?>

Filistinliler için öğretmen ve öğrencilerden sergi

Adana’nın kozan ilçesinde bir grup öğrenci ve eğitimci tarafından filistin gazze’de yaşayan müslüman kardeşlerinin israil zulmüne karşı yaşadıkları acıyı anlatan resim sergisini seslerini tüm dünyaya duyurmak amacı ile açtılar.

Eğitim - 8 ay önce

Adana’nın Kozan ilçesinde bir grup öğrenci ve öğretmen, Filistin’de yaşanan İsrail katliamını anlatmak ve Filistin’e destek olmak için resim sergisi açtı.

Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasında gerçekleşen ve toplam 55 yağlı boya tablo çalışmasından oluşan ve İsrail’in Filistin’deki katliamını anlatan resim sergisi açıldı. Resim sergisini gören vatandaşlar duygusal anlar yaşadı.

Sergiyi inceleyen Atatürk İlkokulu Din Dersi Öğretmeni Mehmet Şenoğul, "Çocuklarımızın manevi anlamda destek vermelerini sağlamak, oradaki yaşanan acıları buradan da olsa hissetmek, onları anlamak için çocuklarımızı bu sergiye getirdik" dedi.

Programın ev sahibi Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Gazi Keleş ise, "Bugün burada Filistin’imizin aynı zamanda inanç kardeşimiz olan ve 1948’den bu yana baskı ve soykırıma maruz kalan Filistinli kardeşlerimiz bugün de en acı dönemini yaşıyorlar. Burada bizler de yaklaşık 55 eser ile çocuklarımıza anlatmak için böyle bir program yaptık. Farkındalık olsun. Filistinli kardeşlerimiz ile bir dayanışma içinde olduklarımızı bilmeleri için böyle bir çalışma yaptık. Bu nedenle öğrenci ve öğretmenlerimiz sergimizi ziyaret edip inceliyorlar. Birçok öğrencimiz zaten olayın farkında. Olayı kendi seviyelerine göre değerlendiriyorlar. Bu sergide amaç çocuklarımıza bilinç oluşturmak, bugün Filistin topraklarında yaşanan olaylardan ders alalım ve ülkemizin topraklarının ne kadar kıymetli olduğunu, bir vatanın bir toprak parçasının ne kadar kıymetli olduğunu anlamaları, bu vatan ve bu millet için, İslam ümmeti için ne kadar çalışmak zorunda olduklarının farkındalığını oluşturmak istiyoruz" diye konuştu.

Serginin hazırlanmasında emeği geçen Milli Eğitim personellerinden Büşra Dragan ise, "Bugünkü programımızda Filistin mezalimini anlatan, ’soykırıma hayır’ anlamına gelen bir sergi açmak istedik. Bu sergiyi Milli Eğitim Müdürlüğümüzde başlatıp okullarımıza kadar yaygınlaştırmak istedim. Aslında Milli Eğitim olarak küçük bir organizasyon olsa da bu organizasyonun büyüyerek sesimizi tüm dünyaya duyurmak istiyoruz. İstediğimiz etkinliği uyandırdığımızı düşünüyorum. Burada 55 adet yağlı boya tablomuz var ve bunun dışında geri dönüşümden hazırladığımız tablo ve ahşap çalışmalarımız da var. Bu serginin amacı aslında Osmanlı döneminden başlayan bizim köklerimizin çok sağlam olduğunu köklü bir başlangıç olduğunu belirlemekti. Bu sergi ile tüm eğitim camiamıza ve öğrencilerimize sesimizi duyurmak istedik" dedi.

Kozan Gençlik Merkezi Müdürü Halil Karadağlı ise, "Bugün burada gördüğünüz eserler ile ilgili olarak Gazze ile ilgili ne yazık ki beraberiz. Gençlerimizin şunları bilmesi çok önemlidir. Gazze bizim için ön karakoldur. Gazze’yi kaybetmek Anadolu’yu kaybetmek demektir. Biz bu bilinçle hareket ediyoruz. Gençlerimiz yaşadıkları acıyı bu eserler ile anlatmaya çalıştılar. Ha Gaziantep’e saldırılmış, ha Konya’ya saldırılmış ya da Gazze’ye saldırılmış. Bunun bilincindeyiz" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

KARAMAKA MARMARİS TARİHİNE IŞIK TUTUYOR

2024-05-31 14:12 - Yaşam

KÖYCEĞİZ GÖLÜ'NÜ BESLEYEN SU KAYNAKLARI KURUYOR

2024-06-01 14:55 - ÇEVRE

KARACA: TURİZM BÖLGELERİNDE BAZI TASARRUF MADDELERİ MUAF TUTULMALI

2024-06-04 11:31 - Turizm

102 Kurum: Hukuku işletin tüm termik santralleri kapatın

2024-06-04 13:24 - ÇEVRE

BRICS NEDİR? TÜRKİYE BRICS'E ÜYE Mİ? BRICS'E ÜYE ÜLKELER

2024-06-05 15:54 - Ulusal

MARMARİS KAVRULDU: TERMOMETRELER REKOR SICAKLIK GÖSTERDİ"

2024-06-05 15:31 - Gündem

MARMARİS'TE SU KESİNTİSİ UYARISI

2024-06-04 20:42 - Marmaris

Haber alınamayan şahsın cansız bedeni denizde bulundu

2024-06-02 23:15 - Marmaris

AVRUPA’DAKİ YEŞİL DÖNÜŞÜM TÜRKİYE İÇİN FIRSAT MI TEHDİT Mİ?

2024-06-04 15:56 - ÇEVRE

GEZİ DİRENİŞİ 11. YILINDA FİLİSTİN DİRENİŞİNİN YANINDA

2024-06-01 15:53 - Gündem

İlgili Haberler

Enez’de 112 Acil ve Sahil Güvenlik ekipleri "tıbbi tahliye eğitimi" yaptı

18:27 - Eğitim

Erzincan’da 709 kişilik İŞKUR Gençlik Programı düzenlenecek

18:28 - Eğitim

"Anadolu Mektebi Projesi" koordinatör eğitimi Bursa’da gerçekleşti

18:13 - Eğitim

DPÜ ve İŞKUR arasında gençlik programı protokolü imzalandı

18:14 - Eğitim

Sincik’te okullar öğleden sonra tatil edildi

14:58 - Eğitim

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık