?>

Hamdi Özbay ölümünün 5. yılında anıldı

HAMDİ ÖZBAY ÖLÜMÜNÜN 5. YILINDA ANILDI

Kültür Sanat - 3 yıl önce

Fethiyeli Türk Halk Müziği Bağlama Sanatçısı, Hamdi Özbay, ölümünün 5. yıldönümünde Taşyaka Mezarlığı’nda bulunan mezarı başında dualarla, daha sonra da Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlenen mini konserle anıldı.

Fethiyeli Türk Halk Müziği Bağlama Sanatçısı Hamdi Özbay ölümünün 5. Yıldönümünde mezarı başında dualarla anıldı. Anma törenine Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Sabri Oğuz Bolelli, Turizmci-Yazar İlhan Kurt, Güzel Sanatlar ve Kültür Derneği Üyeleri ve Hamdi Özbay’ın yetiştirdiği sanatçılar katıldı.

Hamdi Özbay’ın Türk Folkloruna büyük katkısı olduğunu dile getiren Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Sabri Oğuz Bolelli “Fethiye’de sanat alanında çok önemli yeri olan hemşerimizdi. Kendisini ölümünün 5. yılında rahmetle anıyoruz. Hamdi Özbay aramızdan ayrıldı ama eserleri ve yetiştirdiği sanatçılarla saygın bir yeri olmaya her zaman devam edecek” diye konuştu.

Yetiştirmiş olduğu Fethiye Belediyesi sanatçılarından Ali Tunç ise yaptığı konuşmada, “Bizlere ve Fethiye kültürüne vermiş olduğu emeklerden dolayı Hamdi Hocamıza bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Bırakmış olduğu bayrağı dalgalandırmak için biz öğrencileri Ali Tunç, Adem Kazan, Fatih Yağlı, Osman Uysal başta olmak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. Mekanı cennet olsun” dedi.

Konserde kendi türküleri seslendirildi

Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde devam eden anma etkinliğinde, Hamdi Özbay’ın Yetiştirdiği Fethiye Belediyesi sanatçıları Aysun Karasaçlı, Ali Tunç ve Adem Kazan, Sanatçı Hamdi Özbay’ın kendi türkülerini seslendirdikleri mini konser verdiler. Daha sonra Özer Olgun Kültür Merkezi yanında bulunan Hamdi Özbay Anıtı önünde anma töreni düzenlendi. Törende katılımcılar tarafından anıta karanfil bırakıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

37 kursiyer ‘Deney Hayvanları Araştırma sertifikası aldı

2022-01-20 13:30 - Sağlık

“Adalet, Sizsiniz” oyunu Bodrumda sahne aldı

2022-01-21 13:00 - Kültür Sanat

Bodrumda 2,5 ton hamsi dağıtıldı, metrelerce kuyruk oluştu

2022-01-23 19:00 - Kültür Sanat

Hamdi Özbay ölümünün 5. yılında anıldı

2022-01-25 21:00 - Kültür Sanat

Narenciye üretim merkezinde çiftçiler soğuk hava deposu istiyor

2022-01-20 10:00 - Ekonomi

Nazım Hikmetin 120inci yaş günü Bodrumda kutlandı

2022-01-19 12:30 - Kültür Sanat

Bodrumda yaşayanlar için özel kart çıkarılıyor

2022-01-22 15:00 - Ekonomi

Milas Belediyespor, voleybol maçından mağlup ayrıldı

2022-01-24 15:00 - Spor

Örendeki yat, inşat ve bakım tesislerinde çalışacak ara eleman zorluğu yaşanıyor

2022-01-23 16:30 - Ekonomi

Bin 400 yıllık tarihi yapı yeniden ortaya çıktı

2022-01-19 15:00 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Ahmet Muhip Dıranas’ın Sinop’taki evi için restorasyon süreci başladı

19:36 - Kültür Sanat

Karadeniz’in Zeugması Hadrianopolis ören yeri ilan edildi

19:27 - Kültür Sanat

Atatürk sevdiği şarkılar ile anıldı

17:41 - Kültür Sanat

Alanya Belediyesi zeybek kursları ikinci dönemi başladı

14:52 - Kültür Sanat

Şırnak’tan Çanakkale’ye geziye gelen öğrenciler Vali Ömer Toraman’ı ziyaret etti

14:41 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Her 100 Bin Kişiden 200’ünde Görülüyor

16:57 - Sağlık

Saç Sağlığını Korumak İçin Doğru Ürün Kullanımı Önemli

16:47 - Sağlık

Beşiktaş, Sivasspor Maçı Hazırlıklarına Başladı

16:39 - Spor

20 Yıldır Her Gün Mezarlığı Temizliyor

16:37 - İnsan

Sağlık Kabini İşletmecisi Serbest Bırakıldı

16:35 - Asayiş