?>

Hastane Afet ve Acil Durum Planı Uygulayıcı Eğitimi gerçekleştirildi

Kayseri il müdürlüğü sağlık hizmetleri başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen hastane afet ve acil durum planı (hap) uygulayıcı eğitimi, 5 eğitmen ve kayseri hizmet sunan kamu hastanelerinde görevli 28 sağlık personelinin katılımıyla 10-12 eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Genel - 5 ay önce

Kayseri İl Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) uygulayıcı eğitimi, 5 eğitmen ve Kayseri hizmet sunan kamu hastanelerinde görevli 28 sağlık personelinin katılımıyla 10-12 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Eğitimin son gününe katılan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Hastane Afet ve Acil Durum Planları ve bu yöndeki hazırlıkların önemine değindiği konuşmasında; “3 gün süren eğitim programı kapsamında önemli bilgiler edindiniz. Sağlıkla ilgili hiçbir konu hafife alınamaz. Hastane Afet ve Acil Durum Planları kapsamındaki çalışmalar daha da ehemmiyet arz etmektedir. Yaşadığımız coğrafya afetlere her an hazır olmamızı gerektirmektedir. Bu durum eğitim programında öğrendiğiniz bu bilgilere her an ihtiyacınız olacağı anlamına gelmekte. Afet ve acil durumlara önceden hazırlıklı olmak, olay anında profesyonel şekilde müdahale imkânı sağlar. Eğitimcilerimize emekleri için sizlere de katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Eğitim programında katılımcılara, hastanelerin risk değerlendirmesi, yapısal ve yapısal olmayan risklerin azaltılması, risk analizi, hastane olay yönetim ekibi oluşturma, standart operasyon planı, iş akış talimatları, departman, servis prosedürleri gibi bir çok farklı konuda teorik bilgiler verildi. 3 gün süren eğitim sonunda personele katılımcı belgeleri, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Sağlık Hizmetleri Başkan yardımcımız Dr. Figen Gürbeden ve eğitmenlerimiz tarafından teslim edildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

EGE VE AKDENİZ’İ KUCAKLAYAN ŞEHİR MUĞLA

2024-09-07 12:44 - Turizm

Galatasaray’da Victor Osimhen ilk antrenmanına çıktı

2024-09-13 00:33 - Spor

Muğla’da şaşırtan “tıraş” fiyatları

2024-09-12 17:08 - Marmaris

200 YILLIK 3 BİN PARÇALI YÖRÜK ÜZESİ

2024-09-11 10:52 - Kültür Sanat

YANGIN RÜZGARIN ETKİSİ İLE BÜYÜDÜ

2024-09-07 16:21 - Asayiş

Muğla’da orman yangını

2024-09-07 13:22 - Asayiş

Muğla’daki yangın yolu kapattı

2024-09-07 16:08 - Asayiş

Sonat ve Efekan yaşam boyu ödüllerini aldı

2024-09-10 11:58 - Magazin

MXGP Türkiye’yi İspanyol pilot Jorge Prado kazandı

2024-09-08 21:29 - Spor

Narin’in cesedini dereye bırakan N.B.’nin, tutuklu Salim Güran tarafından ’tehdit edildiği’ iddiası

2024-09-10 23:54 - Asayiş

İlgili Haberler

Deprem bölgesindeki cami ve Kur’an kurslarına destek için hayır çarşısı açıldı

18:42 - Genel

Efeler Belediyesi’nin misafirhanesi düzenlenen tören ile hizmete açıldı

18:16 - Genel

Ekipler ambulansın yolunu açtı, hasta hastaneye yetiştirildi

17:52 - Genel

İncirliova’ya ucuz et mağazası için imzalar atıldı

17:48 - Genel

Başkan Büyükakın: "En büyük yatırımı gençlerimize yapıyoruz"

17:47 - Genel

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık