?>

Gastronomi tırı Mudanya lezzetlerini tanıttı

Bursa büyükşehir belediyesi gastronomi tır’ının yeni durağı mudanya oldu. Mudanya belediye başkanı deniz dalgıç ile bursalı şefler “girit usulü etli enginar” yemeği yaparak, bursa’nın ve mudanya’nın lezzetlerini tanıttı.

Kültür Sanat - 8 ay önce

Bursa Büyükşehir Belediyesi Gastronomi tırının yeni durağı Mudanya oldu. Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç ile Bursalı şefler “Girit Usulü Etli Enginar” yemeği yaparak, Bursa’nın ve Mudanya’nın lezzetlerini tanıttı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 13-14-15 Eylül tarihlerinde Merinos Parkı’nda gerçekleştirilecek olan 3. Bursa Gastronomi Festivali öncesinde, Bursa’nın lezzetlerini tanıtmak ve Bursalıları festivale davet etmek amacıyla gezen Gastronomi tırının, Mudanyalılar ile buluştu. Mütareke Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Baran Güneş, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Yankı İçöz ve Mudanya Belediye Meclis Üyeleri’nin yanı sıra çok sayıda Mudanyalı katıldı. Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, eşi Müge Dalgıç ve Bursalı şefler Barış Uysal, Recep Kantar, Kerem Kurubacak tarafından hazırlanan “Girit Usulü Etli Enginar” yemeği ile Bursa ve Mudanya’nın lezzetleri hakkında önemli bilgiler verildi.

Başkan Dalgıç "Lezzetleri gelecek nesillere taşımak istiyoruz"

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Bursa ve ilçelerine özgü lezzetlerin tanıtımının önemine vurgu yaparak, “Bursa’ya gelen farklı kültürler, gelenek ve göreneklerinin yanı sıra yemek kültürlerini de getirdiler. Bu lezzetleri gün yüzüne çıkarmak ve gelecek nesillere taşımak istiyoruz” dedi. Mudanya’da mübadele ve Girit kültürünün yoğun olduğuna dikkat çeken Dalgıç, “Mudanya’nın lezzetlerini tanıtmak için çeşitli projeler üzerinde çalışıyoruz. Hem Bursa’yı hem de Mudanya’yı gastronomi turizmi ile daha ileriye taşıyacağımıza inanıyoruz. Bu amaçla Gastronomi Festivali’ni büyük bir önemle destekliyorum. Ayrıca, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Barış Şef ile yemek yapmak da güzel bir tesadüf oldu. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyor, tüm halkımızı bu festivale davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Etkinlikte, Mudanya’da faaliyet gösteren mübadele dernekleri ile Alevi Kültür Derneği, Girit ve Anadolu yörelerine ait lezzetleri kurdukları stantlarda sergiledi.

Söyleşi ve sanat müziği konseri renk kattı

Tanıtım günleri çerçevesinde, Bursa Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve DARD (Diploması Araştırmaları Derneği) Başkanı Prof. Dr. Barış Özdal ile Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Fatih

Elmas’ın katılımıyla “Tarihsel ve Felsefi Düşüncede Barış” konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. Ayrıca, Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Bölümü tarafından verilen konser etkinliğe renk kattı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris sahilde antrenman yapan çocuklar şikayet edildi

2024-08-27 13:49 - Marmaris

Rektör Özölçer’den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

2024-08-29 14:23 - İnsan

Muğla Dalyan'da yiyeceğin gözdesi: Mavi Yengeç

2024-08-26 15:09 - Yaşam

Marmaris'te su yogası ve nefes çalışması

2024-08-27 12:49 - Marmaris

“NOEL BABA” VE “YÜCE ANA TANRIÇA'NIN YERİ DEMRE

2024-08-31 14:56 - Gezi

MARMARİS'TE KAYBOLAN RUS TURİSTİN ÖNCE TELEFONU, SONRA CANSIZ BEDENİ BULUNDU

2024-08-31 14:04 - Asayiş

THY kabin amiri Onur Aykanat’ın öldüğü kazanın kamera görüntüleri ortaya çıktı

2024-08-30 18:59 - Asayiş

Bodrumlu balıkçılar, 316 kiloluk dev orkinos yakaladı

2024-08-31 14:10 - Genel

SALDA GÖLÜ, DÜNYA JEOLOJİK MİRAS LİSTESİ'NDE

2024-08-30 11:19 - Gündem

BEŞİKTAŞ MENTEŞE SPOR OKULU AÇILIYOR

2024-08-28 13:51 - Spor

İlgili Haberler

Van’da 3’üncü Uçurtma Şenliği

16:22 - Kültür Sanat

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

16:06 - Kültür Sanat

1. Manisa Mesir Tiyatro Festivali başladı

15:56 - Kültür Sanat

SOLOTÜRK 23 Nisan’da Çanakkale’de nefesleri kesti

15:51 - Kültür Sanat

Selendi’de 23 Nisan coşkusu

15:18 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Kural Tanımaz Motosikletçiye Ağır Ceza

15:25 - Asayiş

Cam Silen Kadın 4. Kattan Düştü

15:25 - Asayiş

TFF'den İstanbul Depremi Sonrası Geçmiş Olsun Mesajı

15:10 - Spor

Deprem Sonrası Akaryakıt İstasyonlarında Kuyruklar Oluştu

14:55 - Genel

Kalp Hastası Minik Yusuf Okulda Hayatını Kaybetti

14:31 - Asayiş