?>

Hamas: "İsrail, insani yardım protokolünü uygulamayı erteliyor"

Hamas: "israil, insani yardım protokolünü uygulamayı erteliyor" (arşiv-epa)

Siyaset - 4 saat önce

Hamas sözcüsü Abdüllatif el-Kanu yaptığı açıklamada, "İsrail, barınak, çadır, enkaz kaldırma ekipmanı, yakıt ve restorasyon ihtiyaçlarıyla ilgili olarak insani yardım protokolünü uygulamayı hala erteliyor" dedi.

Gazze Şeridi’nde uygulanan ateşkes anlaşması İsrail tarafından ihlal ediliyor. Hamas sözcüsü Abdüllatif el-Kanu yaptığı açıklamada, grubun Filistin halkının çıkarlarını gerçekleştirmek için ateşkes anlaşmasını uygulamaya kararlı olduğunu belirtirken, İsrail’in barınak, çadır, enkaz kaldırma ekipmanı, yakıt ve restorasyon ihtiyaçlarıyla ilgili olarak insani yardım protokolünü uygulamayı hala ertelediğini söyledi. Kanu açıklamasında, "Arabuluculardan çabalarını iki katına çıkarmalarını, işgale baskı yapmalarını ve insani yardım protokolünü uygulamaya zorlamalarını istedik" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Filistinlilerin Gazze’den çıkarılmasına ilişkin açıklamalarını reddeden tüm ülkeleri takdir ettiğini vurgulayan el-Kanu, "Trump ve Netanyahu’nun halkımızı yerinden etme projesine karşı Filistin’in tutumu bir bütündür. Arap, İslami ve uluslararası tutum tarafından desteklenmektedir" ifadelerini kullandı. "Gazze Şeridi’ne günde 50 yerine 15 yakıt kamyonu girdi"

Hamas’ın Gazze’deki hükümet medya ofisinin başkanı Selame Maruf ise yaptığı açıklamada, İsrail’in anlaşma yükümlülüklerini yerine getirmediğini bildirerek, Gazze Şeridi’ne günde 50 yerine sadece 15 yakıt kamyonunun girdiğini aktardı. İsrail saldırılarında yerinden olan Gazzelilerin barınması için yaklaşık 200 bin çadır ve 60 bin mobil eve ihtiyaç olduğunu ve bölgeye giren sayının çok yetersiz kaldığını belirten Maruf, ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana geçen 3 hafta içinde Gazze’ye sadece 8 bin 500 yardım kamyonunun girdiğini söyledi.

İsrail ordusuna bağlı Filistin Topraklarındaki Hükümet Aktivitelerini Koordinasyon Birimi (COGAT), anlaşmanın yürürlüğe girmesinden bu yana bölgeye 12 bin 600 kamyonun giriş yaptığını iddia etmiş, Birleşmiş Milletler (BM) ise, bu hafta başında bu sayının "10 binin üzerinde" olduğunu ve günde yaklaşık 550 kamyona tekabül ettiğini açıklamıştı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Yastık İçine Saklanmış Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-02-01 11:09 - Asayiş

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 76 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-04 12:49 - Asayiş

MUĞLA’DA  METAMFETAMİN, KOKAİN COK ÇEŞİTLİ UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

2025-02-01 12:30 - Asayiş

Zehir tacirlerine darbe: 15,5 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-01 12:29 - Asayiş

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

Muğla’nın Ocak ayı ihracatı 80,5 milyon dolar

2025-02-04 11:31 - Ekonomi

Abdülkerim Bardakcı, bilinçli kart görme sebebiyle PFDK’ya sevk edildi

2025-02-04 23:52 - Spor

PROF. ERCAN: SANTORİNİ DEPREMLERİ MUĞLA VE AYDIN’I ETKİLEMEZ

2025-02-03 15:39 - Gündem

DATÇA'DA HERKESİ KISKANDIRAN DADADOSK DOSTLUĞU

2025-02-03 12:01 - ÇEVRE

Türk yüzücü ‘Guienness Yılın Performansı’na aday

2025-02-04 11:21 - Spor

İlgili Haberler

Polonya Başbakanı Tusk: "Hukuku ihlal eden yabancılar sınır dışı edilecek"

22:29 - Siyaset

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan: "Bu emaneti bizden başka taşıyacak ve daha yukarılara çıkaracak henüz bir parti ortaya çıkmadı"

22:24 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "2028’den sonra yeni bir İstanbul, yeni bir Türkiye inşa edeceğiz"

19:28 - Siyaset

AK Parti Batman İl Başkanı Şansi, STK temsilcileriyle bir araya geldi

16:42 - Siyaset

Trump’ın Gazze açıklaması Van’da protesto edildi

14:53 - Siyaset

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık