?>

Gabar petrolü Şırnaklı öğrencilerin meslek tercihlerini değiştirdi

şırnak gabar dağı’nda 97 kuyuda günlük 80 bin varil petrol üretimi ile ülke ekonomisine 2 milyar tl katkı sağlamaya devam ederken, şırnaklı öğrencilerinde eğitimine yön vermeye başladı.

Eğitim - 1 gün önce

Gabar Dağı’nda 97 kuyuda günlük 80 bin varil petrol üretimi ile ülke ekonomisine 2 milyar TL katkı sağlamaya devam ederken, Şırnaklı öğrencilerinde eğitimine yön vermeye başladı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük petrol keşfi ile birlikte Gabar’da yaşanan dönüşüm dikkat çekiyor. Gabar Dağı’nın yamaçlarında yer alan Akçay’da bulunan General Selahattin Uğurlu İlk ve Ortaokulu’nda öğrencilerin proje ödevlerinde petrol üretimiyle ilgili konular işleniyor. Yabancı dil derslerinde Gabar ile ilgili sunumlar yapılıyor. Daha önce meslek tercihleri arasında, Doktor, Öğretmen, İnşaat Mühendisliği gibi meslekler bulunurken, keşfi yapılan petrol ile öğrencilerin meslek tercihlerini tamamen değiştirmiş durumda.

Sınıf Öğretmeni Hatice Altın, "Özellikle Gabar’da petrol çıktıktan sonra çocuklarda müthiş bir farkındalık başladı" dedi.

Çocuklara, meslek tercihleri arasında mühendisliğin olmadığını söyleyen Okul Müdürü Rıdvan Acer, "İki yılı önce sorduğumuz soruda çocuklara siz ne olacaksınız yada öğretmenlerimiz sorduklarında ne olacaksınız diye aldığımız cevaplarda, kimya mühendisi, petrol mühendisi, saha mühendisi gibi cevaplar yoktu. Petrolün bulunmasından sonra aslında kariyerlerinin de şekillendirmeye başladılar. Hayallerinde bu bölgede, bu bölgenin topraklarında bir mühendis olarak çalışmak var. Gayet huzurlu, kardeşliğin, barışın olduğu bir ortam içerisinde çocuklar yetiştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Bayraktar "ilk enerji dersini Gabar’da uygulamalı yapalım"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, General Selahattin Uğurlu İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin yaptığı proje ödevlerinin sunumları yaptığı videoyu sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Bakan Bayraktar, "Gabar, şimdi çocukların yüzündeki gülümseme, umut dolu gözlerinde parlayan bir dağ. Gabar’da filizlenen barış, huzur, kardeşlik iklimi, bolluk ve bereket tüm bölgeyi sarıyor. Sevgili çocuklar, ilk enerji dersini Gabar’da uygulamalı yapalım. Sizleri çok seviyorum" notu ile paylaştı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil’den yeni mesire alanı

2025-04-17 16:46 - Gündem

İYİ Parti'li Ergun'dan Faiz Uyarısı

2025-04-16 13:11 - Ekonomi

"Öğretmenime Dokunma"

2025-04-14 13:45 - Marmaris

Gazeteci Murat Ersan’a sokak ortasında saldırı

2025-04-15 20:11 - Marmaris

Marmaris'te Erken Deniz Keyfi

2025-04-20 15:38 - Marmaris

Vatandaşlar ‘işe alma taahhüdü verip sözünde durmadığını’ iddia etikleri şirkete tepki gösterdi

2025-04-19 12:33 - Gündem

Akyaka'nın Doğal Mirası Tehdit Altında

2025-04-15 13:13 - ÇEVRE

Yağmur Sonrası Marmaris'te Bahar Sevinci

2025-04-15 14:25 - Marmaris

MARMARİS’TE 23 NİSAN DOLU DOLU KUTLANACAK

2025-04-19 16:29 - Marmaris

Marmaris’teki kazada ölü sayısı 2’ye yükseldi

2025-04-20 15:42 - Asayiş

İlgili Haberler

Kastamonu’da hacı adaylarına seminer verildi

19:17 - Eğitim

Akşehir Turizm Lisesi’ne Mutfak Atölyesi açıldı

17:57 - Eğitim

Vali Yardımcısı Mahmutoğlu, Jinda’yı makamında ağırladı

17:47 - Eğitim

Eğitim Fakültesi tüm anabilim dallarıyla akreditasyonunu tamamladı

17:44 - Eğitim

Ayvalık’ın hasat zamanını sergilediler

17:11 - Eğitim

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık