?>

Geleneksek alışveriş kültürü internet çağı nedeniyle yok oluyor

?nternet üzerinden yapılan alışverişlerin son yıllarda hızla artması esnafları olumsuz etkiliyor. Sivas esnaf ve sanatkârlar odası başkanı hakan demirgil, esnafın desteklenmesi gerektiğini belirtirken, pazarcılar odası başkanı halil şahin ise pazar kültürünün yaşatılması gerektiğini söyledi.

İnsan - 2 ay önce

İnternet üzerinden yapılan alışverişlerin son yıllarda hızla artması esnafları olumsuz etkiliyor. Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hakan Demirgil, esnafın desteklenmesi gerektiğini belirtirken, Pazarcılar Odası Başkanı Halil Şahin ise pazar kültürünün yaşatılması gerektiğini söyledi.

İnternet üzerinden yapılan alışverişler modern çağın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Sanal alışverişin artması ile beraber alışverişi alışkanlıkları da değişmeye devam ediyor. Sadece birkaç tıklamayla binlerce ürüne ulaşmak, fiyat karşılaştırması yapmak ve en uygun seçenek çok kolay bir şeklide bulunabiliyor. Bu modern alışveriş yöntemi hem tüketici hem de işletmeler için avantajlı olduğu gibi bazı dezavantajları da beraberinde getiriyor. İnternet alışverişinin artmasıyla birlikte esnaf için ve geleneksel ticaret kültürü açısından ciddi bir tehdit oluşturuyor. Konu ile açıklamalarda bulanan Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı (SESOB) Hakan Demirgil, birçok kişi bilgisayar veya telefondan sipariş vererek alışveriş yaptığını ifade ederek, bu durumun çarşı esnafının işlerini düşürdüğünü söyledi. "İnsanlar işin kolayına kaçıyor"

İnternet alışverişlerinin çarşı kültürünü olumsuz etkilediğini belirten SESOB Başkanı Hakan Demirgil, "2024 yılında Sivas’ta bin 631 yeni esnaf kaydı yapılırken, 631 esnaf kepenk kapattı. Açılan işletme sayısı daha fazla olsa da insanlar giderek işin kolayına kaçıyor. Artık birçok kişi bilgisayar veya telefondan sipariş vererek alışveriş yapıyor. Bu da çarşı esnafımızın işlerini düşürüyor. Ayrıca girdi maliyetlerinin artması, işçi giderlerinin yükselmesi ve kiraların enflasyon karşısında sürekli zamlanması esnafımızı ciddi sıkıntıya sokuyor" diye konuştu. "Semt pazarlarına bekliyoruz"

Pazarlarda fiyatların daha uygun olduğunu ve vatandaşların pazar alışverişine yönelmesi gerektiğini belirten Sivas Pazarcılar Odası Başkanı Halil Şahin, "Pazar bir kültürdür. Buradaki atmosferi hissetmeden alışveriş yapmamak gerek. Pazarlarımızda fiyatlar oldukça uygun. Halkımıza en kaliteli, taze ürünleri sunmaya çalışıyoruz. Hatırlarsınız, pandemi döneminde pazarlar kapatıldığında marketlerde fiyatlar fahiş şekilde arttı. Bugün tezgahta gördüğünüz bir domatesi yarın göremezsiniz, çünkü sürekli yeni mahsuller geliyor. Halkımızı, pazar kültürünü yaşatmaya ve uygun fiyatlı, kaliteli ürünlere ulaşmak için semt pazarlarına alışverişe bekliyoruz" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 76 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-04 12:49 - Asayiş

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

MUĞLA’DA  METAMFETAMİN, KOKAİN COK ÇEŞİTLİ UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

2025-02-01 12:30 - Asayiş

Zehir tacirlerine darbe: 15,5 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-01 12:29 - Asayiş

Muğla’nın Ocak ayı ihracatı 80,5 milyon dolar

2025-02-04 11:31 - Ekonomi

Abdülkerim Bardakcı, bilinçli kart görme sebebiyle PFDK’ya sevk edildi

2025-02-04 23:52 - Spor

PROF. ERCAN: SANTORİNİ DEPREMLERİ MUĞLA VE AYDIN’I ETKİLEMEZ

2025-02-03 15:39 - Gündem

ADANA'NIN ASIRLIK “CİĞER KAHVALTISI” GELENEĞİ

2025-02-01 11:50 - Gezi

DALAMAN BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETİYOR

2025-02-07 15:22 - Ulaşım

GEBZE OSB-DARICA SAHİL METRO HATTINDA YENİ DÖNEM

2025-02-08 11:42 - Ulaşım

İlgili Haberler

Düzce Valisi Nil Su Eylül Can oldu

09:24 - İnsan

Rektör Hacımüftüoğlu; "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun"

09:24 - İnsan

Ayşe’nin çifte bayramı

09:19 - İnsan

Kekeçoğlu "Sahte baldan uzak durun"

09:13 - İnsan

Özel öğrenciler, şenlikte eğlendi

09:09 - İnsan

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık