?>

GİBTÜ’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü paneli düzenlendi

Gibtü’de 15 temmuz demokrasi ve milli birlik günü paneli düzenlendi

Eğitim - 8 ay önce

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla “Vatanı Canı Pahasına Koruyan Milletin Zaferi” başlıklı panel ve sergi düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi ile devam etti. Ardından GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, panelin açılış konuşmasını yaptı.

Prof. Dr. Şehmus Demir, 15 Temmuz 2016 tarihinde Fettulahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin, kahraman milletimizin cesareti ve onurlu direnişi sayesinde bertaraf edildiğini belirterek, bu davranışın herkese tarihi bir ders ve zafer niteliğinde olduğunu söyledi.

15 Temmuz öncesi ve sonrası yapılanmayı iyi analiz etmek gerektiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Şehmus Demir, “Hiç biri dini gruba imtiyaz tanınmamalı, devlet bütün dini STK’lara eşit mesafede durmalıdır. Toplum olarak aklımızı kullanmalıyız, aklımızı kimseye teslim etmemeliyiz. Dini görünen, mezhebi görünen çatışmaların tamamının siyasi çatışmalar olduğunu fark edebiliriz. Bu çatışmalar siyasete alan açma mücadelesidir. 15 Temmuz öncesi ve sonrası yapılanmayı iyi analiz etmek gerekir. Bundan dersler çıkarmalıyız, bir daha böylesine durumlar yaşamamak için önlemler almalıyız. Bunun için din-siyaset ilişkisini masaya yatırıp enine boyuna tartışmalıyız. Din siyaset, din toplum, siyaset toplum ilişkisini ciddi anlamda irdelemeliyiz. 15 Temmuz kalkışmasının artık millet olarak kendimizi sorgulamamız gerektiğini, dini sinsi emelleri için kullanan FETÖ gibi oluşumlara artık kanılmaması gerektiğini vurgulamak isterim. Bu vesileyle 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde şehit düşen vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize şifa ve sağlıklı uzun ömürler diliyorum” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Şehmus Demir’in konuşmalarının ardından başlayan panelin moderatörlüğünü Doç. Dr. Mahmsum Aytepe yaptı. Aytepe, demokrasi kültürümüz üzerine genel bir değerlendirme yaptı. Programda Doç. Dr. Muhyettin İğde “Tarihsel Süreçte Din ve Din istismarı: Sorunlar ve Çözüm Önerileri”, Doç. Dr. Erol Erkan da, “Sivil Toplum Perspektifinden Dini Gruplar” başlıklı sunum gerçekleştirdiler.

Program, Rektör Prof. Dr. Şehmus Demir, üniversite yönetimi ve katılımcılar eşliğinde fuaye alanında düzenlenen “Milletin Zaferi Sergisi”nin gezilmesiyle sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS DENİZ KENARINDA 3 BİN KİŞİLİK ÇADIR KAMPI

2024-07-06 14:17 - Marmaris

MARMARİS'TE TRAVERTENLERE KARŞI YÜZMENİN TADI BAŞKA

2024-07-10 14:25 - Marmaris

MARMARİS’TE MARİNA KAPASİTE ARTIŞI PROJESİNE İPTAL

2024-07-06 19:36 - Marmaris

Muğla Sandras Dağı’nda çevreciler kazandı

2024-07-11 13:43 - ÇEVRE

Muğla ve Türkiye’deki aktif fay hatları

2024-07-11 16:18 - Gündem

ANADOLU'DA MUHTEŞEM BİR RÜYA: BALLICA

2024-07-08 11:14 - Gezi

YENİ SAYFA İLE İTALYA GEZİSİ

2024-07-06 12:44 - Ulusal

HER MEDENİYETTEN FARKLI İZLER TAŞIYAN ŞEHİR NİĞDE

2024-07-12 14:24 - Gezi

Erdoğan: "Putin ile Beşar Esed’e bir davetimiz olabilir"

2024-07-05 16:47 - Ulusal

Marmaris’te yanan alanlar yeşeriyor

2024-07-09 12:55 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Kastamonu Üniversitesi’nde Metaverse ve yapay zekaanın eğitimdeki geleceği konuşuldu

11:13 - Eğitim

AKUT, Çeşme’de deprem ve yangın eğitimi verdi

11:11 - Eğitim

Trafik jandarmasından öğrencilere eğitim

11:12 - Eğitim

Niğde Genç Ar-Ge Çalıştayı gerçekleştirildi

11:07 - Eğitim

Erzurum’da sağlık hukuku zirvesi

10:49 - Eğitim

Günün Manşetleri

14’üncü Kattan Düşen Kadın Hayatını Kaybetti

15:55 - Asayiş

Türkiye, Dijital Ekosistemini Güçlendiriyor

15:41 - Ekonomi

Düğünde Açılan Ateş Can Aldı

15:37 - Asayiş

İhtiyaç Sahiplerine Su Faturası Yardımı

15:17 - İnsan

Sinemada sektöründe ezberler bozulacak

14:46 - Kültür Sanat