?>

Hediye kayak takımlarıyla kaymayı öğrendiler, şimdi kayak öğretiyorlar

Tunceli’nin pülümür ilçesine bağlı 2 bin rakımlı kocatepe köyü’ne yaklaşık 15 yıl önce bırakılan kayak takımları sayesinde çok sayıda köylü kayak yapmayı öğrendi. Köylülerin bir kısmı şimdi çocuk ve gençlere bu eğitimi vermeye başladı.

İnsan - 1 ay önce

Tunceli’nin Pülümür ilçesine bağlı 2 bin rakımlı Kocatepe köyüne yaklaşık 15 yıl önce bırakılan kayak takımları sayesinde çok sayıda köylü kayak yapmayı öğrendi. Köylülerin bir kısmı şimdi çocuk ve gençlere bu eğitimi vermeye başladı.

Kayak sevdalısı Elektronik Mühendisi Hıdır Karadağ, yaklaşık 15 yıl önce İstanbul’dan geldiği Kocatepe köyüne kayak takımlarını hediye etti. Hediye edilen takımlarla kayağı öğrenen köylüler şimdi bu işi çocuk ve gençlere öğretmeye başladı. Kar yağışının ardından Anadolu Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği Başkanı ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Kayak Hakemi Hıdır Karadağ öncülüğünde köyün üst bölümünde pist oluşturan köylüler, burada eğitimler gerçekleştiriyor. Yıllar önce hediye ettiği kayak takımları sayesinde köylülerin kayak öğrenmesini sağlayan Karadağ, eğitimlerde çocuk ve gençlerle birebir ilgilenerek işin püf noktalarını gösteriyor.

Uzun süredir kayak yaptığını belirten Karadağ, ’’Kayaktan sonra dağ kayağına başladım. Malum bizim memlekette kayak tesisi yok. Kayağın altına derileri bağlayıp dağa çıkıyor ve kayak yapıyoruz. Yaklaşık 15 yıl önce köye kayak takımları bırakmıştım. Bunlar sayesinde birçok arkadaşımız kayak yapmayı öğrendi. Şu anda bana yardımcı olanlar da onlar. Şimdi de gençlere öğretiyoruz. Önce kayak öğretiyoruz ondan sonra dağ kayağı. İnşallah buradan dağ kayağı yarışmacısı yetiştireceğiz. İnşallah bu çocuklardan bir yada birkaç kişi yarışmacı olarak çıkar. Bunun olimpiyatları var çünkü. Bu spor uluslararası düzeyde olimpik bir spor’’ dedi.

Köydeki otelin kendilerine sponsorluk yaptığını ifade eden Karadağ, ’’Bu kayak takımlarını Almanya’dan getirdim. İnşallah bir faydamız dokunur. Çocuklarımızı hem spora alıştırır iyi sporcular yetiştiririz hem de bilgisayardan kafalarını kaldırıp doğalarına sahip çıkarlar’’ diye konuştu.

Uludağ’ın yanı sıra köyde kızakla kayağı öğrendiğini söyleyen 59 yaşındaki Bekir Esen, “Kızağımız vardı, kayıyorduk. Burada mart ayından sonra kar donunca kayak mükemmel oluyor” şeklinde konuştu.

8 yaşındaki Lorin Korkut, kayağın güzel ve eğlenceli olduğunu kaydederken eğitim için köye gelen Güneş Karadağ, “Burada olduğumuz için çok mutluyuz. İlk defa oluyor. İnşallah olimpiyatlara gideceğiz” dedi.

Royem Poyraz ilk kayak deneyimi olduğunu dile getirirken Haydar Keskin ise, “İlkokuldayken babam kayağı öğretti. O zamandan beri kayıyorum” dedi.

Boran Esen de beş yıl önce büyüklerinden öğrendiği kayağı severek yaptığını söyledi.

Eğitimlerin, hava şartlarının uygun olması durumunda birkaç gün devam edeceği belirtildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

430 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

2024-12-24 10:12 - Asayiş

Hakkari’de turşu bidonunda 13 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-12-23 15:59 - Asayiş

Kasım ayında 17 bin 431 kilogram tekstil ve 3 bin 962 kilogram metal atığı geri dönüşüme kazandırıldı

2024-12-23 12:03 - Gündem

MUĞLA, SUÇ ORANI YÜKSEK İLLERLE ÇEVRİLİ

2024-12-27 14:29 - Asayiş

DATÇA KNİDOS RESTORANI VE İSKELE, BAKANLIĞA DEVREDİLİYOR

2024-12-28 12:53 - Gündem

Mardin trafiğinde LED ışıklı yaya geçitleri ve dekoratif sinyalizasyon dönemi başladı

2024-12-27 15:42 - Asayiş

Marmaris'e kış yeni geldi

2024-12-26 11:12 - Marmaris

Çine’de taksi şoförleri bilgilendirildi

2024-12-25 11:44 - Genel

DİSK'ten emekli maaşı imza kampanyası

2024-12-24 12:24 - Gündem

Marmaris'te 40 yıldır uygulanan en çevreci yasak

2024-12-23 11:39 - Marmaris

İlgili Haberler

Besni’de kar yağışı başladı

15:28 - İnsan

Büyükşehir, öğrenciler için seferber oldu

15:28 - İnsan

Şanlıurfa’da deprem şehitleri için mevlit okutuldu

15:15 - İnsan

Sakarya Büyükşehir itfaiyesi asrın felaketinde Kahramanmaraş’ta acıyı paylaştı

15:16 - İnsan

Sultangazi’de 6 Şubat deprem şehitleri anıldı

15:10 - İnsan

Günün Manşetleri

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık

Enerji ve Nakil Kablosu Hırsızlığına Büyük Darbe

13:36 - Asayiş

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi Kadrosunu Güçlendirdi

13:00 - Spor

Habur’da 370 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi

13:00 - Asayiş