?>

Gümüşhane’de el örgüsü atkılar köy okulundaki miniklerle buluştu

Gümüşhane’de gençlik merkezi çalışanları ve gönüllüleri kendi elleriyle ördükleri atkıları soğuk kış günlerinde köy okulunda eğitim gören minik öğrencilere ulaştırdı ve eğlenceli bir gün geçirmelerini sağladı.

Genel - 2 ay önce

Gümüşhane’de Gençlik Merkezi çalışanları ve gönüllüleri kendi elleriyle ördükleri atkıları soğuk kış günlerinde köy okulunda eğitim gören minik öğrencilere ulaştırdı ve eğlenceli bir gün geçirmelerini sağladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Torul Gençlik Merkezi’ndeki gençlik çalışanları ve gönüllü gençler tarafından özenle hazırlanan el örgüsü atkılar Torul ilçesi Yıldız köyü ilkokulunda eğitim gören 10 minik öğrenciye ulaştı. Kendileri için hazırlanan hediyeleri teslim alan çocukların mutluluğu yüzlerine yansırken, öğrenciler ayrıca palyaço ve yüz boyama etkinlikleriyle doyasıya eğlendi.

Günün sonunda kurum çalışanları ile birlikte kartopu savaşı da yapan minikler unutamayacakları bir gün yaşadı. "Kalbine dokunmadığımız hiçbir çocuk bırakmayacağız"

Etkinliğin amacının il ve ilçe merkezine uzak köylerdeki çocuklara ulaşmak ve onlara yalnız olmadıklarını göstermek olduğunun altını çizen Torul Gençlik Merkezi Gençlik Çalışanı Gülay Yüksel, "Uzak köylerimizde bulunan köy okullarında çocuklarımızın bu soğuk kış günlerinde içlerini ısıtacak bir atkı projemiz vardı. Bu proje kapsamında atkılarımızı ördük ve teslim için buradayız. Bize ulaşımda zorluk çeken bir köy okulundayız ama onlara bütün imkânları getirmek için onlarla birlikteyiz. Burada daha önce de etkinlikler yaptık. Biz Torul Gençlik Merkezi olarak kalbine dokunmadığımız hiçbir genç ve minik kardeşimizi bırakmayacağız. Yalnız olmadıklarını hissediyorlar. Hayata atılmada önemli bir yaştalar ve bu yaşlarda yalnız olmadıklarını bilmeleri onlar için çok önemli. Kurumsal kimliğimizin dışında biz onların bir abisi ve ablası olarak buradayız. Onlara her zaman ulaşılabilir olduğumuzu göstermek istedik" dedi. "Çok eğlendim ve çok heyecanlandım"

Atkıların kendilerini çok sıcak tuttuğunu ifade eden 3. Sınıf öğrencisi Harun Balcı (9), "Bugün okulumuza abilerimiz ve ablalarımız geldi kendi elleriyle bize atkı örmüşler. Çok sıcak tutuyor. Onun dışında palyaço geldi onunla dans ettik, yüzümüzü boyadılar. Çok eğlendim ve heyecanlandım" ifadelerini kullandı.

Çok eğlendiğini dile getiren 1. sınıf öğrencisi Zeynep Sare Bayrak (7), "Gençlik Merkezi’nden abi ve ablalarımız geldi. Bize atkı getirdiler, çok güzel bizi ısıtacaklar. Palyaço da geldi çok eğlendik" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla ve ilçelerinin isimleri nereden geliyor?

2025-02-13 12:14 - Kültür Sanat

Marmaris’te milyon dolarlık guletler tarlalarda üretiliyor

2025-02-19 16:21 - Marmaris

Denizli için soğuk ve yağışlı hava uyarısı

2025-02-18 09:58 - Gündem

Marmaris Gölge Koyu’nda ağaçlandırma çalışması başladı

2025-02-14 18:22 - Genel

Balıkesir’de Kent Lokantası törenle açıldı

2025-02-19 16:19 - Ekonomi

Marmarisli Çocuklar Türkiye Şampiyonası'na Gidiyor

2025-02-17 11:33 - Spor

MARMARİS'İN HER ANI BAŞKA GÜZEL

2025-02-17 13:20 - Marmaris

SELÇUK ÖZDAĞ: YÜKSEK HIZLI TRENDE NEDEN İNTERNET YOK?

2025-02-14 14:54 - Ulaşım

Develi’de kar kalınlığı 30 santime ulaştı

2025-02-13 15:09 - Gündem

Kahtalı Mıçe, memleketinde son yolculuğuna uğurlandı

2025-02-16 16:06 - Magazin

İlgili Haberler

Alaçatı Ot Festivali, 14. kez kapılarını açtı

18:06 - Genel

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne Kuşadası’na bahar dokunuşu

18:09 - Genel

Yeşilay Genel Başkanı Dinç: "Muğla, Türkiye genelinde ilk 5’te"

17:51 - Genel

Kamu Birliği Konfederasyonu, şehitleri dualarla andı

17:47 - Genel

Malatya’da 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile Başkan Hamit Fendoğlu anısına panel düzenlendi

17:31 - Genel

Günün Manşetleri

Elektronik Sigara Çocuk Yaşta Akciğer Kanseri Yapıyor

15:29 - Sağlık

Boşanma Aşamasındaki Eşini Sokak Ortasında Öldürdü

15:06 - Asayiş

Epilepsi Hastası Minik Aras'ın Hayali Gerçekleşti

13:44 - İnsan

Bıçaklı Kavgada Bir Genç Hayatını Kaybetti

13:18 - Asayiş

Temizlikçi Kılığında Ayakkabı Hırsızlığı

13:09 - Asayiş