?>

Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde grip vakaları arttı

Antalya gazipaşa devlet hastanesi'nde son günlerde artan grip ve soğuk algınlığı şikayeti sebebiyle hasta yoğunluğu yaşanıyor.

Sağlık - 3 ay önce

Antalya Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde son günlerde artan grip ve soğuk algınlığı şikayeti sebebiyle hasta yoğunluğu yaşanıyor.

Son zamanlarda artan grip ve soğuk algınlığı şikayeti sebebiyle Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde özellikle acil servislerde ve yatan hasta sayılarında ciddi oranda artış görüldü. Çocuk, acil servis ve dahiliye bölümlerine yapılan başvuruların arttığı hastaneye genellikle grip, yaygın kas ağrısı, ateş, üşüme, ishal, kusma, öksürük, halsizlik, burun akıntısı, boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı, hapşırma, baş ağrısı ve gözlerde sulanma gibi semptomlarla başvurular dikkat çekti.

İlçede grip vakası sayısında yaşanan artışa dikkat çeken Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Çelik, ilçe halkına enfeksiyonların yayılmasını önlemek adına kalabalık ortamlardan kaçınılmasını, hasta bireylerle temastan sakınılmasını ve düzenli el yıkama alışkanlığının sürdürülmesini önerdi. Dr. Çelik, bağışıklık sistemini güçlü tutmak için dengeli beslenme ve bol sıvı tüketiminin önemine de vurgu yaparak, gribal enfeksiyon hastalıklarına karşı bağışıklık sistemini güçlendirici meyve, sebze, tüketmek ve vitamin takviyeleri alınması ve özellikle de hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bayburt’ta vatandaşlara ’Metamfetamin Fotoblok’ eğitimleri verildi

2025-01-28 10:15 - Genel

Operasyonda 40 Gram Metamfetamin ve Av Tüfeği Ele Geçirildi

2025-01-29 11:58 - Asayiş

Samsun’da Metamfetamin ve Sentetik Ecza Ele Geçirildi

2025-01-27 12:24 - Asayiş

Mersin’de tırın gizli bölmelerinde 43 kilo 720 gram metamfetamin ele geçirildi

2025-01-23 15:08 - Asayiş

Bodrum FK, Enis Bardhi’yi kadrosuna kattı

2025-01-24 16:38 - Spor

Tekirdağ’da 10 Gram Metamfetamin ve Mühimmat Ele Geçirildi

2025-01-27 12:30 - Asayiş

BODRUM FK, ENİS BARDHİ'Yİ KADROSUNA KATTI

2025-01-24 16:51 - Spor

Kayseri Esen Metal SK Play-Off’ta

2025-01-28 09:29 - Spor

Yeni Rakip DeepSeek, Yapay Zeka Pazarını Salladı

2025-01-28 15:38 - Ekonomi

MARMARİS’TE MAHALLEYE GİRİŞ KAPISI

2025-01-29 11:25 - Marmaris

İlgili Haberler

Söke Devlet Hastanesi’nde "Her Gebeye Bir Ebe" projesi başladı

17:35 - Sağlık

Akşehir’de döner satış yerleri denetlendi

17:29 - Sağlık

Gebe Okulu eğimini başarıyla tamamlayan ebeveyn adaylarına sertifika verildi

17:10 - Sağlık

Beyşehir’de gıda dedektifleri denetimde

16:13 - Sağlık

DİLKOM’da "Ses Bozukluklarında Planlama Nasıl Yapıyorum" semineri

15:40 - Sağlık

Günün Manşetleri

Ayı Arı Kovanlarını Parçaladı

16:37 - Asayiş

Galatasaray'da Bodrum FK Maçı Hazırlıkları Başladı

16:05 - Spor

Terörist Mağarası TSK Tarafından İmha Edildi

16:02 - Asayiş

Ayrılmak İstediği Erkek Arkadaşı Tarafından Bıçaklanarak Öldürüldü

15:57 - Asayiş

Sağlık çalışanı evinde ölü bulundu

14:18 - Asayiş