?>

Gastronomi tırı Yenişehir’deydi...

Bursa büyükşehir belediyesi ile bursa kültür a. ş. 'nin organizasyonuyla bu yıl 3’ncüsü düzenlenecek olan gastronomi festivali tırı yenişehir'e geldi.

Kültür Sanat - 7 ay önce

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Kültür A.Ş.’nin organizasyonuyla bu yıl 3’ncüsü düzenlenecek olan Gastronomi Festivali Tırı Yenişehir’e geldi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 13-14-15 Eylül tarihlerinde Merinos Parkı’nda düzenlenecek olan 3. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali’nin heyecanı Yenişehir’e taşındı. Biberiyle ünlü Yenişehir’in, lezzetlerinin tanıtıldığı programda Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, ‘Mobil Bursa Gastronomi Mutfağı’nda eşi Zülbiye Özel ile birlikte dolma biber yemeği yaptı.

Başkan Özel mutfaktaki hünerlerin gösterdi

Mobil Bursa Gastronomi Mutfağı’nda hünerlerini gösteren Başkan Ercan Özel, daha sonra yaptığı açıklamada, “3. Bursa Gastronomi Festivali Tırı’nın son ayağı Yenişehir’de oldu. 13, 14, 15 Eylül tarihleri arasında Merinos Park’ta 3. Bursa Gastronomi Festivali gerçekleştirilecek. Bursa’nın en önemli ürünlerinden biri de biberdir. Bizler de Yenişehir’in biberini bu festivalde tanıtma fırsatı bulacağız. Bu etkinlik kapsamında bugün Gastronomi Tırı’nda eşimle birlikte dolma biber yemeği yaptık” dedi. Programdan ve Mobil Bursa Gastronomi Mutfağı’nda yemek yapmaktan keyif aldığını söyleyen Zülbiye Özel, Başkan Ercan Özel’in mutfakta da deneyimli olduğunu söyledi.

Festival Bursa kokacak

Bursa Kültür A.Ş. Genel Müdürü Yankı İçöz’de festival hakkında şunları söyledi: “Bu yıl farklı bir etkinlik olacak ‘damağımdaki Bursa’ sloganıyla yola çıktık. Merinos buram buram Bursa kokacak. Bursa lezzetleri dışında bir şey bulamayacaksınız. Aynı zamanda sanatçılar da buram buram Bursa kokacak. Bursalı Oğuzhan Koç ve Fettah Can sahne alacak. Melek Baykal, Pınar Altuğ gibi isimler de Bursa’da olacak. Yenişehir’imizin biberi gerçekten çok önemli. Yenişehir biberi de festivalimizde yer alacak” diye konuştu.

Programın ardından kendilerine has yorumlarıyla sahneye çıkan Şef Dr. Aysel Gürel Gastro Müzik Korosu, muhteşem bir gece yaşattı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Selma Sonat’a Yaşam Boyu Onur Ödülü

2024-09-05 14:38 - Kültür Sanat

EGE VE AKDENİZ’İ KUCAKLAYAN ŞEHİR MUĞLA

2024-09-07 12:44 - Turizm

Taşkın: "Taştepe’yi sabır ve gayretle yeniden inşa edeceğiz"

2024-09-05 14:16 - Siyaset

DERİ VE SEDEF HASTALIĞINA MARMARİS’TE BEDAVA TEDAVİ 

2024-09-04 11:11 - Marmaris

YANGIN RÜZGARIN ETKİSİ İLE BÜYÜDÜ

2024-09-07 16:21 - Asayiş

Acılı doktor, depremde kaybettiği eşinin ve 2 evladının anısını yaşatmak için okul yaptırdı

2024-09-04 09:18 - Eğitim

TATİL BİTTİ, ‘HANIMELİ PAZARI’ YENİDEN AÇILDI

2024-09-03 14:02 - Marmaris

Muğla’da orman yangını

2024-09-07 13:22 - Asayiş

Muğla’daki yangın yolu kapattı

2024-09-07 16:08 - Asayiş

Sonat ve Efekan yaşam boyu ödüllerini aldı

2024-09-10 11:58 - Magazin

İlgili Haberler

Girit’ten Side’ye kültür ve lezzet yolculuğu başlıyor

22:28 - Kültür Sanat

Şırnak’ta "2. Güçlükonak Doğa, Kültür ve Su Sporları Festivali" başladı

18:11 - Kültür Sanat

SOLOTÜRK Pilotu Bakıcı: "Ay yıldızlı bayrağımız dalgalandıkça bizlerin maneviyatı arşa çıkıyor. Bu gururu inanılmaz şekilde yaşıyoruz"

18:11 - Kültür Sanat

Kastamonu’da "Uluslararası Çocuk Şenliği" renkli görüntülere sahne oldu

18:05 - Kültür Sanat

Tarsus’ta çocuklar 23 Nisan’ı kutladı

17:30 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık