?>

Filistinli Abdullah, Türkiye’ye minnetini Kızılay gönüllüsü olarak gösteriyor

Filistin'de yaşanan israil baskısı nedeniyle ailesiyle birlikte türkiye'ye yerleşen 19 yaşındaki abdullah shaban, türkiye'ye olan minnet borcunu kızılay'da gönüllü çalışarak gösteriyor.

İnsan - 4 ay önce

Filistin’de yaşanan İsrail baskısı nedeniyle ailesiyle birlikte göç ederek Türkiye’ye yerleşen 19 yaşındaki Abdullah Shaban, Kızılay’da gönüllü olarak çalışıyor.

İsrail’in Filistinlilere yaşattığı baskıdan kurtulmak için dört yıl önce Türkiye’ye gelen 19 yaşındaki Abdullah Shaban, beş kişilik ailesi ile birlikte Zonguldak’a yerleşti. Zonguldak’ta açık öğretim lisesinde eğitim hayatına devam eden Shaban, Gazze’den tanıdığı Türk Kızılay’ına vefa borcunu ödemek için çalışmalarında gönüllü olmaya karar verdi. Kızılay’ın Zonguldak Şubesinde paketleme, taşıma, ihtiyaçların ulaştırılması, ihtiyaç sahiplerinin evlerinin tadilatında gönüllü olarak çalışan Shaban, "Kızılay, Gazze’de insanlara yardım ediyor. Ben de buradayım. Türk milletine yardım ediyorum. Türkiye’yi çok seviyorum" dedi.

Shaban ile tanışma sürecini anlatan Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Kürşat Yağız, "Abdullah bizi üniversite gruplarından duymuş. Kendisi Türk Kızılay’ı Gazze’den biliyormuş. İlk geldiğinde hoş sohbetimiz oldu, duygulandık. Bize ’Ben Türk Kızılay’ını biliyorum. Gazze’de benim halkıma yardım ediyor. Elimden geldiğince burada size yardımcı olmak istiyorum. Türk milletine vefa borcumu ödemek istiyorum’ dedi. Gönüllü olarak bizlerle beraber faaliyet göstermeye başladı. Bize hem saha hem depo çalışmalarında etkinliklerimizde katkı sağlıyor. Gerek kumanya dağıtımı olsun, gerek kıyafet yardımları olsun, sosyal etkinliklerimizde de bize eşlik ediyor. Türk milletine hizmet etmeye çalışıyor" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

430 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

2024-12-24 10:12 - Asayiş

Esen Metalspor: 2 - Kocasinan Şimşekspor: 1

2024-12-23 10:41 - Spor

Abdülkerim Bardakcı ’dalya’ dedi

2024-12-22 18:10 - Spor

Samsun’da uyuşturucu operasyonu: 516 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-20 22:44 - Asayiş

Hakkari’de turşu bidonunda 13 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-12-23 15:59 - Asayiş

Batman’da çocuğun parmağına sıkışan metal, itfaiye ekiplerince çıkarıldı

2024-12-21 17:21 - Asayiş

Kasım ayında 17 bin 431 kilogram tekstil ve 3 bin 962 kilogram metal atığı geri dönüşüme kazandırıldı

2024-12-23 12:03 - Gündem

Kötekli Kavşağında Trafik Düzenlemesi

2024-12-22 22:09 - Genel

FETHİYE GÜNLÜKLÜ KOYU'NDAKİ YAPILAŞMA İPTAL EDİLDİ

2024-12-18 16:40 - Asayiş

Marmaris'te 24 saatte hava sürprizleri

2024-12-21 14:04 - Marmaris

İlgili Haberler

KAMİAD Zonguldak Ekonomi Zirvesinde

00:17 - İnsan

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Filyos Türkiyemizin de enerji üssü konumundadır"

22:05 - İnsan

Van’da İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları protesto edildi

21:58 - İnsan

Kağıt toplayıcısı gençten örnek davranış

21:56 - İnsan

Zihinsel engelli kadının kayıp ihbarı ekipleri harekete geçirdi

20:32 - İnsan

Günün Manşetleri

Ayı Arı Kovanlarını Parçaladı

16:37 - Asayiş

Galatasaray'da Bodrum FK Maçı Hazırlıkları Başladı

16:05 - Spor

Terörist Mağarası TSK Tarafından İmha Edildi

16:02 - Asayiş

Ayrılmak İstediği Erkek Arkadaşı Tarafından Bıçaklanarak Öldürüldü

15:57 - Asayiş

Sağlık çalışanı evinde ölü bulundu

14:18 - Asayiş