?>

Giyilmeyen kıyafetler çöpe değil kumbaraya

çukurova belediyesi “sıfır atık” projesi kapsamında ilçe merkezine yerleştirilen 270 adet giysi kumbarası ile hayırseverler ve ihtiyaç sahipleri arasında köprü oluyor.

İnsan - 6 ay önce

Çukurova Belediyesi “Sıfır Atık” projesi kapsamında ilçe merkezine yerleştirilen 270 adet giysi kumbarası ile hayırseverler ve ihtiyaç sahipleri arasında köprü oluyor.

Çukurova Belediyesi tarafından şehrin birçok noktasına bırakılan giysi kumbaraları ile kullanılmayan eşyalar hem tekrar ekonomiye kazandırılıyor hem de bu sayede ihtiyaç sahiplerine destek olunuyor. Vatandaşlar kullanmadıkları kıyafetleri kumbaralara bırakırken Çukurova Belediyesi görevlileri belirli aralıklarla kumbaralardaki giysileri topluyor. Toplanma merkezinde ayrıştırılan ve kullanımı mümkün olan kıyafetler temizlenerek ütüleme yapıldıktan sonra paketlenip ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor. Kumbaradan çıkan ve kullanılmayacak durumda olanlar ise geri dönüşüm ile tekrar ekonomiye kazandırılıyor.

“Duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum”

Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, Sıfır Atık Yönetimiyle israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atığın miktarının azaltılması, etkin toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülmesinin hedeflendiğini belirtti. Giysi kumbaralarına bırakan giysilerin yüzde 60-70’nin kullanılabilir durumda olduğunu söyleyen Kozay, “Kıyafetler kullanıma hazır hale geldikten sonrası İhtiyaç Bankasında ihtiyaç sahipleri ile buluşuyor. Giysi Kumbarası aracılığı ile Çukurova’da binlerce aile tekstil yardımından faydalanıyor. Sosyal belediyecilik çalışmalarımızın önemli halkalarından biri olan bu hizmetimiz ile hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında gönül köprüsü kuruyoruz. İhtiyaç sahibi hemşehrilerimize destek olmaya çalışıyoruz. İhtiyaç fazlası kıyafetlerini giysi kumbarasına bırakarak bu konuda hassas davranan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Paylaşmak kumaşımızda var” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da 730 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-13 21:44 - Asayiş

Marmaris pazarında fiyatlar uçuşa geçti

2024-10-10 16:06 - Marmaris

Semih Çelik tarafından öldürülen İkbal Uzuner’in babasının ifadesine ulaşıldı

2024-10-07 16:08 - Asayiş

Umutlar Marmaris’te rengarenk bezlere dönüşüyor

2024-10-12 14:15 - Marmaris

Semih Çelik’in Oda Fotoğrafları Ortaya Çıktı

2024-10-07 11:44 - Asayiş

KÜRE DAĞLARINDA MUHTEŞEM SONBAHAR GÜZELLİĞİ

2024-10-09 13:05 - Gezi

Tekirdağ’da meydana gelen kazada 2 doktor hayatını kaybetti

2024-10-12 01:07 - Asayiş

HATİCE KEKEVA YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

2024-10-10 18:08 - Marmaris

DOĞASEVERLER, DEĞİRMENDERE KANYONU’NA YÜRÜDÜ

2024-10-07 12:05 - Gezi

HİNTLİ MİLYARDERİN MEGA YATI, FETHİYE’DE 260 TON YAKIT ALDI

2024-10-11 11:59 - Gezi

İlgili Haberler

Motosiklet kazasında hayatını kaybeden astsubay son yolculuğuna uğurlandı

16:23 - İnsan

Van’da Alzheimer hastaları, nöroloji ve psikiyatri hastaları için meyve bahçesi oluşturdu

16:11 - İnsan

Tahmazoğlu: "Turizm bilincini geliştirmeliyiz"

16:11 - İnsan

Şahinbey’de evli çiftlere nakdi destek ve kültürel gezi başvuruları başladı

16:08 - İnsan

Kars’ta Koruma Kurulu Nisan ayı toplantısı yapıldı

15:58 - İnsan

Günün Manşetleri

Alacak Verecek Kavgası Kanlı Bitti

16:08 - Asayiş

Yeşilay'dan Bağımlılık Farkındalığı Çalışması

16:05 - Sağlık

Ele Geçirilen 20 Ton Esrar Yakılarak Yok Edildi

15:23 - Asayiş

7 Asırlık Ahilik Geleneği Çocuklarla Yaşatıldı

15:22 - Kültür Sanat

Türkiye’nin ilk 2. El Oto Zirvesi

15:20 - Ekonomi