?>

Gezici Kütüphane çok sevildi

Osmangazi belediyesi’nin kütüphaneye ulaşmakta zorluk yaşayan merkeze uzak mahallerdeki çocukları kitap ile buluşturmak ve çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği gezici kütüphane, çocuklar tarafından çok sevildi.

Kültür Sanat - 8 ay önce

Osmangazi Belediyesi’nin kütüphaneye ulaşmakta zorluk yaşayan merkeze uzak mahallerdeki çocukları kitap ile buluşturmak ve çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği Gezici Kütüphane, çocuklar tarafından çok sevildi.

Osmangazi’nin merkeze uzak mahallelerini tek tek dolaşarak çocukları birbirinden güzel kitaplar ile buluşturan olan Gezici Kütüphane, ilçedeki turunu sürdürüyor. 1 Ağustos 2024 tarihinde hizmete başlayan Gezici Kütüphane, şuana kadar dağ bölgesinde bulunan 20 mahalleyi, 15’er gün arayla ikişer kez ziyaret etti. Hafta içi her gün iki mahalleye giden Gezici Kütüphane, çocuklar tarafından çok sevildi. 6-18 yaş arasındaki çocuklara hitap eden 600 kitaba ev sahipliği yapan Gezici Kütüphane’ye toplam 147 çocuk üye oldu. Üye olan çocuklar, kütüphaneden toplam 235 kitap ödünç aldı. Ayaklarına kadar gelen kütüphane sayesinde birbirinden güzel kitaplarla buluşan çocuklara, ücretsiz olarak boyama kitabı da hediye edildi. Gezici Kütüphane hizmetinden dolayı oldukça mutlu olan çocuklar, Osmangazi Belediyesi’nin bu anlamlı projesinden dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkür etti. Gezici Kütüphane, dağ bölgesindeki mahallelerin ardından Eylül ayında ovada yer alan kırsal mahallelerdeki çocuklar ile buluşacak.

Okumanın ne kadar değerli olduğunu göstermek adına Gezici Kütüphane projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Benim manevi mirasım bilim ve akıldır’ düsturundan yola çıkarak okumayı ve okutmayı birinci plana alıyoruz. Gezici Kütüphane ile mahallelerimizde ve köylerimizde bir tane çocuğumuza dahi okuma alışkanlığı kazandırabilirsek işte bu bizim en büyük şeref madalyamız olur. Görüyoruz ki çocuklarımız da Gezici Kütüphane’yi sevdi” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA’DA DENİZE GİRİLECEK 145 MUHTEŞEM YER

2024-08-23 16:13 - Turizm

Köyceğiz olağanüstü kuraklıkla karşı karşıya

2024-08-22 14:47 - Gündem

Çankırı’daki orman yangını hızla büyüyor: 4 köy tahliye edildi

2024-08-19 20:19 - Asayiş

YANAN ORMANDA ÇAM BALI ÜRETİMİ ANCAK 40 YIL SONRA

2024-08-21 12:09 - Asayiş

MARMARİS'İN EN LEZZETLİ NOKTASI: MACROCENTER KAPILARINI AÇTI!

2024-08-23 14:46 - Genel

ÜLKE CAYIR CAYIR YANIYOR  

2024-08-19 12:50 - Asayiş

Dev Yangın Bulutları Gökyüzünü Kapladı

2024-08-18 15:59 - Asayiş

Muğla’ya iki yeni KYK yurdu: Kapasite 14 bin 611’e ulaştı

2024-08-24 10:35 - Genel

Datça'da orman içi çöplüğe döndü

2024-08-20 14:19 - ÇEVRE

Alevler söndü ama yüreğimiz yanıyor

2024-08-20 13:43 - ÇEVRE

İlgili Haberler

’Uluslararası Çin Dili Günü’ Çince öğrenen Türk öğrencilerin gösterileriyle kutlandı

20:19 - Kültür Sanat

Çameli standı Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarında yoğun ilgi gördü

18:25 - Kültür Sanat

Siirt’te mehter coşkusu

18:13 - Kültür Sanat

Muradiyeli anneler çocuklarıyla kütüphanede buluşuyor

17:52 - Kültür Sanat

Kula’da 49. Turizm Haftası coşkuyla kutlandı

16:58 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Alacak Verecek Kavgası Kanlı Bitti

16:08 - Asayiş

Yeşilay'dan Bağımlılık Farkındalığı Çalışması

16:05 - Sağlık

Ele Geçirilen 20 Ton Esrar Yakılarak Yok Edildi

15:23 - Asayiş

7 Asırlık Ahilik Geleneği Çocuklarla Yaşatıldı

15:22 - Kültür Sanat

Türkiye’nin ilk 2. El Oto Zirvesi

15:20 - Ekonomi