?>

Hem öğretmen hem de çiftçi: Yetiştirdiği karpuzlar 20 kiloya ulaştı

Cahit çakmakçı isimli öğretmen, okulların tatil edilmesiyle köyünde çiftçilik yapıyor. Köyünde bu sene ekimini yaptığı karpuzların ağırlığı 20 kilograma kadar ulaştı.

Gündem - 6 ay önce

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin ikamet eden Cahit Çakmakçı isimli öğretmen, okulların tatil edilmesiyle köyünde çiftçilik yapıyor. Köyünde bu sene ekimini yaptığı karpuzların ağırlığı 20 kilograma kadar ulaştı.

Yüksekova ilçesinde tarımda son dönemlerin en bereketli bir seneyi geçirirken, çiftçiler iyi verim bekliyor. İlçeye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Yeşiltaş köyünde yaşayan Cahit Çakmakçı isimli öğretmen, okullar tatil olduktan sonra yaz tatillerinde köyünde çiftçilikte yapıyor. Okul döneminde öğrencilerine büyük başarılar katan Çakmakçı, tatilini de ise boş geçirmeyerek köyünde tarım, hayvancılık ve arıcılık gibi işlerle uğraşarak örmek oluyor. Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden ilkbahar da aldığı karpuz fidelerini köyündeki bahçesine ekimini gerçekleştiren Çakmakçı’nın verdiğini emeğinin karşılığı ise karpuzlar 20 kiloyu buldu.

Emeğinin karşılığını aldığını belirten Çakmakçı, bir öğretmen isterse her şeyi başarır diyerek herkesin tarıma yönelik isteği tam olmasını istedi. Çakmakçı’nın karpuz bahçesini yerinde inceleyen Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, üstün başarısından dolayı kendisini tebrik ederek herkese örnek olacak bir öğretmen olduğunu belirtti. “Okul döneminde öğretmenim, tatilde ise çiftçiyim”

Emek verdiği karpuzların güzel şekilde yetiştiğini ifade eden Cahit Çakmakçı, “Ben köyümde 8 yıldır ücretli öğretmenlik yapıyorum. Yazın özellikle köyde kalmayı tercih ediyorum. Yazı seviyorum, doğayla iç içe bir insanım. Burada kaldığımda tarımla uğraşmasam sıkılırım. Bende her türlü işleri sıkılmadan yapıyorum. Ben hem öğretmenlik yapıyorum yeri gelince bura da çiftçilik işleri ile uğraşıyorum. Benim hem tarlam var hem de arı kovanlarım var. Keçi besliyorum, tarım işini de iyi şekil de yapıyorum. Aslında elimde her türlü iş geliyor. Köyde kaldığım içinde köyü de seviyorum. Bu sene özellikle karpuzları denemek istedim. Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’müzden aldığım karpuz fidelerini ilkbaharda ekimini yaptım. Büyük zahmet ve uğraşlar sonrası karpuzlarım iyi şekilde yetişti ve 20 kiloya kadar da geldiler. İnsan isterse her şey olur” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA’DA DENİZE GİRİLECEK 145 MUHTEŞEM YER

2024-08-23 16:13 - Turizm

Köyceğiz olağanüstü kuraklıkla karşı karşıya

2024-08-22 14:47 - Gündem

Çankırı’daki orman yangını hızla büyüyor: 4 köy tahliye edildi

2024-08-19 20:19 - Asayiş

YANAN ORMANDA ÇAM BALI ÜRETİMİ ANCAK 40 YIL SONRA

2024-08-21 12:09 - Asayiş

ÜLKE CAYIR CAYIR YANIYOR  

2024-08-19 12:50 - Asayiş

MARMARİS'İN EN LEZZETLİ NOKTASI: MACROCENTER KAPILARINI AÇTI!

2024-08-23 14:46 - Genel

Muğla’ya iki yeni KYK yurdu: Kapasite 14 bin 611’e ulaştı

2024-08-24 10:35 - Genel

Datça'da orman içi çöplüğe döndü

2024-08-20 14:19 - ÇEVRE

Alevler söndü ama yüreğimiz yanıyor

2024-08-20 13:43 - ÇEVRE

Yedi Uyurlar ve efsaneler şehri: TARSUS

2024-08-22 12:37 - Gezi

İlgili Haberler

Bozdoğan’da kuraklık krizi

17:39 - Gündem

Özel: “Kadın Hakları İçin Mücadelemiz Sürüyor”

17:07 - Gündem

Deprem bölgesinde Ramazan panayırına yoğun ilgili

16:41 - Gündem

Rize’de heyelan: 4 ev tahliye edildi

15:17 - Gündem

Niğde’de tarım arazileri ve yerleşim alanları korunuyor

14:51 - Gündem

Günün Manşetleri

2 lise öğrencisi birbirini bıçakladı

15:18 - Asayiş

Konyaspor, Eyüpspor Maçı Hazırlıklarını Tamamladı

15:04 - Spor

Fındık Kozalak Akarlarına Karşı Etkili Mücadele Yöntemleri

14:48 - Gündem

Karaciğer Kanseri Artış Gösteriyor

13:42 - Sağlık

Güney Kore Devlet Başkanı Tahliye Edildi

13:24 - Siyaset