?>

Halı sektörüne yönelik ikili iş görüşmeleri Osaka’nın ardından Tokyo’da devam ediyor

Halı sektörüne yönelik ikili iş görüşmeleri osaka’nın ardından tokyo’da devam ediyor

Ekonomi - 10 ay önce

Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen Halı sektörüne yönelik Sektörel Ticaret Heyeti kapsamında Osaka’da görüşme ve temaslarını tamamlayan Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği heyeti, Osaka’nın ardından geldiği Tokyo’da faaliyetlerine başladı.

Gaziantepli halıcılar Japonya’ya yönelik başladıkları ikili görüşme programı kapsamında ilk olarak Osaka’da iki günlük bir program dahilinde ikili iş görüşmeleri ve yerinde pazar araştırması yaptıktan sonra şimdi de Tokyo’da programlarına devam ediyorlar. Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zeynal Abidin Kaplan yaptığı değerlendirmede Osaka’da oldukça başarılı ve faydalı görüşmeler ve ziyaretler yaptıklarını, Tokyo için de bir o kadar umutlu olduklarını dile getirdi. Başkan Kaplan yaptığı açıklamada, “Japonya, halı sektörümüz açısından potansiyeli çok yüksek bir pazar. Henüz bu pazar ile teması ve ticareti olmayan firmalarımız da heyetimizde yer almaktadır. Dünyadan 600 milyon dolara yaklaşan bir halı ithalatı olan bir ülke pazarından yıllardır uzak durmamız ve istifade edememiş olmamız bizler adına çok büyük bir eksiklik. Ancak Türk halıcılarının, bu pazardan aldıkları payı artırabilmek için başlattığımız çalışmalardan umutluyuz. Bu büyük pazardan aldığımız payı artırabilmek için sadece bir heyet faaliyeti ile yetinmeyeceğiz. Japonya büyük olduğu kadar işleyişi ve pazar şartları yönü ile zor bir pazar. İlk temastan sonuç alınamayacağının farkındayız. Önümüzdeki yıllarda çok kez fuar katılımı, benzer heyetler ve farklı tanıtım faaliyetleri ile bu pazarı zorlamaya devam edeceğiz. Erişimimizin zayıf olduğu pazarlara yoğunlaşmak ve bu pazarlarda genişlemeye çalışmanın sektörün içinde bulunduğu iç rekabeti de hafifleteceğini düşünüyoruz” dedi.

Osaka’nın ardından Tokyo’da da oldukça başarılı iş görüşmeleri gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Kaplan, kendilerini bir an olsun yalnız bırakmadan programlarına eşlik eden Tokyo Ticaret Başmüşaviri Mukaddes Nur Yılmaz ve Ticaret Müşaviri Güzide Zeynep Karahisarlı’ya heyet programına verdikleri destekten ötürü heyet katılımcıları adına teşekkür ederek bir plaket takdim etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

DÜNYA OKYANUS GÜNÜ’NDE DATÇA’DA KARA VE SUALTI TEMİZLİĞİ

2024-06-08 18:29 - ÇEVRE

SUÇIKAN'DA SU BİTTİ, ARTIK YETER

2024-06-09 14:59 - ÇEVRE

MARMARİSLİ 14 YAŞINDAKİ FUTBOLCU MUĞLA KARMASINA SEÇİLDİ

2024-06-11 11:34 - Spor

DALAMAN SARSALA KOYU'NA GİRİŞE REKOR ZAM

2024-06-10 16:58 - Ekonomi

DUBLE YOL İÇİN ORMANI, ANTİK KENTLERİ, KÖYLERİMİZİ YOK ETMEYİN

2024-06-07 15:11 - ÇEVRE

MEHMET AKPINAR ATAUZDERE BAYRAM SEVİNCİ YAŞATTI

2024-06-10 13:39 - Gündem

MUĞLA’YA GELEN BU ADAYI GÖRMEDEN DÖNMESİN

2024-06-06 13:38 - ÇEVRE

Amasya’da otomobil yol kenarındaki tezgaha daldı: 1 ölü

2024-06-10 17:37 - Asayiş

PİK KURS MERKEZİ AÇILDI

2024-06-11 17:57 - Marmaris

BRICS NEDİR? TÜRKİYE BRICS'E ÜYE Mİ? BRICS'E ÜYE ÜLKELER

2024-06-05 15:54 - Ulusal

İlgili Haberler

Samsun’da ’Yeşil OSB’ler için ilk adım

22:34 - Ekonomi

ATB Başkanı Çandır Şubat ayı Tarım-GFE değerlendirdi

18:11 - Ekonomi

Orhan Torun, TOBB İstişare Toplantısı’nda Yenişehir’i temsil etti

18:16 - Ekonomi

Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan’dan FİSKOBİRLİK’e satış tepkisi

17:58 - Ekonomi

Hekimhan’da don hasarı sonrası ilk bilgilendirme toplantısı yapıldı

17:32 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık