?>

Gençlik programı BUÜ’de imzalandı

Bursa uludağ üniversitesi’nde (buü) eğitim gören toplam 1750 öğrencinin faydalanacağı işkur gençlik programı hayata geçiyor.

Genel - 3 saat önce

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (BUÜ) eğitim gören toplam 1750 öğrencinin faydalanacağı Gençlik Programı hayata geçiyor.

BUÜ yönetimi, öğrencilerin akademik gelişimini desteklerken onları iş hayatına hazırlayacak projelere de öncülük etmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki hafta açıkladığı, üniversite öğrencilerinin yararlanacağı Ulusal İstihdam Stratejisi ve Gençlik Programı kapsamında hazırlanan projeye BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ile Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen imza attı.

Öğrencilerin aidiyet duygusu gelişecek

Sözleşmenin son derece önemli olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, "Programdan başlangıç olarak 1750 öğrencimiz yararlanacak. Bu gerçekten müthiş bir rakam. Bunu etkin bir şekilde kullanırsak öğrencilerimizin son derece lehine olduğu gibi çalışacakları birimlerimiz açısından da verimli olacağına inanıyorum. Öğrencilerimizin aidiyet duygusunu ve gayretini de olumlu yönde etkileyeceği umudundayım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, öğrencilerimize ve birimlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

‘’Çalışmanın kıymetini anlayacaklar’’

Feyzullah Eren Türkmen ise, "Gençlik Programı, ülkemizde tam zamanlı bütün devlet üniversitelerimizde başladı veya başlayacak. Önümüzdeki yıl ülke genelinde 100.000 kişilik kontenjan tahsis edilecek. Esasında bu programı iş gücü piyasasına girmeden önce öğrencilerimizi bilgi, beceri, çalışma alışkanlıkları ve iş disiplini kazanmaları için yetiştiren bir demo program gibi düşünebiliriz. Gençler çalışarak, çalışmanın kıymetini anlayacak ve sonraki süreçte elde ettikleri becerileri işgücü piyasasında kullanma imkanı bulacak" dedi.

Rektörlük A Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Üniversite ve yöneticilerinin yanı sıra akademik ve idari personel de katıldı. Etkinliğin sonunda uzmanlar tarafından programın içeriğine dair bilgi aktarıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

Soykan Kuyumculuk’tan Marmaris’e Yeni Mağaza

2025-02-11 17:23 - Marmaris

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

Samsun’da 292 gram metamfetamin ele geçirildi: 2 gözaltı

2025-02-05 18:31 - Asayiş

6 Şubat felâketini unutmadık, unutturmayacağız!

2025-02-06 13:08 - Gündem

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde en düşük maaş 46 bin TL oldu

2025-02-07 18:19 - Ekonomi

Mersin Erdemli’de budanan dallar odun oluyor vatandaşların evleri ısınıyor

2025-02-08 11:09 - İnsan

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

MUĞLA'DA ERKEN ÇİÇEK AÇAN BADEMLERDE DON KORKUSU

2025-02-08 12:58 - Marmaris

Minibüs zamlarına tepki

2025-02-07 12:36 - İnsan

İlgili Haberler

Talas Belediyesi’nden dolandırıcılık uyarısı

17:06 - Genel

Gençlerle buluşan Başkan Özlü:" Geleceğiniz için sağlam adımlar atmalısınız"

16:02 - Genel

Bozkır’da İkaz-Alarm ve Personel Tahliye Tatbikatı gerçekleştirildi

16:03 - Genel

AGC üyeleri iş sağlığı ve güvenliği protokolü ile indirimden faydalanacak

15:56 - Genel

Mersin Valisi Atilla Toros göreve başladı

15:52 - Genel

Günün Manşetleri

Ofis Çalışanlarına Stres Yönetimi Tavsiyeleri

15:41 - Sağlık

Üzüm Bağı Budama Çalışmaları Başladı

14:52 - Ekonomi

Levent Arkan Hakkında Yeni Suç Duyurusu

13:23 - Asayiş

Türkiye, Alman Tatilcilerinin Favori Ülkeleri Arasında

13:01 - Turizm

Akıllı Telefonlar Fotoğrafçılığı Bitiriyor

12:52 - İnsan