?>

Gemlik’e yeşil gıda sanayi bölgesi kuruluyor

Yeşil gemlik gıda sanayicileri derneği ilk genel kurulunu yaptı

Genel - 2 hafta önce

Yeşil Gemlik Gıda Sanayicileri Derneği ilk genel kurulunu yaptı

Yeşil Gıda Organize sanayi kurulması için çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, ilk olarak genel kurul yapılarak dernek yönetimi belirlendi.

Gemlik Ticaret ve Sanayi odası meclis salonunda gerçekleştirilen genel kurulda, başkanlığa GTSO Başkanı Hasan Hamaloğlu seçilirken, yönetimde gıda sanayicileri ağırlıklı olarak yer aldı.

Genel kurulda divan başkanlığını Mahmut Solaksubaşı yaparken, divan heyetinde Ahmet Peker ve Erkan Kavlak yer aldı. Solaksubaşı genel kurul açılışı öncesi Bolu Kartalkaya’da yangın faciasında hayatını kaybedenler için saygı duruşuna davet etti.

Saygı duruşunun ardından konuşan Solaksubaşı “Gemlik Ticaret ve Sanayi odası yönetimi ilçemiz için bir hayali gerçekleştirdi. Yıllardır düşünülen ancak bir türlü vücut bulamayan büyük projelerden birisinin genel kurulu yapmanın gururunu yaşıyoruz. Başkan Hamaloğlu ve tüm ekibi kutluyorum” dedi.

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hamaloğlu da “Ülkemizde bir ilk olan Yeşil Gıda OSB için önemli adımlar atıldı. 2650 dönüm arazi üzerine kurulacak olan ve 156 parselde yer alacak olan Yeşil Gıda OSB için iktisadi isletme de kurularak üye kaydetmeye başladık. Oldukça hızlı ilerleyen proje çalışmamız son sürat devam ediyor. Gemlik’in yanı sıra Orhangazi ve İznikli gıda sanayicileri ile görüşmelerimiz devam ediyor. Oldukça ilgi gören bir proje. Projemiz Bursa Valiliği ve Sanayi ve Teknoloji bakanlığının ardından Sayın Cumhurbaşkanımızın onayına sunulacak. Devlet ve siyasetin tüm çevrelerinden destek aldığımız projede ilk kazmayı 2026 yılı sonuna kadar vurmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından açık oylama ile Yeşil Gemlik Gıda Sanayicileri Derneği yönetimi Hasan Hamaloğlu başkanlığında oluşturuldu. Hamaloğlu’nun yanı sıra yönetimde Erkan Kavlak, Nihat Balkan, Yaşar İslam, Ali Keskin, Ruhi Kavlak ve Mahmut Kamil Solaksubaşı da yer aldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da 1 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-22 00:40 - Asayiş

Hakkari’de 49 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-19 12:28 - Asayiş

Mersin’de tırın gizli bölmelerinde 43 kilo 720 gram metamfetamin ele geçirildi

2025-01-23 15:08 - Asayiş

Abdülkerim Bardakcı, 4. golünü kaydetti

2025-01-21 20:30 - Spor

Muğla’daki barajların doluluk oranı yüzde 71

2025-01-20 10:32 - Gündem

MARMARİS’TEKİ 41 KUYULARIN GİZEMİ HALA ÇÖZÜLEMEDİ  

2025-01-20 14:38 - Marmaris

MARMARİS TARİHİNDE İLK KEZ SÖMESTİRDE BOŞ KALDI

2025-01-22 12:59 - Marmaris

Mersin’de 3. Nergis Şenliği düzenlendi

2025-01-20 09:59 - Kültür Sanat

SAHTE ALKOL ÖLDÜRÜRKEN MARMARİS’TE LİTRELERCE YAKALANDI

2025-01-18 11:51 - Asayiş

İzmir merkezli dolandırıcılık operasyonu

2025-01-21 00:10 - Asayiş

İlgili Haberler

Muğla Adliyesi’nde kan bağışı kampanyası düzenlendi

12:43 - Genel

Çıldır Gölü’nde adrenalin dolu gösteri

12:33 - Genel

Aydın’da jandarma ekiplerinden okul önü denetimi

12:41 - Genel

"KADASTRO ÇALIŞMALARI MEVCUT DURUMU GÖZ ARDI ETMEMELİ" 

12:27 - Genel

Bağımlılıkla mücadelede Adalet Bakanlığı ile Yeşilay arasında iş birliği yapıldı

12:32 - Genel

Günün Manşetleri

Yapay Zeka Yardımıyla Cezayı İptal Ettirdi

12:43 - Asayiş

Anneye 27 Yıl 9 Ay Hapis Cezası

12:10 - Asayiş

Beşiktaş, Sivasspor Deplasmanında 3 Puan Peşinde

12:09 - Spor

Van-İran Sınırında Güvenlik Önlemleri Artıyor

12:07 - Asayiş

MİT’ten Hakurk’ta Nokta Operasyon!

11:10 - Asayiş