?>

GAÜN’de Atatürk’ü Anma Programı gerçekleştirildi

Gaün’de atatürk’ü anma programı gerçekleştirildi

İnsan - 6 ay önce

Gaziantep Üniversitesi’nde (GAÜN) Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 86. yıldönümü anısına düzenlenen “Atatürk’ü Anma Programı” gerçekleştirildi.

GAÜN Atatürk Anıtı önünde başlayan program, çelenk koyma töreniyle başladı. Gaziantep Valiliği tarafından düzenlenen törene GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’ın katılımı nedeniyle çelenk koyma görevini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yumrutaş yaptı. Çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden program GAÜN Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yunus Emre Tansü’nün "Atatürk" konulu konuşmasıyla sonlandı.

Konuşmasında Atatürk’ün Türk milletinin bağımsızlık mücadelesini başlatan ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran lider olarak dünya tarihinde eşi benzeri az bulunan bir devlet adamı olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Tansü, Atatürk’ün sadece Türkiye’ye değil, tüm dünyaya örnek olacak bir vizyon sunduğunu belirtti.

Doç. Dr. Tansü konuşmasının devamında, "Atatürk, milli kültürümüzü muasır medeniyetler seviyesine çıkararak, laik ve çağdaş bir Cumhuriyet bize hediye etti. Bu sayede modern dünyaya tam anlamıyla entegrasyon sağlamamıza kapı araladı. Kısacık ömründe bir ulus-devlet modeli oluşturarak bu kadar büyük bir başarıyı elde etmiş başka bir lider yoktur. Hatta O, aramızdan ayrıldıktan sonra bile düşünceleri, ilke ve inkılâplarıyla bize yol göstermeye devam etti. Gandi, Mustafa Kemal Atatürk’ü şöyle tanımlamıştır: ’İngilizleri yenene kadar Tanrı’yı da İngiliz zannederdim.’ Bu söz Atatürk’ün mazlum ve sömürgecilik altında ezilen halklar için bir sembol haline geldiğini vurgulamaktadır. Lloyd George’un Mustafa Kemal Atatürk hakkında söylediği şu söz de O’nun ne kadar büyük bir lider olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor: ’İnsanlık tarihi, birkaç yüzyılda bir dahi yetiştirebiliyor. Şu talihsizliğimize bakınız ki, o da Türk ulusuna nasip oldu.’ Bu ifadeler, Atatürk’ün dünya tarihindeki eşsiz yerini ve liderlik vasfını açıkça göstermektedir” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğlaspor, Kendi Evinde Türk Metal 1963’ü Ağırlıyor

2024-11-09 10:35 - Spor

Samsun’da alüminyum boru içinde 768 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-08 16:05 - Asayiş

Hakkari 92 kilogram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-06 20:13 - Asayiş

Metal fabrikasında çıkan yangın kısmen kontrol altına alındı

2024-11-08 18:40 - Asayiş

Denizli’de metal fabrikasındaki yangın kontrol altına alındı

2024-11-08 20:10 - Asayiş

Kasımpaşa ile Kayserispor 29. randevuda

2024-11-07 11:43 - Spor

BU CENNET GİBİ GÖLÜ MUĞLA İLE DENİZLİ PAYLAŞAMIYOR

2024-11-04 16:29 - Gezi

MARMARİS KIZILKUM KOYU ‘BETONBÜK’E DÖNÜŞMESİN

2024-11-04 14:18 - Marmaris

Aydın'da Trafik Kazası

2024-11-06 00:13 - Asayiş

Mardin’in gizemli hazinesi: Dara Antik Kenti

2024-11-06 13:29 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Ev inşaatı sırasında bulunan 9 yavru tilki, bakımları yapılıp doğaya salındı

01:22 - İnsan

Ayvalık’ta Kutü’l Amare Zaferi’nin 109. yıldönümü kutlandı

22:41 - İnsan

Hakkarili aile iki yıldır yılanlarla yaşıyor

22:06 - İnsan

Bu imza gününün yazarları çok farklı

22:10 - İnsan

Kütahya Belediyesi’nden emekli personele 54 milyon TL kıdem tazminatı ödemesi

21:01 - İnsan

Günün Manşetleri

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Tehlikesi

17:07 - Sağlık

Tüfekle Vurularak Öldürülen Şahsın Katili Tutuklandı

16:57 - Asayiş

Endemik Ters Lalelere Vahşet

16:25 - Gündem

Yeni Bir "Böğü" Türü Keşfedildi

16:23 - Gündem

Ütü Yapan Kadının Başına Tavan Çöktü

16:20 - Genel