?>

Fethiye’de bisiklet topluluğu hayatını kaybeden Alkan için pedal çevirdi

Fethiye’de bisiklet topluluğu özgür alkan için pedal çevirdi

Genel - 3 gün önce

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bisiklet sürdüğü sırada otomobilin çarpmasıyla hayatını kaybeden bisikletli Özgür Alkan, Fethiye’deki bisiklet topluluğu tarafından anıldı. Topluluk, Alkan’ın evinin önüne kadar pedal çevirerek ailesine başsağlığı diledi, farkındalık pankartları açıldı. Edinilen bilgiye göre, Göcek yakınlarında meydana gelen kazada 48 D 3544 plakalı otomobil, bisikletli gruba arkadan çarptı. Kazada Rahmi Gözele, İlker Muallim ve 47 yaşındaki Özgür Alkan yaralandı. Hastaneye kaldırılan Alkan, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kazanın ardından Fethiye’deki bisiklet topluluğu, Cahit Gündüz Caddesi’nde toplanarak Özgür Alkan’ın anısına pedal çevirdi. Grup, Alkan’ın evinin önüne kadar bisikletleriyle ilerleyerek ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ev önünde ’bisikletime çarparsan ölürüm’ ve ’bisikletli ölümler son bulsun’ yazılı pankartlar açıldı. "Yasal düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz"

Kazada hayatını kaydeden bisikletli Özgür Alkan’ın ablası Şeniz Alkan, "Burada olmanızdan dolayı büyük bir gurur duyuyorum. Kardeşim adına teşekkür ederim. Bu yaşadığımız yalnızca bizim değil, Türkiye’nin genel bir sorunudur. Yollar sadece motorlu araçlara ait değildir. Bisiklet bir spor aracı değil, ulaşım aracıdır. Artık yasal düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz. Bu davanın sonuna kadar peşindeyim, mücadelemi sürdüreceğim" dedi. "Korkmadan bisiklet sürmek istiyoruz"

Özgür Alkan’ın kuzeni Cemal Varış ise, "Bugün hepimiz ’bisikletime çarparsan ölürüz’ diyenleriz. Çünkü bugün aslında özgürce bisiklet sürmek isteyen insanlarız. Acı içindeyiz; çünkü bir arkadaşımızı, bir aile ferdini, bir canı kaybettik. Özgür Alan yalnızca bir isim değildi. O, annesinin babasının en kıymetli erkek evladıydı. Bir kızın, bir ablanın tek erkek kardeşiydi. Bu dünyada gün yüzü göremeden, hayalleri yarım kalmışken toprağa vermek zorunda kaldık onu. Şimdi aynı acıyı başka bir arkadaşımız için yaşıyoruz. O şu an hastanede yaşam mücadelesi veriyor. Kalbimiz onunla, dualarımız onunla. İnşallah onu kaybetmeyiz. Allah ailesine bağışlasın ama artık bıçak kemiğe dayandı. Artık ’bisikletime çarparsan ölürüz’ demekten başka çaremiz kalmadı. Bu sadece bir slogan değil; bir çığlık, bir haykırış. Yaşamak istiyoruz. Özgürce, güvende, korkmadan bisiklet sürmek istiyoruz" diyerek tepkisini dile getirdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil’den yeni mesire alanı

2025-04-17 16:46 - Gündem

İYİ Parti'li Ergun'dan Faiz Uyarısı

2025-04-16 13:11 - Ekonomi

"Öğretmenime Dokunma"

2025-04-14 13:45 - Marmaris

Gazeteci Murat Ersan’a sokak ortasında saldırı

2025-04-15 20:11 - Marmaris

Vatandaşlar ‘işe alma taahhüdü verip sözünde durmadığını’ iddia etikleri şirkete tepki gösterdi

2025-04-19 12:33 - Gündem

Akyaka'nın Doğal Mirası Tehdit Altında

2025-04-15 13:13 - ÇEVRE

Yağmur Sonrası Marmaris'te Bahar Sevinci

2025-04-15 14:25 - Marmaris

MARMARİS’TE 23 NİSAN DOLU DOLU KUTLANACAK

2025-04-19 16:29 - Marmaris

Muğla’da kayıp gençten 72 saattir haber alınamıyor

2025-04-16 10:23 - Asayiş

MARMARİS’İN ESNAFLARI BELEDİYENİN ÖNÜNDE EYLEM YAPTI

2025-04-18 16:06 - Marmaris

İlgili Haberler

Taksim’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

11:47 - Genel

İzmir’de 23 Nisan kutlamalarından renkli görüntüler

11:42 - Genel

Vali Aydoğdu 23 Nisan’da makam koltuğunu çocuklara devretti

11:31 - Genel

İzmit’te çınarlara özel kulüp

11:26 - Genel

Marmaris’te 23 Nisan coşkusu çelenk sunma töreniyle başladı

11:21 - Genel

Günün Manşetleri

23 Nisan Hayalleri Yarıda Kaldı

10:20 - Asayiş

Yapay Zeka Çağında Eğitime Yönelik Uyarılar

10:18 - Teknoloji

Kamyon Dolusu Kaçak Midye Yakalandı

10:16 - Asayiş

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim