?>

Gürcistan’da yaklaşık 50 bin kişi “Yabancı Etkinin Şeffaflığı” yasa tasarısına karşı yürüdü

Gürcistan’da yaklaşık 50 bin kişi “yabancı etkinin şeffaflığı” yasa tasarısına karışı yürüdü

Asayiş - 11 ay önce

Gürcistan’da ifade özgürlüğünü kısıtlayacağı ve sivil toplum kuruluşlarını bastıracağı gerekçesiyle “Yabancı Etkinin Şeffaflığı” yasa tasarısına karşı protestolar yaklaşık 1 aydır devam ederken, bugün düzenlenen protestoya yaklaşık 50 bin kişi katıldı.

Gürcistan’da 15 Nisan’dan bu yana devam eden “Yabancı Etkinin Şeffaflığı” yasa tasarısına yönelik protestolar devam ediyor. Başkent Tiflis’teki Cumhuriyet Meydanı, Marjanişvili Meydanı, 300 Aragveli Meydanı ve Expo Georgia’nın önünde toplanan binlerce kişi, “Yabancı Etkinin Şeffaflığı” yasa tasarısını bir kez daha protesto etti. Protestoya yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı tahmin edilirken, göstericiler, sık sık "Yaşasın Gürcistan" ve "Rus yasasına hayır, Avrupa’ya evet" sloganları atarak Avrupa Meydanı’na doğru yürüdü.

Yürüyüşe çeşitli muhalefet partilerinin temsilcileri de katılırken, yürüyüş nedeniyle Avrupa Meydanı da dahil olmak üzere şehrin farklı noktalarında ulaşım felç oldu.

İktidardaki Gürcü Hayali partisinin Parlamentoya sunduğu "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısını "Rus yasası" olarak nitelendiren göstericiler, söz konusu yasanın ülkenin Avrupa Birliğine entegrasyonuna karşı olduğunu belirtiyor. Tasarının üçüncü okuma için parlamentoya sunulması bekleniyor

Gürcistan parlamentosunda 1 Mayıs’ta yapılan oylamada, 23’e karşı 83 oyla yasa tasarısı ikinci okumada da onaylanmıştı. Tasarının, 3’üncü ve son okuması pazartesi günü parlamentonun Hukuk Komitesi’nde müzakere edilecek. Müzakerelerin ardından tasarının 3’üncü okuma için parlamentoya sunulması bekleniyor. Yasa tasarısını son okumda da onaylanması halinde yasalaşması için cumhurbaşkanı onayına gönderilecek. Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili ise yasa tasarısına veto edeceğini bildirmişti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ulucanlar’da ne canlar gitti

2024-05-06 11:10 - Gündem

100 YILLIK HASRET BÜYÜKŞEHİR İLE SONA ERİYOR

2024-05-06 13:52 - Gündem

11-18 Mayıs 2024 HAFTASINDA MARMARİS ULUSLARARASI KÜLTÜR ve SANAT FESTİVALİ’NDE (MKSF24) SEMİNER, KONSER VE  SANAT SOKAĞI ETKİNLİKLERİ VAR!

2024-05-11 15:51 - Kültür Sanat

MARMARİS'TE YABAN DOMUZLARININ VAHŞİ SALDIRISI

2024-05-09 18:44 - Marmaris

Trafik Haftasında Uçurtma Şenliği düzenlendi

2024-05-05 23:13 - İnsan

EGELİ İŞ İNSANLARINDAN AZERBAYCAN’A ÇIKARMA

2024-05-06 16:10 - Gündem

YENİ MÜFREDAT TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

2024-05-07 14:49 - Marmaris

"BİR DENİZ, 1000 ÇOCUK" PROJESİ

2024-05-07 18:28 - İnsan

Beyoğlu’nda Hıdırellez coşkusu

2024-05-05 22:31 - Genel

DALYAN’DA MAHKEME KARARLARI UYGULANSIN

2024-05-06 11:33 - Gündem

İlgili Haberler

Kırıkkale’de akaryakıt yüklü tanker şarampole devrildi

21:18 - Asayiş

Amasya’da otomobilin kavşakta yayaya çarptığı kaza kamerada

21:20 - Asayiş

Kafa kafaya çarpışan iki otomobil yanarak hurdaya döndü: 1 ölü, 4 yaralı

21:16 - Asayiş

Kastamonu’da seyir halindeki minibüs yandı

21:17 - Asayiş

Kastamonu’da yıkım çalışmaları sırasında bina çöktü, yol ulaşıma kapatıldı

21:13 - Asayiş

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık