?>

Gaziantep FK’dan İrfan Can Eğribayat’a sert tepki

Gaziantep futbol kulübü, fenerbahçe maçının ardından yaptığı açıklamalarla dikkat çeken irfan can eğribayat ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Spor - 1 ay önce

Gaziantep Futbol Kulübü, Fenerbahçe maçının ardından yaptığı açıklamalarla dikkat çeken İrfan Can Eğribayat ile ilgili bildiri yayımlayarak, "Kulübümüze, taraftarlarımıza ve herhangi bir futbolcumuza ’adam’ ve ’insan’ olmayı öğretecek durumda değildir" ifadelerine yer verildi.

Gaziantep Futbol Kulübü, Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında oynanan Fenerbahçe maçının ardından yaşananlarla ilgili açıklama yaptı. Maç sonrası sarı-lacivertli futbolcunun deprem içerikli konuşmalarına tepki gösteren Gaziantep FK, söz konusu açıklamalarla tecrübeli futbolcuları Badou Ndiaye’nin de hedef gösterildiğini belirtti.

Gaziantep FK’dan yapılan açıklamada, "Gaziantep Futbol Kulübümüz ile Fenerbahçe arasında 26.04.2025 tarihinde oynanan Süper Lig müsabakasının ardından, İrfancan Eğribayat isimli bir şahsın maç sonunda Gaziantep Futbol Kulübü’nü ve taraftarlarını hedef alan ifadelerine üzüntüyle şahit olduk. İlgili şahıs, Asrın Felaketi olan 6 Şubat depreminden etkilenen Gazi şehrimize yaptığını iddia ettiği yardımları bile dile getirmeye çalışarak, öncelikle Gazi şehrimizi ve Gazianteplileri rencide etmiştir. Şahsın bu söz ve davranışlarını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bunun sonrasında ise, takım kaptanlarımızdan Badou Ndiaye hakkında, "Amacı ne çok iyi biliyorum, nerenin futbolcusu olduğunu da biliyorum, önce adam olsun, insan olsun" gibi sportmenliğe ve spor ahlakına açıkça aykırı sözlerle kendisini açıkça hedef gösteren bu şahıs, futbolcumuza sosyal medya üzerinden birçok tehdit ve hakaret içeren mesajlar atılmasına sebep olmuştur. Gittiği her stadyumda yapmış olduğu provokasyonlarla rakip takım taraftarlarını tahrik eden ve kendi camiasına şirin görünmeye çalışan bu şahıs, Kulübümüze, taraftarlarımıza ve herhangi bir futbolcumuza ’adam’ ve ’insan’ olmayı öğretecek durumda değildir. İrfan Can Eğribayat isimli şahsın, sportmenliğe, spor ahlakına ve fair-play ilkelerine aykırı sözlerini futbol kamuoyunun takdirine bıraktığımızı ve ayrıca Futbolcumuza sosyal medya üzerinden edilen hakaret ve tehdit içerikli mesajlarla ilgili hukuki girişimlerimizin başlamış olduğunu kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Türk Sanat Müziği Ziyafeti

2025-04-24 13:47 - Marmaris

Marmaris'te Yaban Domuzları Kediyi Parçaladı

2025-04-24 12:02 - Asayiş

Genç İşsizlikte Türkiye Avrupa'nın Zirvesinde

2025-04-24 11:41 - Gündem

(Özel) Gece ev soyan sakar hırsız, olay yerinde telefonunu düşürdü

2025-04-26 09:45 - Asayiş

Van Gölü üzerinde çakan şimşekler hem korkuttu hem de görsel şölen oluşturdu

2025-04-27 01:58 - Gündem

Marmaris'te Elektrik Kesintisi Uyarısı

2025-04-24 15:06 - Marmaris

2025 MKSFS 16 MAYIS’TA BAŞLIYOR

2025-04-25 16:55 - Marmaris

Amasya için kuvvetli yağış uyarısı

2025-04-23 20:50 - Gündem

Marmaris Camiavlu'da 23 Nisan Şenliği

2025-04-24 10:41 - Marmaris

Sahte Vekaletlerle Milyarlık Vurgun

2025-04-22 10:56 - Asayiş

İlgili Haberler

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde kupa sahibini buluyor

09:52 - Spor

Çay bahçesinden çıkıp, Avrupa şampiyonu oldu

09:31 - Spor

Samsunsporlu Satka’dan Türkçe röportaj

09:25 - Spor

Sarıgöllü öğrenci karate milli takımında yarışacak

08:51 - Spor

Atılay Canel: "Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık"

23:54 - Spor

Günün Manşetleri

Pompalı Tüfekle Kedi Vuran Şahıs Serbest Kaldı

16:40 - Asayiş

Beşiktaş’ta, Bodrum FK maçı hazırlıkları başladı

16:23 - Spor

Motosiklet Denetimleri Rekor Cezayla Sonuçlandı

15:43 - Asayiş

Enkazda Mahsur Kalan Kediye İtfaiye Yetişti

15:42 - Gündem

Altın Güvenli Liman Olmaya Devam Ediyor

15:22 - Ekonomi