girip çıktığı ve işin sonunda ölümü düşündükleri bir ameliyat olmadığını biliyorum" dedi.

Böyle bir risk olduğunu bilseydi eşinin zaten bu riski almayacağını belirten Özkan, "Eşimin ameliyat sırasında yanlış bir işlem, yetersiz ekipmanlar ve insanlar tarafından öldürüldüğünü düşünüyorum. Burada şunu söylemiyorum. Kasıtlı yapılmış bir işlemdir demiyorum. Böyle bir iddiada bulunmuyorum. Ancak burada sonunda ölebilecek yani ölüme götürebilecek kadar bir ihmal olduğunu görebiliyorum. Eşim çocuklarını, hayatını çok seven bir insandı. Böyle bir risk olduğunu bilseydi eşim zaten bu riski almazdı onu çok iyi tanıyorum. Yani Vita Estetik firması ve Bilge Hastanesinin yetersizliği, eksikliği yüzünden benim eşimin öldüğünü düşünüyorum. Hastanenin şöyle bir beyanı var. Eşimin uyandıktan sonra, konuştuktan sonra fenalaştığı yönünde. Sonrasında da evraklarda gördüğüm kadarıyla anestezi doktorunu evinden çağırmışlar. Yani ben buradan şunu anlıyorum. Eşimin ameliyatı sırasında anestezi doktoru ya ameliyathanede değil ya da sonradan ameliyathaneye girdi. Başta girdi, uyuttu ve sonradan çıktı. Ameliyatı takip etmedi. Uyandırmada bulunmadı. Kamera kayıtları ameliyathanenin kamera kayıtları emniyette mevcut. İncelenmesini talep ettim. Anestezi doktorunun hangi saatler arasında ameliyathanenin içinde olduğuna dair" ifadesini kullandı.

Öte yandan, genç kadından geriye 10 ay önce bir televizyon programında katıldığı yarışmada eşiyle tanışma ve evlilik hikayesini anlattığı görüntüler kaldı. Neşe Özkan’ın babaevine getirilen cenazesi, Demetevler Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Demetevler mezarlığına defnedildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Metal atölyesinde çıkan yangında paralar yandı

2024-12-15 14:10 - Asayiş

Kanada Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland istifa etti

2024-12-16 23:20 - Siyaset

Samsun’da uyuşturucu operasyonu: 516 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-20 22:44 - Asayiş

FETHİYE GÜNLÜKLÜ KOYU'NDAKİ YAPILAŞMA İPTAL EDİLDİ

2024-12-18 16:40 - Asayiş

Marmaris'te 24 saatte hava sürprizleri

2024-12-21 14:04 - Marmaris

Marmaris'in Doğal Cenneti, Turgut Şelalesi

2024-12-20 12:33 - Marmaris

KIZKUMU: DÜNYACA BİLİNEN EFSANEVİ GÜZELLİK

2024-12-16 12:16 - Marmaris

Ankara Deneyap Proje Şenliği Sincan’da başladı

2024-12-15 14:18 - Teknoloji

Yenişehir’e dev yatırımda sona yaklaşıldı

2024-12-17 15:52 - Genel

Uşak Belediyesi kent genelinde farklı noktalarda çalışmalarını sürdürüyor

2024-12-19 16:49 - Gündem

İlgili Haberler

Bursa’da yolun karşısına geçen 2 kişiye hafif ticari araç çarptı: 2 yaralı

03:27 - Asayiş

Bursa’da 3 aracın karıştığı zincirleme kazada 5 kişi yaralandı

03:06 - Asayiş

Bolu’da ahır ve samanlık alev alev yandı

01:14 - Asayiş

Şişli’de İETT otobüsü alev alev yandı

00:53 - Asayiş

Otomobilin çarptığı kadın ağır yaralandı

00:45 - Asayiş

Günün Manşetleri

Emekli İkramiyesi Ne Zaman Ödenecek? Bakan Işıkhan Açıkladı

15:43 - Ekonomi

Londra'da FETÖ İzleri

15:43 - Asayiş

Ramazan'da Kilo Vermek Mümkün

15:43 - Sağlık

Diyaliz Hastalarına Karate Terapisi

15:36 - Sağlık

Banka Dolandırıcıları 242 Bin TL’lik Vurgun Yaptı

13:39 - Asayiş