?>

GİBTÜ’den Saraybosna’da Gastronomi şöleni

Gibtü’den saraybosna’da gastronomi şöleni

Eğitim - 11 ay önce

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Erol Taşkın ve Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Çekiç, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda bu yıl 3’üncüsü düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında Ege Bölgesi yemeklerinden örneklerini, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da tanıttı.

Ege Bölgesi’nin naneli yayla çorbasını, zeytinyağlı dolmasını ve taze Türk fasulye, mücver, buğulanmış levrek, incir uyutması gibi yemeklerin tanıtıldığı programda Türk büyükelçi, diplomatlar, devlet yetkililerinin yanı sıra çok sayıda Türk ve yabancı ziyaretçi bir araya geldi.

Etkinlikte, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından dersler verildi ve atölye çalışmaları düzenlendi. Türk mutfağının tanıtılmasıyla öğrencilerin gelecekte Türk mutfağından lezzetleri sunmaları hedeflendi.

GİBTÜ’lü akademisyenler Türk gastronomisini tanıttı

GİBTÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Erol Taşkın ve Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Çekiç, Saraybosna’daki meslek liselerinde gastronomi alanında okuyan öğrencilere hem ders verdi hem de uygulamalı olarak yemeklerin nasıl yapıldığını dair atölye çalışması yaptırdılar. Atölye çalışmasında meslek lisesi öğrencileri, Ege Bölgesi yemeklerini Taşkın ve Çekiç’in verdiği tariflerle yaptı.

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Erol Taşkın ve Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Çekiç, "Bu çalışmayla Türk mutfağına karşı öğrencilere bir aşinalık kazandırmaya çalışıyoruz. Öğrencilerin ilerideki meslek hayatında repertuarında Türk mutfağından özelde de Ege mutfağından lezzetleri sunmalarını bekleyeceğiz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris Barlar Sokağı

2024-05-27 11:53 - Marmaris

KATLİAMA HAYIR SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİL

2024-05-25 13:16 - Gündem

KARACASÖĞÜT MÜCADELESİ  MUÇEV E KARŞI BİR KEZ DAHA KAZANILDI

2024-05-23 12:08 - Gündem

SOKAK DOSTLARI İÇİN TÜRKİYE AYAKTA

2024-05-27 10:59 - Gündem

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR: ÖLÜM FERMANINA HAYIR!

2024-05-29 11:08 - Gündem

ESNAF ODASİ TANITIM ATAĞINDA

2024-05-26 21:01 - Marmaris

BASINA BİR DARBE DE SGK’DAN

2024-05-28 17:23 - Gündem

YEŞİM CEREN BOZOĞLU 60 KİLO VERDİ!

2024-05-24 17:56 - Magazin

MUĞLALI ÇEVRECİLER: KİRLETİYOR KAPAT

2024-05-29 12:41 - Gündem

Fatih Erbakan, "Biz sokak hayvanların uyutulmasına kesinlikle karşıyız"

2024-05-24 13:03 - Siyaset

İlgili Haberler

Kuşadası’nda otizm merkezi için geri sayım başladı

11:02 - Eğitim

İş dünyasının deneyimli isimleri ‘Business Summit 25’te HKÜ öğrencileriyle buluştu

10:57 - Eğitim

DPÜ Tavşanlı Meslek Yüksekokulu’ndan 2 proje destek almaya hak kazandı

10:29 - Eğitim

Kütahya’da minik öğrenciler "Tim Jandarma" çizgi filmini izledi

10:25 - Eğitim

Hisarcık’ta kadın işçilere, dijital bağımlılık ve internet dolandırıcılığı konularında eğitim verildi

10:25 - Eğitim

Günün Manşetleri

Kayserispor 5 sezondur Fenerbahçe’yi yenemiyor

10:35 - Spor

GBT Sorgusunda Bekçi Bıçaklandı

10:25 - Asayiş

Silahlı Saldırının Arkasında Suç Örgütü Çıktı

10:06 - Asayiş

Alacak Verecek Kavgası Kanlı Bitti

16:08 - Asayiş

Yeşilay'dan Bağımlılık Farkındalığı Çalışması

16:05 - Sağlık