?>

Hasan Kılca: “Tüm ekiplerimiz ve imkanlarımızla bölgedeyiz”

KARATAY BELEDİYESİ, BİR TARAFTAN 11 İLİ VURAN BÜYÜK DEPREMLER SONRASINDA BÖLGE İÇİN TÜM İMKANLARINI SEFERBER EDERKEN; DİĞER TARAFTAN DA 24 KİŞİLİK UZMAN VE TEKNİK EKİBİYLE ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI KOORDİNESİNDE GAZİANTEP VE OSMANİYE’DEKİ HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA DESTEK VERİYOR.

Genel - 2 yıl önce

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, bir taraftan 11 ili vuran büyük depremler sonrasında bölge için tüm imkanlarını seferber ederken; diğer taraftan da 24 kişilik uzman ve teknik ekibiyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde Gaziantep ve Osmaniye’deki hasar tespit çalışmalarına destek veriyor.

Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından tüm Türkiye bölge için seferber olurken; bölgede oluşan hasarın tespiti için de çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor. Karatay Belediyesi de tüm imkan, ekipman ve ekipleriyle bölgede. Bu çerçevede Karatay Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü ile Tesisler Müdürlüğü’ne bağlı toplamda 24 kişilik uzman ve teknik ekip; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde Gaziantep ve Osmaniye’deki hasar tespit çalışmalarına destek veriyor. Mimar, mühendis ve teknikerlerin yanı sıra ve diğer alanlarda görevli 24 kişilik ekip, bakanlık yetkilileriyle birlikte Osmaniye ile Gaziantep genelinde zemin incelemelerinin yanında; bölgedeki tüm yapıların yıkık veya acil yıkılacak, az, orta veya ağır hasarlı olarak hasarın tespitinin yapılmasına katkı sunuyor.

“Tüm ekiplerimiz ve imkânlarımızla bölgedeyiz”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, depremin meydana geldiği ilk andan bu yana devletin ve milletimizin kalbinin bölge için attığını, yaraların bir an önce sarılabilmesi için herkesin elini taşın altına koyduğunun altını çizdi.

Başkan Hasan Kılca; “Deprem bölgesinin tamamında ciddi bir gayret var. Herkes depremden etkilenen bölge için seferber oldu. Bir yandan bölgenin normale dönmesi için çaba sarf ediliyor, diğer taraftan da bölgenin çadır ve konteyner kentlerin kuruması ile yeni konutların inşası için de çalışılıyor. Bizler de ilk günden bu yana tüm ekiplerimiz ve imkanlarımızla bölgedeyiz. Bu çerçevede de İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz, Yapı Kontrol Müdürlüğümüz ve yine Tesisler Müdürlüğümüze bağlı 24 kişilik uzman ve teknik ekiple Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’mızın koordinesinde Gaziantep ve Osmaniye’de devam eden hasar tespit çalışmalarına destek veriyoruz. İnşallah hasar tespit çalışmaları da özverili bir şekilde tamamlanacak ve şehirlerimizi hep birlikte yeniden inşa ve ihya edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’İN 3 DİRİ FAY HATTI

2023-02-18 10:24 - Gündem

ABDli aktör Bruce Willis, demans hastalığına yakalandı

2023-02-17 00:00 - Magazin

Tavşanlı Ziraat Odası Başkanlığına İsmail Akpınar seçildi

2023-02-22 10:30 - Magazin

Hasan Kılca: “Tüm ekiplerimiz ve imkanlarımızla bölgedeyiz”

2023-02-22 15:30 - Genel

DASKın yapacağı hasar ödemesinden kalan parayı sigorta şirketleri ödeyecek

2023-02-22 13:00 - Ekonomi

Türkiye yazılı topa vurmayan Enes Trabzonsporun gönderdiği top ve formasına kavuştu

2023-02-20 15:00 - Spor

12 bin yıllık Göbeklitepe iki depremde de hasar görmedi

2023-02-18 16:00 - Kültür Sanat

Hatayda deprem sonrası yıkılan binaların enkazı FPV dron ile görüntülendi

2023-02-20 16:00 - Genel

Sivasta depremzede öğrencilere DYK başlatıldı

2023-02-22 10:00 - Eğitim

Depremzede çocuklar için 100Bin Gülücük: Bir kitap bir oyuncak kampanyası

2023-02-21 14:30 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Esenyurt Belediyesi’nden yeni kreş müjdesi

21:03 - Genel

Büyükşehir, Şehit Binbaşı Yetişen’in ismini Aydın’da yaşatacak

20:42 - Genel

Vangölü’de dev dalgalar oluştu

20:10 - Genel

Başkan Çerkez’den golbol takımına destek

19:24 - Genel

Deprem bölgesindeki cami ve Kur’an kurslarına destek için hayır çarşısı açıldı

18:42 - Genel

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık