?>

Gurbetçi aileden 1000 öğrenciye destek

Hollanda’da ikamet eden iş insanları ekrem, şenay çifti ve oğulları gökan ve serdar gür; erzurum’un oltu, olur, narman, şenkaya, uzundere, tortum ilçelerinde bin öğrenciye çanta ve kırtasiye desteği verdiler

İnsan - 5 ay önce

Hollanda’da ikamet eden iş insanları Ekrem, Şenay çifti ve Oğulları Gökan ve Serdar Gür; Erzurum’un Oltu, Olur, Narman, Şenkaya, Uzundere, Tortum ilçelerinde bin öğrenciye çanta ve kırtasiye desteği verdiler

Oltu Kaymakamlık salonunda sembolik olarak 50 öğrenci ile buluşan Vali Mustafa Çiftçi, yardımların sadece Oltu’da değil, Olur, Narman, Tortum ve Şenkaya ilçelerinde de dağıtıldığını belirten “Bugün, hem Oltu’da, hem Olur’da, Narman’da, Tortum’da, hem de Şenkaya’da yaklaşık bin çocuğumuza bu malzeme yardımlarını ulaştırmış olacağız. Sembolik olarak kaymakamlığımızın altındaki toplantı salonunda 50 çocuğumuzu ağırlıyoruz. İnşallah yardımlar onarlı gruplar halinde ilgililere dağıtılacak ve diğer yerlerde de bu yardımlar ulaştırılmış olacak” dedi.

Programda kısa konuşma yapan iş kadını Şenay Gür ise, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza gereken önemi göstermek bizim boynumuzun borcudur. Çocuklarımızın iyi öğrenim alabilmeleri için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Her yıl yaptığımız desteği bu senede devam ettiriyoruz ve bundan sonrada devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Çocuklara destek veren diğer bir iş insanı Ekrem Gür, “50 yıldır Avrupa’da yaşıyoruz. Her rüyada Erzurum’u, Oltu’yu görüyorum. Normalinde ben burada 15 yılım geçti. Rüyada Avrupa’yı görmem gerekirken, buraları görüyor ve hissediyorum. Bu ne anlama geliyor? Biz sizlerden birsiyiz, biz sizin parçacınınız, sizi asla unutmayacağız. Her sene elimizden gelen etkinlikleri yaparak, bütün güzellikleri beraber yaşamaya çaba göstereceğiz. İnşallah bundan sonrada daha güzel günler olacak. Çocukları için şunu söylemek istiyorum. Atatürk, İzmir’de halka hitap ederken diyor ki, ‘Sanmayın biz savaş kazandık. Siz kavganın sonucu birisini dövdünüz. Asıl savaşı cehaleti kırdığımızda kazanacaksınız.’ İşte ben bu çocuklarımıza başarılar diliyorum ve inşallah bunun mücadelesini vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Van’da minibüsün ‘zula’ diye tabir edilen gizli bölmede 24 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-28 13:37 - Asayiş

Samsun’da 500 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-29 12:09 - Asayiş

Lider Esen Metal fire vermek istemiyor

2024-11-30 08:58 - Spor

KEDİLERİN ANNESİ JEANNİE’DEN YARDIM ÇIĞLIĞI

2024-11-27 14:16 - İnsan

Yenişehir’e akıllı otopark ve öğrenci apartları müjdesi

2024-11-23 14:59 - Ekonomi

Judo gençler müsabakaları sona erdi

2024-11-26 19:14 - Spor

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, iş ortaklarıyla İzmir’de bir araya geldi

2024-11-27 10:09 - Ekonomi

Vali Aksoy Öğretmenler Günü kutlama programına katıldı

2024-11-25 17:52 - İnsan

Nasuh Mahruki için serbest bırakılma talebi

2024-11-27 11:31 - Gündem

Prof. Dr. Küçük: "Çevre problemlerine sebep olan ülkelere bakıldığında en başta Amerika’yı, Çin ve Rusya’yı sayabiliriz"

2024-11-27 15:43 - Gündem

İlgili Haberler

Diyarbakır 16. Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı

17:04 - İnsan

Diyarbakır’da Filistinli çocuklara destek için yardım kampanyası düzenlendi

16:57 - İnsan

TOGÜ’de sosyal sorumluluk projesi gönülleri ısıttı

16:35 - İnsan

Babası vefat eden İl Emniyet Müdürü Yılmaz’a taziye ziyareti

16:37 - İnsan

Yüksekovalı baba, çocukları için atık malzemelerden araba yaptı

16:29 - İnsan

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık