?>

Girlevik Şelalesi’ne hayat veren gözeler, ziyaretçilerin uğrak yeri oldu

Dünyanın en görkemli şelalelerinden biri olan erzincan'ın çağlayan beldesindeki girlevik şelalesi’ne hayat veren gözeler, ziyaretçilerin uğrak yeri oldu

Gündem - 9 ay önce

Dünyanın en görkemli şelalelerinden biri olan Erzincan’ın Çağlayan beldesindeki Girlevik Şelalesi’ne hayat veren gözeler, ziyaretçilerin uğrak yeri oldu.

Munzur Dağı eteklerindeki Kalecik köyünde yer alan 9 ayrı kaynak suyunun aktığı gözeler gezginlerin rotasında yer alıyor. Erzincan merkeze yaklaşık 34 kilometre uzaklıkta bulunan Kalecik köyünde bulunan ve 9 kaynak suyu ile birleşen gözeler adeta keşfedilmeyi bekliyor. Munzur Dağı eteklerinden gelerek 40 metreden döküldüğü Girlevik Şelalesi’ni besleyen kaynak doğaseverler için görsel bir şölen oluşturuyor. Muhteşem manzarası eşliğinde gözeler çevresinde, piknik yapanlara, doğa kampı yapanlara ve doğa yürüyüşü yapanlara rastlamak mümkün.

Arkadaşları ile birlikte doğa yürüyüşü yapmak için gelen Vural Gümüş, “Erzincan’ın Kalecik köyündeyiz. Arkadaşlarla birlikte doğa yürüyüşüne geldik. Geçekten çok mükemmel bir köy. Erzincan’ın meşhur Girlevik Şelalesi’nin suyunun tamamen beslendiği ve bu suyun çıktığı yer tam olarak burası. Buraları görmek, gezmek gerçekten doğaseverler için çok eğlenceli ve keyif verici. Biz de bugün geldik arkadaşlarımızla birlikte gezdik. Burada piknik yapan insanlar da var. Gelip, gezilip görülesi bir yerlerden biri diyebilirim. Anlatmakla olmaz, ancak gezilerek görülebilir” dedi.

Köyde bulunan dağlık arazide ve suyun içinde off road yapan vatandaşlardan Burakhan Yıldız ise, aşırı sıcaklardan bunaldıklarını ve serinlemeye geldiklerini ifade ederek, “Şelalenin su kaynağı gözenin içindeyiz şuan. Havalar çok sıcak, biz de zaten sıcaklardan kaçmak için buradayız. Buralar doğaseverler için bulunmaz bir nimet diyebilirim. Of road yapıyoruz burada. Hava 40 derece. Burada ki su Çağlayan’a giden suyun çıkış yeri. Erzincan’a gelenlerin buraları da görmesini tavsiye ediyorum” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS DENİZ KENARINDA 3 BİN KİŞİLİK ÇADIR KAMPI

2024-07-06 14:17 - Marmaris

MARMARİS'TE TRAVERTENLERE KARŞI YÜZMENİN TADI BAŞKA

2024-07-10 14:25 - Marmaris

MARMARİS’TE MARİNA KAPASİTE ARTIŞI PROJESİNE İPTAL

2024-07-06 19:36 - Marmaris

YENİ SAYFA İLE İTALYA GEZİSİ

2024-07-06 12:44 - Ulusal

Muğla Sandras Dağı’nda çevreciler kazandı

2024-07-11 13:43 - ÇEVRE

Muğla ve Türkiye’deki aktif fay hatları

2024-07-11 16:18 - Gündem

ANADOLU'DA MUHTEŞEM BİR RÜYA: BALLICA

2024-07-08 11:14 - Gezi

HER MEDENİYETTEN FARKLI İZLER TAŞIYAN ŞEHİR NİĞDE

2024-07-12 14:24 - Gezi

Marmaris’te yanan alanlar yeşeriyor

2024-07-09 12:55 - ÇEVRE

SANTRAL DAVASI REDDEDİLDİ, MUĞLALI ÇEVRECİLER AYAKTA

2024-07-09 13:20 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Yüksekova’da arıza onarım ve bakım ekibi, yoğun kar yağışına rağmen elektrik arızalarını gideriyor

03:03 - Gündem

Yüksekova-Van karayolunda yoğun kar yağışı

02:20 - Gündem

Aç kalan tavşanlar fidanları kemirdi

00:14 - Gündem

Tercanlı çiftçilere tohumluk tedarik edildi

00:05 - Gündem

Hakkari’de tipide araçlar yolda mahsur kaldı

23:37 - Gündem

Günün Manşetleri

Ayı Arı Kovanlarını Parçaladı

16:37 - Asayiş

Galatasaray'da Bodrum FK Maçı Hazırlıkları Başladı

16:05 - Spor

Terörist Mağarası TSK Tarafından İmha Edildi

16:02 - Asayiş

Ayrılmak İstediği Erkek Arkadaşı Tarafından Bıçaklanarak Öldürüldü

15:57 - Asayiş

Sağlık çalışanı evinde ölü bulundu

14:18 - Asayiş