?>

Gastro Sincan’da sıfır atık bilinci

2022 yılında hizmete başlayan gastro sincan mutfak sanatları akademisi gastronomi alanında yeteneği ve isteği olan vatandaşları desteklemek amacıyla eğitimlerine devam ediyor.

Eğitim - 17 saat önce

Gastro Sincan Mutfak Sanatları Akademisi, gastronomi alanında yeteneği ve isteği olan vatandaşları desteklemek amacıyla eğitimlerine devam ediyor.

Geleceğin aşçılarını yetiştiren Gastro Sincan, birbirinden yetenekli kursiyerlere Türk ve dünya mutfağının inceliklerini öğretiyor. Eğitimleri başarıyla tamamlayan öğrenciler sertifika almaya hak kazanıyor. Açıldığı günden itibaren 247 öğrenciyi sertifika sahibi yapan Gastro Sincan, kursiyerlerine tam donanımlı bir mutfakta eğitim veriyor. Öğrenciler hem Türk ve dünya mutfağı üzerine akademik düzeyde eğitim alıyor hem de kendilerini bu alanda geliştirme fırsatına sahip oluyor. Bu hafta mutfak eğitimlerinde kursiyerler, sıfır atık bilinciyle yemek yaptı ve yiyeceklerin en verimli şekilde kullanımını öğrendi. Organik mutfak atıkları konusunda da bilinçlenen Gastro Sincan kursiyerleri, bayat ekmeklerden mersin sıkması ve soğan püsküllerinden salata yaptı. "Sıfır atığın temeli mutfakta başlar"

Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Didem Arıkan, "Bugün kursiyerlerimle beraber geri dönüşüm ve temiz atık bilinci kapsamında bayat ekmeklerden mersin sıkması ve genellikle çöpe atılan soğan püsküllerinden hazırladığımız bir salata yaptık. Bilindiği üzere sıfır atığın temeli mutfakta başlar. Sincan Belediyesi de sıfır atık konusunda ödül almış bir belediye. Ben kursiyerimle beraber bize bu fırsatı sunduğu için Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’a çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te milyon dolarlık guletler tarlalarda üretiliyor

2025-02-19 16:21 - Marmaris

Denizli için soğuk ve yağışlı hava uyarısı

2025-02-18 09:58 - Gündem

Marmarisli Çocuklar Türkiye Şampiyonası'na Gidiyor

2025-02-17 11:33 - Spor

Balıkesir’de Kent Lokantası törenle açıldı

2025-02-19 16:19 - Ekonomi

Muğla'da Destek Bütçesi %70 Arttı!

2025-02-20 15:43 - İnsan

MARMARİS'İN HER ANI BAŞKA GÜZEL

2025-02-17 13:20 - Marmaris

Marmaris sahilinin sevimli müdavimleri

2025-02-20 17:08 - Marmaris

Marmaris’te dev ağaçlandırma seferberliği

2025-02-20 14:00 - Marmaris

Mardin’de 750 öğrencinin YKS sınav ücretini hayırsever iş adamı karşıladı

2025-02-20 14:28 - Eğitim

Muğla, ülke Zeytin Haritası’nda 3. sırada

2025-02-18 12:47 - Ekonomi

İlgili Haberler

PROF. DR. MUAMMER TUNA KONFERANSI

11:16 - Eğitim

Cizre’de özel çocuklara evde özel eğitim

11:17 - Eğitim

İAÜ STEM merkezinden profesyonel gelişim öyküsü

10:57 - Eğitim

Müftülük personeline ilk yardım eğitimi verildi

10:54 - Eğitim

BELEDİYE ELEMANLARINA DAHA İYİ HİZMET İÇİN EĞİTİM

10:47 - Eğitim

Günün Manşetleri

500 Bin TL Değerinde Gelinlik Bağışladı

10:41 - İnsan

Yolda kalan araçları iterek kurtardı

10:31 - Genel

Jose Mourinho, 3. derbisinde ilk peşinde

10:15 - Spor

Yatalak Kadın, Ameliyatla Yürümeye Başladı

09:44 - Sağlık

Sokak ortasında husumetlisini vurdu

16:35 - Asayiş