?>

Futboldan geçiş yaptığı boksta 23 yaşında antrenör oldu

Konya'da küçük yaşlarda futbol oynamaya başlayan 23 yaşındaki raziye nur gözel, arkadaşının tavsiyesi üzerine ailesinden gizli gittiği boks sporunda azmiyle önce sporcu ardından alanında antrenör oldu.

Spor - 2 ay önce

Konya’da küçük yaşlarda futbol oynamaya başlayan 23 yaşındaki Raziye Nur Gözel, arkadaşının tavsiyesi üzerine ailesinden gizli gittiği boks sporunda azmiyle önce sporcu ardından antrenör oldu.

Konya’da yaşayan 23 yaşındaki Raziye Nur Gözel oturdukları mahalledeki arkadaşlarıyla oynayarak başladığı futbolun ardından 2018 yılında arkadaşının tavsiyesi üzerine boks yapılan spor salonuna gitti. Burada aldığı ilk eğitimden memnun kalan Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi son sınıf öğrencisi Raziye Nur Gözel, ailesinden habersiz alan değiştirerek boks sporuna başladı. “Arkadaşımla beraber gittim ve gerçekten hoşuma gitti”

Azimli çalışmaları sonrası önce sporcu ardından ise 2021 yılında antrenör olmayı başardığını İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlatan Raziye Nur Gözel, “Spora ilk futbol ile başladım. Futbola kendi isteğim ile başlamıştım. Çünkü sokakta sürekli futbol oynuyorduk. Daha sonra bir arkadaşımın vesilesi ile boksa başladım. Vesile olan arkadaşımla bir gün antrenman, koşu çalışmamız vardı. Orada arkadaşım dedi ki, ‘Gel bir de boks yap. Denersin bir kere git, bir daha gitmezsin ne olacak’ dedi. Arkadaşımla beraber gittim ve gerçekten hoşuma gitti, devamlı gitmeye başladım. Bu sayede önce sporcu sonra antrenör oldum” dedi. “Her ailede olduğu gibi bizde de yargı ile yaklaşım problemi oldu”

Ailesinin boksa karşı ön yargılı yaklaştığına değinen Gözel, “Her ailede olduğu gibi bizde de yargı ile yaklaşım problemi oldu. Kızlar boks mu yapar, dövüşmeyin tarzında şeyler yaşadım, ters tepki gördüm. Daha sonra sakatlandım ama bundan başarı yakaladıkça, ailem öğrencilerimi gördükçe, birilerine bir şeyler öğretmeye başladığımı gördükçe desteklemeye başladı. Bu sefer ön yargılarını kırdım. Bütün kızların da bu sayede kıracağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Beden eğitimi öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi olduğunu ifade eden Gözel, hedefinin hem boks hem de spor alanında bu şekilde daha çok etkileşimi arttırmak olduğunu aktardı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Van’da minibüsün ‘zula’ diye tabir edilen gizli bölmede 24 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-28 13:37 - Asayiş

Samsun’da 500 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-29 12:09 - Asayiş

Lider Esen Metal fire vermek istemiyor

2024-11-30 08:58 - Spor

Samsun’da 64 gram metamfetamin ile yakalanan bir kişi gözaltına alındı

2024-11-30 11:49 - Asayiş

KEDİLERİN ANNESİ JEANNİE’DEN YARDIM ÇIĞLIĞI

2024-11-27 14:16 - İnsan

Judo gençler müsabakaları sona erdi

2024-11-26 19:14 - Spor

Vali Aksoy Öğretmenler Günü kutlama programına katıldı

2024-11-25 17:52 - İnsan

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, iş ortaklarıyla İzmir’de bir araya geldi

2024-11-27 10:09 - Ekonomi

Prof. Dr. Küçük: "Çevre problemlerine sebep olan ülkelere bakıldığında en başta Amerika’yı, Çin ve Rusya’yı sayabiliriz"

2024-11-27 15:43 - Gündem

Mersin’de sağlık şartlarına aykırı taşınan 235 kilo et ele geçirildi

2024-11-25 11:50 - Genel

İlgili Haberler

Düzce Şıralık Şehir stadı kardan temizleniyor

15:50 - Spor

MUĞLA EGE YILDIZLARI, SLAVİA PRAG İLE MAÇA HAZIRLANIYOR

15:49 - Spor

Beşiktaş’ın, Sivasspor maçı kamp kadrosu belli oldu

15:35 - Spor

Manisa’da okullar arası spor malzemesi dayanışması

15:47 - Spor

Konyaspor’da, Kayserispor maçı hazırlıkları tamamlandı

15:40 - Spor

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık