?>

HBB Başkanı Öntürk, ramazan ayı öncesi ihtiyaç sahibi 50 bin ailenin Hatay Kart’larına 2 bin TL yatırılacağını müjdeledi

Hbb başkanı mehmet öntürk

İnsan - 5 saat önce

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), il genelinde ramazan coşkusunu yaşatmak amacıyla bir dizi etkinlik içeren program hazırladı. HBB Başkanı Mehmet Öntürk, ramazan ayı öncesi il genelinde ihtiyaç sahibi 50 bin ailenin Hatay Kart’larına 2 bin TL yatırılacağını müjdeledi.

Ramazan ayına sayılı günler kala HBB, ay boyunca iftar organizasyonları ve kültürel etkinliklerini vatandaşlarla buluşturmak için hazırlıklarını tamamladı.

Hatay genelinde ihtiyaç sahibi 50 bin ailenin Hatay Kart’larına 2 bin TL yatırılacağını müjdeleyen HBB Başkanı Mehmet Öntürk, sosyal yardımlara 100 milyon TL bütçe ayırdıklarını belirtip ihtiyaç sahiplerinin ise dezavantajlı olma kriterlerine göre tespit edildiğini vurguladı. Öntürk, hemşehrilerinin ramazan ayını şimdiden tebrik ederek sağlık, huzur ve bolluk dolu bir ay geçirilmesini diledi.

"Bu Sofrada Kardeşlik, Ramazan’da Bereket Var" anlayışıyla 15 ilçede iftar çadırları kuran Büyükşehir; beraberliği pekiştirmek ve oruçları birlikte açmak için her akşam binlerce Hataylıyı aynı sofrada buluşturacak. Antakya, İskenderun, Reyhanlı, Kırıkhan, Dörtyol ilçelerinde sabit iftar çadırları kuracak olan HBB; diğer 10 ilçede ise belirlenen tarihlerde iftar programı verecek. Sahurda insan yoğunluğunun olduğu belirli alanlarda çorba dağıtımı gerçekleştirecek olan Büyükşehir ekipleri; iftara trafikte yakalanan, görev başında olan vatandaşlara ise oruçlarını açabilmeleri için kumanya dağıtımı yapmayı planlıyor. Ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümüne özel buluşmalar planlayan HBB, belirlenen tarihlerde de muhtarlar, kanaat önderleri, STK temsilcileri, meclis üyeleriyle iftar yemeğinde bir araya gelecek. Ramazan ayı boyunca hem eğlenceli hem de manevi açıdan zengin bir deneyimi yaşama fırsatı bulacak olan Hataylıları ayrıca konserler, dini sohbetler, sanatçı söyleşilerinin de olduğu etkinlikler bekliyor. Alışveriş yapacak vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için denetimleri sıklaştırdıklarını kaydeden HBB yetkilileri, zabıtanın 7/24 mesai kavramı gözetmeksizin ramazan ayı boyunca gıda, sağlık, hijyen, güvenlik ve fiyat denetimlerine devam edeceklerini vurguladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris Belediyesi’nden Sinpaş GYO’ya İzin İptali

2025-02-20 10:43 - Marmaris

Soma’da "Ya santral kapatılsın ya filtre takılsın"

2025-02-25 14:12 - ÇEVRE

Marmaris Halk Kafe’de 5 ayda DEV zam

2025-02-24 12:11 - Marmaris

Marmaris sahilinin sevimli müdavimleri

2025-02-20 17:08 - Marmaris

Muğla'da Destek Bütçesi %70 Arttı!

2025-02-20 15:43 - İnsan

Tokat’ta trafik kazası: 5 yaralı

2025-02-23 15:31 - Asayiş

Mardin’de 750 öğrencinin YKS sınav ücretini hayırsever iş adamı karşıladı

2025-02-20 14:28 - Eğitim

CAN YÜCEL’İN İZİNDE ESKİ DATÇA: TAŞ EVLER VE EFSANEVİ GÜZELLİK

2025-02-22 13:03 - Kültür Sanat

Marmaris’te dev ağaçlandırma seferberliği

2025-02-20 14:00 - Marmaris

Artvin’de kar kalınlığı 2 metreyi aştı

2025-02-26 13:13 - Gündem

İlgili Haberler

Kütahya’da Meydan Aşevi 20. yılını kutluyor

21:00 - İnsan

Vali Karakaya, aşevinde incelemelerde bulundu

20:58 - İnsan

Manisa UMKE’den medikal kurtarma tatbikatı

20:30 - İnsan

Başkan Alemdar: "Hizmet çıtasını daha yukarıya çıkarmak adına gayretle çalışıyoruz"

18:06 - İnsan

Şahinbey Belediyesi’nden sıkı denetim

17:34 - İnsan

Günün Manşetleri

Hurma Tezgahlarda Yerini Aldı

15:54 - Ekonomi

Down Sendromlu Ethem Ay Göreve Başladı

15:53 - İnsan

Güzellik Sektörü Krizde

14:10 - Ekonomi

Mehmet Ali Erbil’e Yasa Dışı Bahis Davası

14:04 - Asayiş

Kemik Erimesi Gençleri de Tehdit Ediyor

13:45 - Sağlık