?>

Eyyübiye’nin sıfır atık toplama aracı okullarda

Eyyübiye’nin sıfır atık toplama aracı okullarda

Gündem - 7 ay önce

Çevre temizliği, temiz hava ve atık yönetimi alanlarında önemli yatırımlar yapan Eyyübiye Belediyesi, Sıfır Atık Geri Dönüşüm Tesisi inşasının ardından ilçedeki geri dönüşüm çalışmalarına destek olacak Sıfır Atık Toplama Aracı’nı da envanterine katarak şehrin geleceğini inşa etmeye devam ediyor.

Sıfır atık toplama aracıyla okul okul dolaşarak öğrencilerle buluşan Eyyübiye Belediyesi Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri, bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında ilçedeki Mehmetçik İlkokulu’nda öğrencilerle bir araya geldi. Çevre bilinci ve atık yönetimi konusunda hazırlanan filmlerin gösterildiği ve bilgilerin aktarıldığı faaliyette, öğrencilere çevre bilincini geliştirecek hediyeler verildi.

Cumhurbaşkanı eşi Emine Erdoğan Hanımefendi himayelerinde yürütülen, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 7 yıldır uygulanan “Sıfır Atık Projesi” paydaşlarından olan Eyyübiye Belediyesi, okullarda öğrencilerle buluşarak atık yönetimi konusunda bilinçlendirme ve farkındalık kazandırma çalışmaları yürütüyor.

Proje çerçevesinde, Sıfır Atık Toplama Aracı ile ilçedeki Mehmetçik İlkokulu’na giden Eyyübiye Belediyesi Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürü Uğur Yılmaz ile müdürlük çalışanı Çevre Mühendisleri, sınıfları ziyaret ederek öğrencilere projeyi tanıttılar. Atık yönetimi ve çevre bilinci konulu film gösteriminin ardından, öğrencilere atık yönetimi hakkında bilgilerin verildiği faaliyette, öğrencilerin merak ettiği sorular da cevaplandı.

Plastik, cam, kağıt ve pil gibi atık ayrıştırma kutularının öğrencilerin kullanabileceği noktalara bırakıldığı etkinlikte, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un öğrencilere hediye ettiği çevreye duyarlı eğitim oyuncakları ve boyama kalemleri dağıtıldı.

Faaliyet hakkında açıklamalarda bulunan Eyyübiye Belediyesi Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürü Uğur Yılmaz, sıfır atık yönetiminin gelecek için ne kadar önemli olduğunu öğrencilere aktardıklarını, öğrencilerin de bu konuya çok meraklı olduğunu belirterek, öğrencilere Başkan Mehmet Kuş’un gönderdiği hediyeleri takdim ettiklerini ifade etti. Yılmaz, “Geleceğe yatırım yapmak istiyorsak öğrencilerden başlamamız lazım. Bu nedenle faaliyetlerimize ilkokullardan başladık” dedi.

Sıfır atık toplama aracının Eyyübiye’nin farklı noktalarında duracağını ve vatandaşların ayrıştırdığı atıkları toplayacağını belirten Yılmaz, “Vatandaşlarımızdan ricamız, ellerinde bulunan atıkları mümkün olduğu kadar plastik, kağıt ve cam olarak ayrıştırmaları ve bize ulaştırmalarıdır. Biriktirdikleri atıklar varsa biz de gidip alabiliriz. Hepimizin tek amacı geleceğimizi kurtarmak olmalı. Geleceğimizi, yaşanabilir bir dünya haline hep birlikte getirelim” diye konuştu.

Faaliyet çerçevesinde önemli bilgiler edinen ve sıfır atık yönetimi konusunda bilinçlenen öğrenciler de gönderdiği hediyeler nedeniyle Başkan Mehmet Kuş’a teşekkür ettiler.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris pazarında fiyatlar uçuşa geçti

2024-10-10 16:06 - Marmaris

Semih Çelik tarafından öldürülen İkbal Uzuner’in babasının ifadesine ulaşıldı

2024-10-07 16:08 - Asayiş

Umutlar Marmaris’te rengarenk bezlere dönüşüyor

2024-10-12 14:15 - Marmaris

Semih Çelik’in Oda Fotoğrafları Ortaya Çıktı

2024-10-07 11:44 - Asayiş

KÜRE DAĞLARINDA MUHTEŞEM SONBAHAR GÜZELLİĞİ

2024-10-09 13:05 - Gezi

Tekirdağ’da meydana gelen kazada 2 doktor hayatını kaybetti

2024-10-12 01:07 - Asayiş

HATİCE KEKEVA YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

2024-10-10 18:08 - Marmaris

DOĞASEVERLER, DEĞİRMENDERE KANYONU’NA YÜRÜDÜ

2024-10-07 12:05 - Gezi

HİNTLİ MİLYARDERİN MEGA YATI, FETHİYE’DE 260 TON YAKIT ALDI

2024-10-11 11:59 - Gezi

İki genç kızı canice öldüren Semih Çelik’in odasının fotoğrafları ortaya çıktı

2024-10-05 20:17 - Asayiş

İlgili Haberler

Hakkari’de içme suyu arızası giderildi

08:38 - Gündem

Kırıkkale semalarında hilal şeklindeki Ay ile Venüs birlikte görüntülendi

00:18 - Gündem

Hakkari’de 20 gündür kayıp kadını arama çalışmaları sürüyor

22:23 - Gündem

Çiftçilere 140 bin adet çilek fidesi dağıtıldı

22:13 - Gündem

Kastamonu’da çeltik üreticilerine 52 ton tohum dağıtıldı

20:50 - Gündem

Günün Manşetleri

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Tehlikesi

17:07 - Sağlık

Tüfekle Vurularak Öldürülen Şahsın Katili Tutuklandı

16:57 - Asayiş

Endemik Ters Lalelere Vahşet

16:25 - Gündem

Yeni Bir "Böğü" Türü Keşfedildi

16:23 - Gündem

Ütü Yapan Kadının Başına Tavan Çöktü

16:20 - Genel