?>

Fotoğrafçılar Arapgir’de hem tarihe hem de sonbahara doydular

Bilim sanat ve kültür derneği tarafından düzenlenen fotoğraf sunumu ve gezi atölyesi kapsamında arapgir ilçesine gerçekleştirilen gezi, katılımcılara tarihi ve doğal güzellikleri bir arada sunarak unutulmaz bir deneyim yaşattı.

İnsan - 3 ay önce

Bilim Sanat ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen Fotoğraf Sunumu ve Gezi Atölyesi kapsamında Arapgir ilçesine gerçekleştirilen gezi, katılımcılara tarihi ve doğal güzellikleri bir arada sunarak unutulmaz bir deneyim yaşattı.

Fotoğraf sanatçısı ve Gazeteci Alişan Hayırlı’nın rehberliğinde gerçekleşen etkinliğe, Arapgir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mesut Kavas da eşlik etti. Toplam 16 kursiyerin katıldığı bu gezide, kursiyerler hem fotoğrafçılık becerilerini geliştirdi hem de Arapgir’in eşsiz tarihi dokusunu yakından tanıdı.

Geziye, 200 yıllık Millet Han’da yapılan kahvaltı ile başlayan kursiyerler, ardından tarihi Han’ın dokusunu fotoğrafladı. Asım Külah Kişisel Müzesi, Emiroğlu Konağı, Mir-i Liva Ahmet Bey Camii ve Kaşkaloğlu Konağı gibi önemli tarihi mekânlar ziyaret edilerek, Arapgir’in zengin geçmişi fotoğraf karelerine taşındı.

Gezi sırasında, Çanakkale Savaşı’nın kahramanlarından Arapgirli Orgeneral Cevat Çobanlı’ya ait konağı ziyaret eden kursiyerler, duygusal anlar yaşadı. Burada Cevat Paşa’nın hayatı ve Çanakkale Zaferi’ndeki rolü hakkında bilgi edinen kursiyerler, tarihin derin izlerini yakından görme fırsatı buldu.

Şehir merkezinde yapılan gezilerin ardından heyet, yönünü Arapgir’in ilk yerleşim yeri olan Eskişehir Vadisi’ne çevirdi. Burada Gümrükçü Osman Paşa Camii ve Güğümcü Hüseyin Ağa Camii’ni ziyaret eden grup, Tepte Çayı’nın sonbahar renklerine bürünmüş doğasını fotoğrafladı. Son olarak Kozluk Çayı boyunca yürüyen ve Kayaarası Kanyonu’nun etkileyici manzarasında mola veren kursiyerler, hem doğanın tadını çıkardı hem de fotoğrafçılık becerilerini sergiledi.

Kursiyerler, bu unutulmaz deneyim için rehberlik yapan Kültür Müdürü Mesut Kavas’a ve misafirperverliklerinden dolayı Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu’na teşekkürlerini iletti.

Sonbaharın büyüleyici atmosferinde gerçekleşen bu gezi, katılımcılar için hem öğretici hem de ilham verici bir etkinlik oldu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bayburt’ta bir miktar metamfetamin ele geçirildi

2024-11-14 12:11 - Asayiş

Adana’da koltuk altındaki zuladan 11 kilo 350 gram metamfetamin çıktı

2024-11-18 09:45 - Asayiş

Bayburt’ta arama yapılan araçta bir miktar metamfetamin ele geçirildi

2024-11-16 11:43 - Asayiş

Kayseri Esen Metal SK liderliğini sürdürüyor

2024-11-19 08:49 - Spor

Abdülkerim Bardakcı’nın yerine Cihan Çanak kadroya alındı

2024-11-17 12:22 - Spor

Ağrı’da tırın dorsesinde 16 kilo 200 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-18 21:07 - Asayiş

Otobüste yolcunun yastığında metamfetamin ele geçirildi

2024-11-18 20:51 - Asayiş

8 kilogram metamfetamini buzdolabına sakladılar, ’Fırtına’dan kaçamadılar

2024-11-19 23:10 - Asayiş

Dilucu Gümrük Kapısı’nda 50 kilogram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-16 20:27 - Asayiş

Keçiören’de "Atatürk Sergisi" ziyaretçilerini ağırlıyor

2024-11-14 16:55 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Rektör Hacımüftüoğlu’ndan Tortum’a ziyaret

19:25 - İnsan

Milletvekili Mahmut Tanal’ın ağabeyi son yolculuğuna uğurlandı

17:28 - İnsan

Çiftçilere 48 milyon fide desteği

17:26 - İnsan

Uşak’ın nüfusu 375 bini aştı

16:50 - İnsan

İstanbul’da başlayan husumet Muş’ta barışla son buldu

16:43 - İnsan

Günün Manşetleri

Ofis Boynu Riskine Karşı 12 Etkili Öneri

17:52 - Sağlık

Atık pili getir, hediyeyi götür

15:54 - Gündem

Oğlu tarafından bıçaklanan baba hayatını kaybetti

15:31 - Asayiş

Dolandırıcılık Davasında Savunma Tarihleri Belli Oldu

16:38 - Asayiş

Erdoğan'a Malezya'dan Akademik Onur

16:38 - Dünya