?>

Festival bahane, yöresel lezzetler şahane

Aydın’ın söke ilçesinde düzenlenen ve 5 ocak gününe kadar devam edecek olan gaziantep yöresel lezzetler festivali başladı. (sunucu duygu meltem yalçınkaya)

Kültür Sanat - 4 ay önce

Aydın’ın Söke ilçesinde düzenlenen ve 5 Ocak gününe kadar devam edecek olan Gaziantep Yöresel Lezzetler Festivali başladı. Yoğun ilgi gören festivalde, Gazantep’in yanı sıra Türkiye’nin her bölgesine ait değişik damak tatları da ziyaretçilerle buluştu.

Sunuculuğunu Duygu Meltem Yalçınkaya’nın üstlendiği, organizatörlüğünü ise İbrahim Oğul’un gerçekleştirdiği Gaziantep yöresel lezzetler, hediyelik eşya ve tekstil ürünleri satışlarının gerçekleştirildiği festivalin 5 Ocak Perşembe gün akşamına kadar açık kalacağı belirtildi. Söke Otogarı’nda gerçekleştirilen yöresel lezzetler festivalinde Türkiye’nin dört bir yanından gelen eşsiz lezzetlerin yoğun ilgi gördüğü belirtildi.

Festivalde, Gaziantep’in ünlü salça ve baharatları, Mersin cezeryesi, İzmit pişmaniyesi, Rize tereyağı ve peynir çeşitleri ile Erzurum’un meşhur cağ kebabı, çiğ köfte ve içli köfteleri yer alıyor. Hem hafta sonunu değerlendirmek hem de çeşitli lezzetleri tatmak amacıyla festival alanına gelen vatandaşlar aynı zamanda doğal şifalı ürünler, pekmez, macunlar, hediyelik bıçaklar ve çeşitli el emeği ürünleri alıyor.

Söke Otogarı’ndaki festival, birbirinden renkli etkinliklerle ziyaretçilerini ağırlarken çocuklar için sirk gösterileri, sıra geceleri ve Duygu Meltem Yalçınkaya’nın sunuculuğunda çeşitli konserler gerçekleştiriliyor.

Gastronomi ve eğlence kültürünün bir arada gerçekleştirildiği festivale Söke’nin yanı sıra çevre ilçelerden de çok sayıda ziyaretçi beklendiği belirtildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

430 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

2024-12-24 10:12 - Asayiş

Esen Metalspor: 2 - Kocasinan Şimşekspor: 1

2024-12-23 10:41 - Spor

Abdülkerim Bardakcı ’dalya’ dedi

2024-12-22 18:10 - Spor

Hakkari’de turşu bidonunda 13 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-12-23 15:59 - Asayiş

Batman’da çocuğun parmağına sıkışan metal, itfaiye ekiplerince çıkarıldı

2024-12-21 17:21 - Asayiş

Kasım ayında 17 bin 431 kilogram tekstil ve 3 bin 962 kilogram metal atığı geri dönüşüme kazandırıldı

2024-12-23 12:03 - Gündem

Kötekli Kavşağında Trafik Düzenlemesi

2024-12-22 22:09 - Genel

MUĞLA, SUÇ ORANI YÜKSEK İLLERLE ÇEVRİLİ

2024-12-27 14:29 - Asayiş

DATÇA KNİDOS RESTORANI VE İSKELE, BAKANLIĞA DEVREDİLİYOR

2024-12-28 12:53 - Gündem

Mardin trafiğinde LED ışıklı yaya geçitleri ve dekoratif sinyalizasyon dönemi başladı

2024-12-27 15:42 - Asayiş

İlgili Haberler

Nisan ayında Nemrut’ta turistlere kar sürprizi

14:17 - Kültür Sanat

Güzel Sanatlar Fakültesi 40. yılında "Uluslararası Cam Sanatı" etkinliğine ev sahipliği yapıyor

14:11 - Kültür Sanat

Motosiklet tutkunları, kortej eşliğinde Türkiye’nin ilk milli parkına gitti

14:02 - Kültür Sanat

Beyşehir’de geleneksel çocuk oyunları turnuvası heyecanı

13:51 - Kültür Sanat

Aydın Valisi Canbolat: "Hedefimiz Aydın’ı dünyanın turizm kentlerinden biri haline getirmek"

13:32 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Epilepsi Hastası Minik Aras'ın Hayali Gerçekleşti

13:44 - İnsan

Av yasağı başladı, küçük teknelerin getirdiği balıklar mezatta satıldı

11:55 - Ekonomi

Jandarma uyuşturucu satıcısını yaptığı takiple yakaladı

11:51 - Asayiş

Kapalı havalar depresyona neden oluyor, sinir ve öfke artıyor

11:50 - Sağlık

"Kraliyet kirazı" bu yıl çok az olacak

11:28 - Ekonomi