?>

ETÜ eğitimde yapay zekayı ve güncel gelişmeleri konuştu

Erzurum teknik üniversitesi (etü) uzaktan eğitim uygulama ve araştırma merkezi tarafından dördüncüsü düzenlenen eğitimde iyi örnekler çalıştayı, "eğitimde yapay zekâ ve güncel gelişmeler" temasıyla gerçekleştirildi.

İnsan - 5 saat önce

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından dördüncüsü düzenlenen Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı, "Eğitimde Yapay Zekâ ve Güncel Gelişmeler" temasıyla gerçekleştirildi.

Yapay zeka destekli eğitim uygulamaları, yenilikçi öğretim yöntemleri ve teknolojinin eğitime etkisi gibi konuların ele alındığı çalıştaya ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Programın açılışında konuşan Rektör Çakmak, yapay zeka uygulamalarının önemine dikkat çekerek: "Eğitim öğretim uygulamalarının daha nitelikli ve kaliteli hale gelmesi için güncel gelişmeleri takip ediyoruz. Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimizin daha donanımlı bireyler olarak mezun olması için neler yapabileceğimiz konusunda gerek iç gerekse de dış paydaşlarımızla istişarelerde bulunuyoruz. Bu kapsamda geleneksel olarak düzenlediğimiz Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı bu yıl eğitimde yapay zekâ ve güncel gelişmeler temasıyla düzenleniyor. Çalıştayımızın çıktılarının öğrencilerimiz ve hocalarımız için oldukça faydalı olacağına inanıyor ve programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Rektör Çakmak’ın konuşmasının ardından akademisyenlerin sunumlarıyla devam eden çalıştayda Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akın Bulut, yeni nesil eğitim teknolojileri, yapay zekânın eğitimdeki yeri, öğretim süreçlerindeki kullanımı ve yapay zekâ farkındalığının ölçülmesi üzerine etkileşimli uygulamalar gerçekleştirdi. Katılımcılar, bu uygulamalar aracılığıyla eğitimde yapay zeka entegrasyonuna dair pratik deneyimler edinme fırsatı yakaladı.

Çalıştaya Amerika’dan çevrimiçi olarak bağlanan Dr. İnci Trout’un eğitimde yapay zekânın etkili kullanımına yönelik sunumunu gerçekleşmesinin ardından Dr. Mehmet Baygın ise son bir yıl içerisinde ChatGPT ve benzeri büyük dil modellerindeki gelişmeler hakkında dinleyenlere bilgi verdi.

Yüz yüze oturumlarla tamamlanan çalıştay, Rektör Çakmak’ın konuşmacılara teşekkür belgesi takdim etmesi ile sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Soma’da "Ya santral kapatılsın ya filtre takılsın"

2025-02-25 14:12 - ÇEVRE

Artvin’de kar kalınlığı 2 metreyi aştı

2025-02-26 13:13 - Gündem

Marmaris Halk Kafe’de 5 ayda DEV zam

2025-02-24 12:11 - Marmaris

Tokat’ta trafik kazası: 5 yaralı

2025-02-23 15:31 - Asayiş

CAN YÜCEL’İN İZİNDE ESKİ DATÇA: TAŞ EVLER VE EFSANEVİ GÜZELLİK

2025-02-22 13:03 - Kültür Sanat

KİLİMANJARO DAĞI’NDA TÜRK BAYRAĞI DALGALANDI

2025-02-25 13:11 - Marmaris

Kartal Belediyesi’nden vatandaşlara sıcak çorba ikramı

2025-02-22 17:58 - Genel

Durali ve Hanife’nin 77 yıllık efsane evliliği

2025-02-25 13:30 - Marmaris

Beyhan Benardete evinde Ölü Bulundu

2025-02-27 09:26 - Asayiş

MUĞLA’NIN BELEDİYE BAŞKANLARI EVLİLİK KARARI ALDI

2025-02-28 13:21 - Gündem

İlgili Haberler

Bursalılar ilk teravih için Ulu Cami’ye koştu

21:25 - İnsan

Bin 600 yıllık camide teravih namazı heyecanı

21:07 - İnsan

Van’da Ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı

20:55 - İnsan

Başkale’de Ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı

20:49 - İnsan

Bursa Büyükşehir Belediyesi iftara yetişemeyenlerin yanında

20:03 - İnsan

Günün Manşetleri

14’üncü Kattan Düşen Kadın Hayatını Kaybetti

15:55 - Asayiş

Türkiye, Dijital Ekosistemini Güçlendiriyor

15:41 - Ekonomi

Düğünde Açılan Ateş Can Aldı

15:37 - Asayiş

İhtiyaç Sahiplerine Su Faturası Yardımı

15:17 - İnsan

Sinemada sektöründe ezberler bozulacak

14:46 - Kültür Sanat