?>

GSO’da sağlık ve medikal ürünleri tedarikçi günleri toplantısı gerçekleştirildi

Gso’da sağlık ve medikal ürünleri tedarikçi günleri toplantısı gerçekleştirildi

Ekonomi - 3 gün önce

Gaziantep Valiliği, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Devlet Malzeme Ofisi (DMO) iş birliğinde ‘’DMO Sağlık ve Medikal Ürünleri Tedarikçi Günleri’’ toplantısı düzenlendi.

Sağlık ve medikal sektöründe faaliyet gösteren Gaziantep firmalarının DMO’ya tedarikçi olmalarına katkıda bulunmak hedefiyle düzenlenen toplantıya, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Vali Yardımcısı Bülent Uygur, GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak ve Yönetim Kurulu Üyeleri, DMO Genel Müdürü Şinasi Candan, Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Koca, Daire Başkanları Gökçe Kaptan ve Turhan Öz, Gaziantep Bölge Müdürü Özcan Şahin, GSO Genel Sekreteri Yusuf İzzettin İymen ve iş dünyası temsilcileri katıldı.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, toplantıdaki açılış konuşmasında, Gaziantep’in neredeyse tüm sektörlerde üretim yapmayı başardığını, özellikle bazı sektörlerde dünyada belirleyici bir konuma sahip olduğunu söyledi.

Toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak da, ‘’Gazi şehrimiz, 160 alanda binlerce çeşit üretimiyle Devlet Malzeme Ofisi’nin tedarik sağladığı en önemli şehirlerden birisi konumundadır. Kent genelinde 5 bin 200’ün üzerinde imalatçı firma faaliyet gösteriyor. Gıda, tekstil, plastik, ambalaj, mobilya ve özellikle büro mobilyaları, sarf malzemeleri, medikal ve tıbbi gereçler, ayakkabı ve deri ürünleri gibi alanlar başta olmak üzere her sektörde üretim yapıyoruz. Ancak, Devlet Malzeme Ofisi’ne tedarik yapan firmalarımız olduğu gibi, bu alana uzak kalmış çok sayıda firmamız da bulunuyor’’ ifadelerini kullandı.

Firma ve sektörleri kamu ile buluşturma noktasında üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirten Başar Küçükparmak, ‘’Bugün toplantımızın konu başlığı olan sağlık ve medikal sektörü de bizim çok önem verdiğimiz, geliştirmek istediğimiz sektörlerimizin başında geliyor. Şehrimizde sağlık ve medikal alanda Odamıza üye üretim yapan 102 firmamız bulunuyor. Bu kapsamda sektörümüzün de gücüne inanarak sağlık ve medikal sektöründe dışa bağımlılığı azaltıcı ve yerli kaynaklarımızla yüksek teknolojiye dayalı üretimler yapmayı hedefliyoruz. Uygun yatırım alanlarını bizlerle paylaşmanız durumunda biz bu yatırımları Gaziantep’te gerçekleştirebiliriz. Yapılacak yatırımlarla cari açığın düşürülmesine de katkı sağlamış oluruz. Gaziantep olarak daha nitelikli ve katma değerli üretimler yapmak istiyoruz. 2019 yılında başlattığımız sanayide dönüşüm hamlesi kapsamında önemli adımlar atıyoruz. Sağlık ve medikal sektörü ile savunma sanayi üretimlerini bu anlamda çok kritik buluyor ve önemsiyoruz. Medikal sektöründe üretimde yerlileşmeyi sağlamak için 2019 yılında Valiliğimizin öncülüğünde paydaş kuruluşlarımızla Gaziantep’te medikal sanayi ürünleri ve teknolojilerini geliştirmek üzere çalışma başlattık. Ülkemizin en büyük organize sanayi bölgesi ve yıllık 10 milyar doların üzerinde ihracatıyla Gaziantepli sanayiciler olarak bunu başaracağımıza da yürekten inanıyoruz. Toplantımızın hayırlı olmasını diliyor, Valimiz başta olmak üzere katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

DMO Genel Müdürü Şinasi Candan da, Devlet Malzeme Ofisi olarak çalışmalarını her geçen gün geliştirdiklerini ve özellikle tedarikçilerin sayısının artırılması noktasında girişimlerde bulunmaya devam ettiklerini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından sunumunu gerçekleştiren DMO Daire Başkanı Gökçe Kaptan ise dünyada ve Türkiye’de kamu alımları, üst politika, stratejik hedef ve projeler, faaliyet alanları ve uygulamalar, sağlık market, yerli ve milli üretimde DMO’nun rolü, mal ve hizmet grupları, tedarik usulleri gibi konularda katılımcılara bilgiler verdi.

Toplantı soru-cevap kısmı, plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla ve ilçelerinin isimleri nereden geliyor?

2025-02-13 12:14 - Kültür Sanat

Denizli için soğuk ve yağışlı hava uyarısı

2025-02-18 09:58 - Gündem

Marmaris Gölge Koyu’nda ağaçlandırma çalışması başladı

2025-02-14 18:22 - Genel

Marmarisli Çocuklar Türkiye Şampiyonası'na Gidiyor

2025-02-17 11:33 - Spor

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

MARMARİS'İN HER ANI BAŞKA GÜZEL

2025-02-17 13:20 - Marmaris

Develi’de kar kalınlığı 30 santime ulaştı

2025-02-13 15:09 - Gündem

FETHİYE'DE 328 MİLYONLUK YATIRIM HIZLA İLERLİYOR

2025-02-12 15:13 - Ulaşım

Atatürk’ün Marmaris’e Gelişinin 90. Yılı Kutlanacak

2025-02-13 17:19 - Marmaris

Adıyaman Valiliği’nde sokak hayvanlarına yönelik toplantı

2025-02-14 13:07 - İnsan

İlgili Haberler

Başkan Yalım; "Maliyeti yarı yarıya düşürdük"

20:41 - Ekonomi

Başkan Tugay: "İzmir’in geleneğinde fuarcılık var"

19:47 - Ekonomi

Dünya modasının nabzı Başkent’te atacak

18:19 - Ekonomi

Şenköy karma sanayi sitesinde çalışmalara başlandı

17:28 - Ekonomi

Başkan Zeyrek: "Ergenekon Kavşağı’nı bu yıl içinde yapmak istiyoruz"

17:19 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Sokak ortasında husumetlisini vurdu

16:35 - Asayiş

Kazada Tırın Sürücü Kabini İkiye Ayrıldı

16:15 - Asayiş

Ramazan ve Yaz Aylarının Vazgeçilmezi!

14:58 - İnsan

Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu Eşleşmeleri Açıklandı

14:25 - Spor

Anne Adaylarına Özel Seminer

14:24 - Eğitim