?>

Hemşirelik Haftası kutlamaları

Mersin'de hemşirelik haftası, uluslararası hemşireler konseyi'nin 2024 yılı için belirlediği "hemşirelerimiz geleceğimiz: Bakımın ekonomik gücü" temasıyla kutlandı. Mersin üniversitesi (meü) hemşirelik fakültesi dekanı prof. Dr. Ayda çelebioğlu, etkinlikte konuşma yaptı.

Sağlık - 9 ay önce

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, "Biz sağlık için çok gerekli bir yaşam gücü olduğumuzu biliyoruz" dedi.

Mersin’de Hemşirelik Haftası, Uluslararası Hemşireler Konseyi’nin 2024 yılı için belirlediği "Hemşirelerimiz Geleceğimiz: Bakımın Ekonomik Gücü" temasıyla kutlandı. MEÜ Hemşirelik Fakültesi’nin ev sahipliğinde; MEÜ Üniversite Hastanesi, Toros Devlet Hastanesi, Mersin Şehir Uygulama Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Tarsus Devlet Hastanesi, Toros Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi ve Türk Hemşireler Derneği (THD) Mersin Şubesi’nin iş birliğinde kutlanan hafta dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

MEÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda, bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Geçtiğimiz yıl bu günlerde çok büyük bir acı yaşamıştık. Geçen yılki etkinliğimiz bir kutlama tadında değildi. Biz hemşireler olarak deprem sonrasında sahadaydık, depremzedelerin yanındaydık. Onların yanında olduğumuzu hissettirdik. Umarım bundan sonraki etkinliklerimizde hep güzel şeyleri kutlamak için bir arada oluruz" diye konuştu.

Hemşireliğin böyle bir meslek olduğunu belirten Çelebioğlu, ancak hemşirelik olarak hak ettikleri yerde olmadıklarını ifade etti. Hemşirelerin küresel sağlık sorunlarının üstesinden gelmek için çoğu zaman kişisel riskler altında olduğunu ve her yerde ön planda bulunduklarını vurgulayan Çelebioğlu, şöyle devam etti: "Biz sağlık için çok gerekli bir yaşam gücü olduğumuzu biliyoruz. Ve bunu iletmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Ancak dünya çapındaki sağlık sistemleri değerli bir kaynak olan hemşireliğe değer verme, koruma, saygı gösterme ve yatırım yapma konusunda yetersiz kalmakta ve başarısız olmaktadır. Dünya maalesef hemşirelere görünmez ve tükenmez bir kaynak muamelesi yapıyor. Biz görünmez değiliz. Tükenmez bir kaynak hiç değiliz. Eğer güçlendirilmezsek bireysel tükenmenin yanında mesleki olarak da tükenme başlayacak, devam edecek, artacak." "Sağlık hizmetlerinin bel kemiği hemşirelerdir"

THD Mersin Şubesi Başkanı Arzu Özel de hemşirelerin adil, insan merkezli ve nitelikli bakıma erişmenin ve sürdürmenin garantisi olduğunu belirtti. Hemşirelerin topluma karşı büyük bir sorumluluğu olduğunu ifade eden Özel, "Sağlık hizmetlerinin bel kemiği hemşirelerdir. Ülkemizin ve tüm dünyanın karşı karşıya kaldığı felaketlerde en önde mücadele ettik. Hemşireliğin değeri nitelikli bakıma erişimden çok daha fazlasıdır. Hemşireliğe yapılan yatırım, geleceğe, güçlü ve sürdürülebilir sağlık sistemlerine yapılan yatırımdır" dedi.

MEÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı’ndan Arş. Gör. Onur Çelebioğlu ile Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nde görevli sanatçı Mahmut Uğur Nas tarafından müzik dinletisi sunduğu programda, Hemşireler Haftası için hazırlanan video gösterimi yapıldı.

Programda ayrıca "Hemşirelerimiz Geleceğimiz: Hemşireliğin Sağlık Ekonomisine Etkisi" ve "Hemşirelikte Yapay Zeka, Teknoloji ve İnovasyon" başlıklı iki panel gerçekleştirildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

11-18 Mayıs 2024 HAFTASINDA MARMARİS ULUSLARARASI KÜLTÜR ve SANAT FESTİVALİ’NDE (MKSF24) SEMİNER, KONSER VE  SANAT SOKAĞI ETKİNLİKLERİ VAR!

2024-05-11 15:51 - Kültür Sanat

MARMARİS'TE YABAN DOMUZLARININ VAHŞİ SALDIRISI

2024-05-09 18:44 - Marmaris

MARMARİS GENÇLİK DERNEĞİ YÖNETİMİNDEN BAŞKAN ÜNLÜ'YE ANLAMLI ZİYARET

2024-05-15 11:01 - Gündem

MUĞLA’DA GOLF SAHASI İÇİN 1345 AĞAÇ KESİLMESİN

2024-05-13 11:26 - Gündem

BODRUM’DAN S.O.S: “İMDAT, YARDIM EDİN”

2024-05-11 13:46 - Gündem

Bursa’da aç kalan domuz sürüsü şehre indi, vatandaşlar kovaladı

2024-05-12 09:36 - Asayiş

Marmaris’te kaybolan adamdan hala bir iz yok

2024-05-14 12:37 - Asayiş

MARMARİS'TE ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERİ

2024-05-12 14:36 - Marmaris

KAYBOLAN VE UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ MESLEKLER

2024-05-09 11:22 - Kültür Sanat

Kayseri 2. Amatör Küme: Yavru Aslanspor: 6 - Kayseri İdman Yurdu: 1

2024-05-14 08:52 - Spor

İlgili Haberler

Sağlık Müdüründen sigara bırakma çağrısı

18:08 - Sağlık

Edirne’de sigaranın ölümcül izleri "olay yeri" konseptiyle anlatıldı

17:36 - Sağlık

‘Kalpsiz’ dediler nakil oldu

16:09 - Sağlık

Tuşba’da HPV taraması gerçekleştirildi

16:06 - Sağlık

Opr. Dr. İlham Gülçek, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde

15:47 - Sağlık

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık