?>

Fatih’teki film gibi olayda tabuttayken hayatta olduğu belirlenen yaşlı adam son yolculuğuna uğurlandı

Fatih'te cenaze namazı kılınmak üzereyken tabuttan gelen sesler üzerine yaşadığı belirlenen ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 84 yaşındaki halit bayşu, ikinci defa son yolculuğuna uğurlandı.

Asayiş - 4 ay önce

Fatih’te cenaze namazı kılınmak üzereyken tabuttan gelen sesler üzerine yaşadığı belirlenen ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 84 yaşındaki Halit Bayşu, ikinci defa son yolculuğuna uğurlandı.

Fatih Ayvansaray Mahallesi’ndeki Hacı İlyas Yatağan Camii’nde dün öğlen saatlerinde meydana gelen olayda hayatını kaybettiği ifade edilen 84 yaşındaki Halit Bayşu’nun tabutundan cenaze namazı hazırlıkları sırasında ses gelmiş, olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaşadığı tespit edilen Bayşu’yu hastaneye kaldırmıştı. Halit Bayşu, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Yaşlı adam için ikinci kez cenaze töreni düzenlendi

Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemleri tamamlanan yaşlı adamın cenazesi yakınları tarafından teslim alındı. Halit Bayşu’nun cenazesi son yolculuğuna uğurlanmak üzere ikinci kez Fatih Ayvansaray Mahallesi’ndeki Hacı İlyas Yatağan Camii’ne getirildi. Cenaze törenine ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı. Halit Bayşu’nun cenazesi öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra defnedilmek üzere Eyüpsultan Mezarlığına götürüldü. “Adam nefes alıyor, ses geliyor ve bu şekilde gömülecekti”

Olayı anlatan Halit Bayşu’nun yakını Özlem Dedeoğlu, “Kızı orada da duymuş. Orada da yüzünü açtırmış, tamam ölü deyip tekrar kapatmışlar. Buraya geldikten sonra kızı Jale Hanım babasının tabutuna sarılarak, ses geldiğini duyuyor. Torunu Ayşe ses geldiğini duyunca ambulans çağırarak annesine haber veriyor. Annesinin ağlamasına ve bağırmasına dayanamıyor. Dün burada tabutunun açtılar. Ambulans geldi, kalp masajı yaptılar, ambulansın içine aldılar. Nabza bakıyorlar, nabız var, kalbe bakıyorlar, kalp atışı var. Adam nefes alıyor, ses geliyor ve bu şekilde bu adam gömülecekti. Böyle bir şeyi hiç hayatınızda duydunuz mu? Cenaze kaçta vefat etti ben bilmiyorum. Gelen habere göre sabah ölmüş, öğle namazında defnedilecek diye bir haber geldi” dedi. “Buraya geldim, babam yaşıyor dedim, ses geliyor dedim”

Hayatını kaybeden Halit Bayşu’nun kızı Jale Dedeoğlu, “Bu bütün herkese bir uyarıydı. İnsanlar öldü diye hemen mezara gömmesinler, beklesinler. Sesi ben duydum. Böyle tabuta vurduğunu duydum. Hem ayak ucundan hem de başından vurduğunu duydum. Ben orada çıldırdım. Bana orada kimse inanmadı. Buraya geldim, babam yaşıyor dedim, ses geliyor dedim. Ben yalan mı söylüyorum, dedim. Onlar da duyunca şok oldular, babam karnından nefes alıyordu” şeklinde konuştu. “Herkes ’hayatımızda biz ilk defa böyle bir şey görüyoruz’ dediler”

Halit Bayşu’nun oğlu Yiğit Bayşu, “Babamın boğazı delinmişti, boğazından nefes alıyordu. Bir hırıltı sesi vardı. İlk başta ambulansta gelen arkadaşlar, inanmadılar. Cihaza takıldıktan sonra onlarda şaşırdılar. Hemen videoya çekmeye başladılar. O arkadaşlar da bu video var. Savcı da bu olaya inanamadı. Herkes hayatımızda biz ilk defa böyle bir şey görüyoruz dediler. Ama bir insanı diri diri morga atmak, diri diri fişinin çekilmesi hiçbir insanoğlunun hak etmediği bir durumdur. Hastaneyle hiçbir şekilde görüşmeyeceğim. Hastaneden şikayetçi olacağım. Yaşayan bir adamın diri diri bir şekilde fişi çekildi. Bize verilen raporda 14.30 ölüm saati yazıyor. İki tane ölüm saati var. Beni burada tek ilgilendiren durum. Babam 3 - 4 saat diri diri tabuta konuldu, morgun içinde olması kim bilir ne yaşadı? Gasilhane’de de böyle bir durum oldu, onu söylediler” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "İsrail Netanyahu ve çetesi barbardır, zalimdir, katildir, soykırımcıdır, savaş suçlusudur"

2024-10-04 22:52 - Siyaset

Semih Çelik tarafından öldürülen İkbal Uzuner’in babasının ifadesine ulaşıldı

2024-10-07 16:08 - Asayiş

Semih Çelik’in Oda Fotoğrafları Ortaya Çıktı

2024-10-07 11:44 - Asayiş

İki genç kızı canice öldüren Semih Çelik’in odasının fotoğrafları ortaya çıktı

2024-10-05 20:17 - Asayiş

Trendyol Süper Lig: Adana Demirspor:1 - Samsunspor:0 (Maç devam ediyor)

2024-10-06 16:20 - Spor

KÜRE DAĞLARINDA MUHTEŞEM SONBAHAR GÜZELLİĞİ

2024-10-09 13:05 - Gezi

Dokunursan zehirler, tavasını yersen süper

2024-10-08 13:59 - İnsan

Daltonlar" Çetesi Türkiye'de Çökertildi

2024-10-08 11:03 - Asayiş

Menteşe’de feci kaza: 1 ölü, 1 ağır yaralı

2024-10-06 01:40 - Asayiş

İstanbul Fatih’te vahşet: İki kadını öldürdükten sonra intihar etti

2024-10-04 19:15 - Asayiş

İlgili Haberler

Siverek’te petrol sahasında kaza: 2 yaralı

21:10 - Asayiş

Nevşehir’de yolcu otobüsü ile otomobil çarpıştı

21:11 - Asayiş

ABD Başkanı Trump’tan "Gazze planı" açıklaması: "Kesinlikle acelemiz yok"

21:03 - Asayiş

Ataşehir’de alev alan otomobil reklam tabelasına çarptı

20:48 - Asayiş

Sarıyer’de fırtına nedeniyle kuru yük gemisi sürüklendi

20:08 - Asayiş

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık