?>

Güzel Sanatlar Fakültesi’nden geleneksel Türk sanatları öğrenci sergisi

Akdeniz üniversitesi güzel sanatlar fakültesi, kuruluşunun 25. Yıl dönümünü "geleneksel türk sanatları öğrenci sergisi" ile taçlandırdı. Olbia sanat galerisi’nde gerçekleştirilen sergi; geleneksel türk sanatlarının derinliklerine bir yolculuk sunarak, öğrencilere hem klasik hem de çağdaş sanat tekniklerini kullanarak eserler yaratma fırsatı veriyor.

Kültür Sanat - 7 ay önce

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, kuruluşunun 25. yıl dönümünü "Geleneksel Türk Sanatları Öğrenci Sergisi" ile taçlandırdı. Olbia Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen sergi; geleneksel Türk sanatlarının derinliklerine bir yolculuk sunarak, öğrencilere hem klasik hem de çağdaş sanat tekniklerini kullanarak eserler oluşturma fırsatı veriyor. Genç sanatçıların, değerli sanat formlarını modern yorumlarla birleştirerek, sanatsal yeteneklerini ortaya çıkardıkları sergi, halı, kilim, hat, tezhip, ebru, kat’ı çini ve minyatür gibi geleneksel sanat dallarının örneklerini bir araya getiriyor.

Sergi açılışında konuşan Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu sergi küratörü Dr. Öğr. Üyesi Zülbiye Sevgili Polat’a, bölüm hocalarına ve öğrencilerine verdikleri emek ve sanatsal katkıları için teşekkür ederek "Bu sergi, öğrencilerimizin Türk sanatının köklerini keşfetme ve çağdaş dünyada nasıl yorumlayabileceklerini gösterme fırsatını sunduğu için büyük önem taşıyor. Öğrencilerimizin ortaya koyduğu eserler, zengin ve çok yönlü bir sanat deneyimi sunmayı amaçlıyor. Serginin, sanatseverler ve sanatçılar için ilham verici bir platform olduğunu düşünüyorum" dedi. “Kültürel mirasımız ve sanatsal zenginliğimiz korunmalı”

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Umut Kayapınar ise "Geleneksel Türk Sanatları Öğrenci Sergisi, Fakültemizin kültürel mirasımızı ve sanatsal zenginliği koruma misyonuna önemli bir katkı sağlıyor. Öğrencilerimizin bu etkinlik aracılığıyla gösterdikleri başarı, Fakültemizin sanat eğitimine olan bağlılığını ve geleceğe dair umutlarımızı pekiştiriyor" diye konuştu.

Sergi, Akdeniz Üniversitesi Olbia Sanat Galerisi’nde 5 Temmuz tarihine kadar ziyaret edilebilir.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Boykot Olmayan Ayakkabı Markaları Hangileri? Yerli Ayakkabı Markaları Listesi

2024-06-24 14:53 - Gündem

Hametan Krem Nedir? Ne İşe Yarar?

2024-06-24 17:17 - Genel

MARMARİS’TE DOMUZ TEHDİDİ

2024-06-22 14:56 - Marmaris

Yumoş İsrail malı mı ?

2024-06-22 16:15 - Genel

MARMARİS’TE TORUNUN TORUNUYLA YAŞAYAN 101’LİK DELİKANLI

2024-06-26 12:02 - Yaşam

MARMARİS'TE DOLUNAY BAKANI HAYRAN BIRAKTI

2024-06-22 14:44 - Marmaris

MARMARİS’TE DOMUZ SORUNU GİDEREK ARTIYOR

2024-06-24 10:38 - Marmaris

“TATVAN TRENİ” 24 HAZİRAN’DA YOLA ÇIKIYOR

2024-06-20 16:05 - Turizm

LEZZETLİ BALIKTA PÜF NOKTA: MEVSİMİNİ BİLMEK

2024-06-25 13:33 - İnsan

ADALA’NIN UNESCO KORUMALI CENNETİ HERMOS KANYONU

2024-06-26 16:40 - Yaşam

İlgili Haberler

Tarihi Oba Medresesi’nde çalışmalar son aşamaya geldi

16:21 - Kültür Sanat

‘Farklı Dönemler, Farklı Söylemler’ resim sergisi OSM’de kapılarını açtı

15:15 - Kültür Sanat

Ayvalık’ta "Kadim Şehir Antakya" sergisi acıları bir kez daha hatırlattı

14:55 - Kültür Sanat

Deadpool ve Wolverine şubat ayında Tivibu’da

14:05 - Kültür Sanat

Deprem gerçeği, ‘Peki Ya Sonra?’ sergisiyle hatırlatıldı

14:00 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık